Wat nu.. Kleuterklas


#1

We hadden een afspraak om op een school te gaan kijken.
Ukkie uiteraard meegenomen, maar het was 1 groot drama. hij wil absoluut niet naar de grote school. hij wil bij juf *** en juf *** blijven. hij zei letterlijk: ik ga nie meer eten dan wordt ik ook niet groter en hoef ik niet op de grote school en blijf ik altijd klein mama, laat mij niet alleen mama ik wil niet mama ik wil naar huis ik wil naar juf ** en juf *** alsjebliefd mama" (tranen met tuiten) nou echt ik kon wel janken daar… heb nu een nieuwe afspraak gemaakt en dan kom ik alleen dat we iig dingen kunnen bespreken. maar hij hoeft nog maar 5 weken naar de peuterschool en dan mag ie dus evt al starten daar…(na de vakantie dan) ik zie het niet gebeuren hoor. mn hart brak echt ik vind dit (en dat vond ik al uberhoudt voordat ik wist dat hij het zo zwaar vond) zo ontzettend moeilijk. slik. Wat mmoet ik hier nu mee…

Gewijzigd door - MamavanRico op 09 May 2012 13:40:29


#2

Oh wat een moeilijke situatie zeg! Hij lijkt er gewoon nog niet aan toe te zijn! Maar hij heeft geen keuze, het “moet”. Leerplichtig is-ie voorlopig nog niet maar vanaf 4 jaar wordt toch wel verwacht dat kindjes naar de basisschool gaan.

Geen idee hoe je het nu het beste aan kunt pakken.

Regelmatig langs zijn school wandelen op tijdstippen dat er gewoon lessen zijn en dat-ie dan kindjes buiten ziet spelen ofzo? Misschien heeft school zelf wel tips voor je.

Groetekes, Sje


#3

ja ik weet het sje, tis echt klote… voel me er ook echt rot over tis al moeilijk genoeg om je kind naar zo’n grote school te brengen. urenlang zonder dat je weet wat hij doet of het wel goed gaat… en nu ik dit heb ervaren voel ik me echt goed klote kan ik je vertellen…
ik kan idd eens langs gaan als ze daar buiten spelen… kijken hoe hij reageerd…


#4

Kan me je gevoel voorstellen hoor. Zijn er geen vriendjes van de psz die ook naar die school gaan binnenkort? Of die daar al zitten?

Groetekes, Sje


#5

Gelukkig mogen ze naar school en hoeven ze nog geen hele dagen. Wat sje zegt loop er eens langs. Kijk of je op het schoolplein mag als ze buiten spelen. Zitten er kinderen die hij al kent laat ze nader kennis maken.

En bespreek het op school idd. Misschien met een langere wenperiode dat het snel beter gaat.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#6

ja ik zit gewoon helemaal in dubio nu.

zet t ff op een rijtje he.

die ene school waar we zijn wezen kijken heeft 2 gebouwen tegenover elkaar. ene gebouw is groep 1 tot en met 4. (en meerdere klassen 1 en 2 en 1 en 2 zitten bij elkaar)en dat is dus de onderbouw. bovenbouw zit er tegenover en dat is groep 5 t/m 8 het is een overzichtelijk gebouw en dat vond ik zelf wel prettig. Rico reageerde daar ook wel postief op. allemaal voordelen dus…
nadeel: geen continurooster dus ik moet 8 keer die afstand afleggen op een dag, en dat is stressen met het eten, hij moet elke keer schakelen van huis naar school en weer terug noem maar op.

Deze school is een rond gebouw. (en dat merk je ook als je binnen bent, je loopt echt rond in eht gebouw wat mij persoonlijk een benauwd gevoel geeft)
groepen 1 en 2 zijn apart. hebben ook een groep 0-1 maar dat is niet van toepassing op ons. verder was rico gewoon echt in paniek wat ik in bovenstaand verhaal schreef…
Voordeel: continurooster. voordeel: veel kindjes van deze klas gaan daarheen. voordeel: is bij ons om de hoek.

ik weet echt niet wat ik moet doen!!

Gewijzigd door - MamavanRico op 09 May 2012 14:22:20


#7

Heel herkenbaar.

Wij zijn met fabienne nu 2x op haar nieuwe school geweest en we lopen er al 1,5 jaar langs maar ze moet er NIETS van hebben.

Ze is een paar keer in het klasje geweest met bekende kindjes die ook straks naar dezelfde groep gaan maar NEE … ze raakt totaal overstuur dus ik voorzie ook wel het nodige. Net als het eerste halfjaar bij de PSZ, dat was ook drama.

