Weekdier


#1

Even van me afschrijven hoor…dat weekdier, dat ben ik. Ongelooflijk hoe soft je soms kan zijn als het op je kind aankomt!

Over het algemeen vind ik het supertof dat Erik ouder wordt en steeds meer leert en kan. Genieten! Maar vanavond komt het ineens heel erg binnen dat hij straks naar school gaat. Een aantal dingen zijn binnenkort voor het laatst: dinsdag de laatste keer CB, nog een paar keer naar het kdv. Intake op school gehad, op de bso en volgende week de kennismaking met de juf van Erik. Allemaal hartstikke leuk, maar ook zo’n overduidelijk symbool van een fase die we afsluiten. Ineens wil ik dat 'ie nog even heel klein blijft, zodat ik hem kan beschermen tegen de buitenwereld.

Het werd opgewekt door een observatieformulier dat we vandaag kregen van het kdv dat ze na ondertekening door ons willen opsturen naar school. 98% van de punten waren heel positief en 2% vond ik irritant. Erik is regelmatig betrokken bij conflicten volgens dat formulier en hij houdt zich niet altijd aan de regels. Ten eerste: wat is ‘betrokken bij conflicten’? Voor meerdere interpretaties mogelijk, wat mij betreft. En is dat dan negatief? Licht dat even toe, denk ik dan. En zich niet altijd aan de regels houden, welk kind doet dat wel en is dat dan negatief? Zucht. Kortom: hoe durft iemand iets van mijn kind te vinden? Haha! Beetje beroepsdeformatie, maar bij die punten van die conflicten en regels denk ik direct: als Erik maar geen jochie wordt dat er later op los mept en totaal z’n eigen plan trekt. Delinquentje in de dop. AAARGH, ik denk te veel door.

Het komt allemaal neer op het loslaten: hij gaat de grote wereld in en we moeten erop gaan vertrouwen dat het goed komt. Hopelijk doen we het als ouders een beetje goed en komt het allemaal in orde. En een stukje acceptatie dat ons kind niet perfect is

Volgens mij is het dit weekend weer tijd voor m’n maandelijkse ongemakje, dus ik denk dat dat wel meespeelt trouwens…

Fijn om even gespuid te hebben!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#2

Hoe herkenbaar
Zeg niets verkeerds over mijn kids want dat pik ik niet, mag alleen ikzelf

Maar ben het wel met je eens over die punten die jij aankaart, Ik zou hem dus ook nog niet ondertekenen voor ik daar uitleg over had, En ook naar school toe met een toelichting.

Liefs Michelle



#3

98%

98%

en je mypt over die 2%

hahha mutsje dat zou ik ook doen maar die formulieren kunnen niet allemaal 100% aangeven …

zou toch raar zijn dat je kind perfect was!

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#4

Enne…ooit een kind meegemaakt wat zich wel aan de regels hield? Geeneen kind houdt zich toch aan alle regels?

Groetekes, Sje


#5

Fijn Michelle, dat het herkenbaar is…ik ga die toelichting ook nog wel vragen. Er staat alleen bij dat ze denken dat hij vaker dan ze denken erbij betrokken is, maar dat hij doet alsof z’n neus bloedt. Kan je toch niets mee?

Ik weet het Kim, het slaat ook nergens op. En natuurlijk is niemand perfect. Maar alleen ik mag dat over mijn kind zeggen

Dat zei ik, Sje. Dus niet relevant om dat te zeggen dan, toch? Zou niet gezond zijn als een kind altijd zou luisteren…

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#6

Is dan inderdaad niet relevant om in te vullen, tenzij hij zich opvallend vaak niet aan de regels houdt. Ik zou het gewoon eens navragen hoe ze die 2 opmerkingen bedoelen. Moet je ook niet te lang mee wachten anders blijft die onrust om je heen hangen.

Groetekes, Sje


#7

Kan me je gevoel goed voorstellen. Bij Dani duurt het nog een half jaar, maar hoe meer de tijd dichterbij komt hoe meer je dit idd gaat beseffen. Je hebt alles nu nog zo onder controle en straks als ze groter worden komen er ook steeds meer invloeden van buitenaf. Brr idd een gek idee dat loslaten.