Ondanks het een klein schooltje is naast de PSZ … kan ze er nog niet aan wennen.


#8

Oh meis, ik kan me voorstellen dat je zelf ook wel kon janken. Wat zielig dat Rico zo reageerde! En helemaal dat hij zei dat hij niet zou eten, zodat hij klein blijft. Ach gerum. Ik sluit me aan bij de anderen, wat zij al zeggen. Eva kent haar school al heel goed, we lopen er elke dag langs (is vlakbij) en ze heeft er wel zin in. Maar als puntje bij paaltje komt, weet ik het ook allemaal niet zo. Ze huilt nog elke keer als we haar afzetten bij het KDV, dus ik hou mijn hart vast straks. Ik begrijp je gevoel helemaal, ik ben zelf ook zeer benieuwd hoe Eva reageert op haar oefendagen…Moeilijk he?

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#9

@Rainbow: ja echt heel moeilijk… maar we hebben besloten voor de andere school te gaan, de school die geen continurooster heeft. niet zozeer omdat we geen continurooster willen want dat willen we het liefste wel (maargoed op deze school mag je ook overblijven dus dan hoeft ie ook niet telkens te schakelen) Deze school is wel overzichtelijk (niet die van vandaag maar die vorige) en daar had hij een goed gevoel bij. en wij ook. die van vandaag was helemaal rond zeg maar dus ik had het gevoel alsof alle muren op me afkwamen en ik denk dat als rico dat ook voelde dat ik daar ook niet naar school wilde

maargoed ook nu zal hij het wel moeilijk hebben… maar na een peuter gesprek met hem te hebben gehad kwam wel duidelijk naar voren dat hij dit “gebouw” (zoals ie het zelf noemde) te groot en te eng vond en die “vorige” school leuk vond (daar is het ook veel kleiner maar wel een overzichtelijk oppervlakte) denk dat hij deze school van vandaag ook te druk vond (vond ik althans wel) en dat is bij die vorige school niet het geval. lekker kleinschalig… en dat is denk ik voor rico het beste, die rust…


#10

Ohhhhh en dan te bedenken dat Eva naar een basisschool gaat met meer dan 1100 kinderen…Die zijn wel verdeeld over meerdere gebouwen, dat dan wel. Je merkt niet meteen dat het zo’n enorme school is. Het is wel een superleuke school denken wij, ook een goede. We hadden er meteen een goed gevoel bij. Ik rij er elke dag langs, ik hoop zo dat ik bijvoorbeeld niet zie dat ze alleen op het schoolplein staat…ik kan me er soms nu al druk over maken, omdat het wel een haai lijkt, maar ze zo’n klein gevoelig hartje heeft…soms zou ik haar het liefst altijd bij me willen houden, maar dat gaat niet! Ik moet haar wel loslaten…zucht. Waarschijnlijk gaat het prima straks, maar het is voor iedereen echt wel even (flink) wennen!

Wel fijn dat Rico zich gewoon niet goed voelde bij de ronde school en het dus niet echt lijkt te gaan om het feit dát hij naar school gaat.

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#11

Ik zit zelf niet in de situatie dus ik kan je niet echt helpen, maar heb je al voorleesboekjes over de basisschool? Die zijn er wel namelijk en dan kun je hem misschien op een leuke manier voorbereiden.
Zie: http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=7233
en:
http://www.bol.com/nl/p/hoi-naar-school/1001004001651145/

Groetjes

Gewijzigd door - goudvisje20 op 09 May 2012 16:29:51


#12

@Rainbow: hij wil sowieso niet naar de basisschool hij wil bij de peuterjuffen blijven dus het is sowieso een probleem maar dan kies ik wel voor een school waar hij het beste op reageerde en waar ik me het lekkerste bij voel zeg maar

@goudvisje: dankjewel voor de links, zal ze straks even bekijken.


#13

Wow Rainbow dat is een grote school! Hier is een klein schoolje met 1 gang beneden voor de jonge kinderen en 1 gang boven voor de bovenbouw, een gymzaal en nog enkele ruimtes en dan heb je het wel gehad. Meer als 300 zullen het er niet zijn. Enkele juffen en meesters zitten er al zo lang dat menig moeder ze nog kent van vroeger! En nu zitten hun kinderen dan weer bij de betreffende juf meester in de klas. Mij spreekt zo’n klein schooltje erg aan.
Het is zo gemoedelijk en rustig …


#14

Wat sneu zeg. Er zijn al goeie tips gegeven over hoe je ermee om kan gaan. En sowieso slim om die school te kiezen waar jullie het beste gevoel over hebben, tuurlijk pikt Rico op dat jullie dat bij die andere school niet hadden en kan dat hebben meegespeeld.