Hebben jullie trouwens geen persoonlijk gesprek op het kdv? Bij ons hebben we elk jaar een gesprek. Voor Dani hebben we er dus al 3 gehad en toevallig vorige week het eerste gesprek over Megan. Dan worden de bevindingen van het kdv besproken en daarna moet het ondertekent worden.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#8

Pff meisie ik voel zo met je mee (dat weet je denk ik na mijn verhaal inmiddels wel haha) ik ben ook zo’n emodoos als het hier op aan kom en ik trek het idee hem los te moeten laten echt niet, (en ik durde dat niet goed toe te geven omdat ik bang was dat men me dan te soft vond ten opzichte van rico… maar blijkbaar hebben dus meer mama’s dit gevoel en ligt het niet aan mij)
Kweet ook helemaal niet hoe ik hiermee om moet gaan, maar wil je iig laten weten dat ik je gevoel helemaal herken. (mail je nog wel even pb een dezer dagen)

die 2 “negatieve” punten. ja weet je, tis alleen maar goed dat hij van zich af bijt denk ik dan. weet je hoe erg de maatschappij tegenwoordig is, hoe wreed kinderen ttegenwoordig (en vroeger ook al maar het wordt erger en erger) tegen elkaar kunnen zijn. Ik denk dan maar zo: hij bijt van zich af, dus mochten ze hem als pispaaltje gaan zien kan ie van zich afbijten en laat hij niet het kaas van zn brood eten… niet geheel onbelangrijk tegenwoordig!
en snap dat idee dat je er een hekel aan heb dat ze zo over hem praten. ik herken dat gelukkig nog niet zo. het is ooit 1 keer gezegd op school… Rico heeft toch een spuug fase gehad? dat hij spuugde naar mensen of mij ofzo… nou dat had ie op school gezien want hij kwam thuis en hijd eed dat dus en ik vroeg waarom hij dat deed, zijn antwoord: kindje spuugde naar rico" nou lijkt me logisch dat ie dat dan gezien heeft en niet zelf verzonnen heeft… (tja welk kind komt daar uit zichzelf nou op) en wel heel toevallig dat ie net uit school komt en het gebeurd… enfin, die fase ging over en laatst had ie die fase weer… ineens uit het niks toen ie uit school kwam.
zei de juf ene paar dagen later: ja rico heeft gespuugd en toen hebben wij hem maar even apart gezet want ik wilde niet dat andere kinderen dat zouden zien en hem na zouden doen." PARDON!!! nou echt ik werd inwendig heel pissig en heb ook duidelijk gezegd dat dit naar hem op school is gedaan en dat hij dat juist van een ander kind nadoet. en dan wordt ik dus wel woest!


#9

Volgende week woensdag kom ik er weer en zal ik erover beginnen. Ik kan het wel loslaten tot dan, al dacht ik daar eerder vanavond anders. Het helpt om het hier even te delen!

We hebben niet echt zulke gesprekken, Saro. Eenmaal gehad, als ik het me goed herinner. Ik heb er ook niet echt behoefte aan gehad, eerlijk gezegd. Maar over zoiets als dit (zo’n afsluiting) had ik het wel prettig gevonden.

Ik denk dat het wel voor meer moeders herkenbaar is, mamavanRico. Gelukkig maar. En wat jij zegt zei papa hier vanavond ook: hij komt voor zichzelf op. En dat is idd heel wat waard, ben ik helemaal met je eens. Maar de manier waarop is natuurlijk wel belangrijk, maar goed…in aanleg is hij dus wel weerbaar en dat vind ik heel fijn! Irritant zeg, hun reactie op het spugen. Alsof Rico zoiets naars gewoon zelf verzint. Blijkbaar hebben zij nog nooit gezien dat een ander kindje het deed?

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#10

Nou als hij echt bij veel conflicten aanwezig was/is en echt van zich af slaat was je vast al eerder op de hoogte gebracht. Dus het zal al met al wel meevallen. Maar ik kan me wel goed voorstellen dat je denkt van nou hallo wat is dit, wat zeg je nu over mijn kind.

En dat van de angst voor de basisschool wat je ineens aanschiet had ik ook. Eerst dacht ik van whaw nog 4 maand en dan mag hij naar de basisschool en 1 maand van te voren vond ik het helemaal niet leuk meer. Maar hij gaat nu een maand naar school en Marijn vindt het geweldig dus dat gevoel is weer weg.



#11

@Mriek: in deze tijd is het niet zo heel gek dat ze het niet meer met woorden aanpakken, het voor zichzelf opkomen. tegenwoordig is het helaas zo dat je de sterkte en vervelendste eruit moet pikken en die een klap moet geven. is ook heel vervelend dat het tegenwoordig zo moet gaan, maar met alleen woorden kom je er niet meer tis zo dat “ze” gaan denken: oh die laten we beter maar met rust. en tis spijtig dat het zo moet ben ik helemaal met je eens! Ik leer Rico dat hij niet mag beginnen met slaan, en ook andere kindjes niet naar mag behandelen (in peutertaal uiteraard) maar ik leer hem ook dat als ze hem slaan of duwen dat hij dat eens zo hard terug mag doen wat mij betreft.
Ja idd ik vond dat ook zwaar belachelijk dat ze dat zeiden, en nee dat hebben ze dan nooit gezien en bij hem dan weer wel…wie is dan de schuldige? juist… maar na mijn woorden zou toch duidelijk moeten zijn dat hij er niet mee begonnen was.

Gewijzigd door - MamavanRico op 11 May 2012 09:51:26

Gewijzigd door - MamavanRico op 11 May 2012 10:33:01


#12

@mamavanRico, noem mij ook maar eventjes bij m’n nickname, oke?

Een kind weet natuurlijk nog niet dat je het niet meer redt met woorden. Als Erik al eens mept, dan is dat ook een beetje de aard van het beestje en niet omdat hij weet dat praten niet helpt. Soms probeert hij dat niet eens, zeg maar

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#13

ohw shit sorry dat ging echt geheel onbewust, heb het aangepast!! sorryy!!!
en ja nee dat is bij rico ook zo maar ik “zeg” het hem wel dat hij dat terug mag doen (9 van de 10 keer rent ie nog naar mij hoor)


#14

Geeft niet. Kan gebeuren!

Ik zeg niet dat hij meteen terug mag slaan. Het liefst zie ik dat hij zegt dat hij dat niet leuk vindt en wegloopt en het dan tegen een volwassene zegt die in de buurt is (ouders of leidster). Ik zou zo graag wat beschaving behouden, zeg maar. Maar ja, het risico bestaat dat hij dan als klikspaan wordt gezien en dat 'ie dan juist de sjaak is. Dilemma!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#15

ja en dat hij dan als klikspaan wordt gezien kun je u op zeggen. ik ga jou niet zeggen wat je doen moet, kan enkel zeggen wat ik zou doen. en dat is wat ik net zei, het tegen de juf zeggen zal niet helpen als hij het mikpunt zou worden. dat wordt dan vaak alleen maar erger. dat is nu zo dat was vroeger ook al zo (zie programma’s als “gepest” e.d.) zelfs kinderen die goed gemond waren die bleven ze lastig vallen. en wat ik hier in de buurt b.v. al zie, is geweest dat een kind het mikpunt was maar die sloeg er gelijk op. ze rende hard weg en nooit meer gebeurd (ze spelen nu nog steeds op het veld maar de pestkoppen laten m met rust, sterker nog, het gepeste kindjes heeft nu vriendjes die eerst met de pestkop omgingen.
stom genoeg dwingt dat bij de jongeren respect af. belachelijk eigenlijk he


#16

O, Mriek ik begrijp je helemaal hoor!!

Enne… ik zou het inderdaad maar als weerbaar beschrijven en daar zou ik blij mee zijn! Seth is helaas namelijk niet zo weerbaar en laat alles gewoon over zich heenkomen. Hij leert daarom speciaal op het KDV: Stop, ik wil het niet! En dan zo met zijn hand naar voren, als een kindje iets doet wat hij niet wil

Ik moet er zelf ook nog niet aan denken dat hij al naar de basisschool zou gaan, ze zijn nog zo klein en kwetsbaar dan.
Maar het komt vast helemaal goed met Erik in groep 1! Je zei zelf dat hij er aan toe is, dus dat zal hij laten merken ook

Liefs, Anne


#17

@lalala: hier ook leren ze kindjes dat ook om te zeggen: stop even. of wacht even. om ze een halt toe te roepen en vervolgens kunnen ze dan zeggen dat ze dat niet leuk vinden. Rico is ook nog geen persoontje die heel erg van zich afbijt hoor. wel als kids wat van m afpakken maar hij schreeuwt dan altijd van: HEEEE AFBLIJVEN IS VAN MIJ!!! maar dat terug slaan durft ie volgens mij ook helemaal nog niet, maar goed hij mag het dus wel van ons, zolang hij maar niet degene is die begint.


#18

Ik snap je hoor, mamavanRico. Ben het ook stiekem wel heel erg met je eens, maar wat ik zei: ik hou zo van een beetje beschaafd met elkaar omgaan

Bedankt voor je opbeurende woorden, Anne! Het zal ook wel goed komen. Erik leert dat trouwens ook op het kdv: “Stop, hou op, ik vind dat niet leuk.” Haha!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#19

ik ook mriek…serieus waar… ik hou ook van beschaafdheid en behandel een mens zoals je zelf behandeld wil worden en wijk daar niet vanaf. het is schandelijk genoeg dat vele mensen dit niet zo zien en dan krijg je dat je je principes moet bijstellen. that sucks…

idd wel toevallig haha volgens mij hanteren ze allemaal hetzelfde. idemdito met de jas aantrekken. op de grond gooien, achter de muts gaan staan. armen insteken en over het hoofd gooien hahahaa


#20

Inderdaad, dat is ook zo’n trucje dat ze overal leren!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”