Ik vind het ook moeilijk hoor; Erik start over vier weken. Een relatief kleine school in vergelijking met de 1100 leerlingen op de school van Eva. Jeetje! Erik komt in de klas bij kindjes die hij al kent van de opvang (dat stroomt allemaal door, er is 1 kdv en 1 school in het dorp) en toch vind ik het spannend. Want ik heb een kind dat bij alle nieuwe dingen eerst heel erg moeite heeft met aanpassen en dat huilt bij afscheid etc. Dus ik voorzie ook wel dat dat hier even slikken wordt…

Loslaten sucks!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#15

Wat sneu zeg. Er zijn al goeie tips gegeven over hoe je ermee om kan gaan. En sowieso slim om die school te kiezen waar jullie het beste gevoel over hebben, tuurlijk pikt Rico op dat jullie dat bij die andere school niet hadden en kan dat hebben meegespeeld.

Ik vind het ook moeilijk hoor; Erik start over vier weken. Een relatief kleine school in vergelijking met de 1100 leerlingen op de school van Eva. Jeetje! Erik komt in de klas bij kindjes die hij al kent van de opvang (dat stroomt allemaal door, er is 1 kdv en 1 school in het dorp) en toch vind ik het spannend. Want ik heb een kind dat bij alle nieuwe dingen eerst heel erg moeite heeft met aanpassen en dat huilt bij afscheid etc. Dus ik voorzie ook wel dat dat hier even slikken wordt…

Loslaten sucks!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#16

Ach gossie arm ventje. Ik herken het niet want Dylano wou er niet weg al kende hij er geen kindjes. Hoj stapte binnen zei hallo en wou gaan spelen. hier geen vriendjes die meegaan maar geloof niet dat dat een probleem word, maar you never know.
Wat de andere ook al zeggen, veel langs lopen en er over praten. En als er nu kindjes op de psz weggaan omdat ze 4 worden er op in spelen

Liefs Michelle



#17

Ahhh tis zonde wat naar dat hij er zo tegenop ziet!!!

Weet hij wel dat het maar voor even is (je kan bijv. ook starten met alleen de ochtenden), en dat je hem 'smiddags gewoon weer komt halen?
Dat bleek bij onze zoon het breekpunt… hij dacht dat hij daar hele dagen naar toe zou gaan en niet meer thuis zou komen. Op den duur was hij helemaal in tranen (wij hadden verteld dat vanaf als hij naar school ging, zijn zusje bijna geboren zou worden) dat hij dan zijn zusje nooit zou kunnen zien.

Ahh arm kind, wat moet dat angstig voor hem geweest zijn!

Maar toen we hem vertelden (tja wisten wij veel… zelf ga je er al snel vanuit dat dat vanzelfsprekend is!) dat we hem gewoon elke middag kwamen ophalen, en dat hij dus gewoon bij ons bleef wonen was het prima en wilde hij heel graag.

Maar Rico had volgens mij ook veel moeite in het begin met de peuterspeelzaal toch, of heb ik dat nu verkeerd onthouden? Misschien zul je toch die fase echt opnieuw doormoeten als hij straks naar school moet. Want kindjes van 4 mogen nou eenmaal niet meer naar de peuterspeelzaal, dus hoe je de school ook op wilt bouwen, hij zal MOETEN schakelen.

Sterkte ermee iig! Wat vreselijk he, als je kind het zo moeilijk heeft…
Wat dat betreft is het een nadeel dat hij enig kind (ok, en anders nog, de oudste) is… Hij is best onzeker he? Merk ik hier ook heel erg bij de oudste, overal is hij de eerste mee, ook geen oudere neefjes/nichtjes waar hij naar op kan kijken ofzo en dus kan ie ook bij niemand afkijken hoe het allemaal gaat.
Terwijl de jongste dus nog 3 moet worden en nu al steeds roept dat ze bijna naar school gaat. Vind het écht niet leuk dat ze nog maar 2 is, haha.

@Rainbow, wow! Wat een grote school!!! Hier een heerlijk klein dorpsschooltje, tussen de 100 en 110 leerlingen ideaal, iedereen kent elkaar, zowel leerkrachten als leerlingen. Is ook veel contact onderling, dat kinderen uit de bovenbouw bijv. dingen met de kleintjes doen. Erg leuk.
Ik ben dan ook zo blij met deze school hoop echt zo dat t goed blijft gaan met de oudste, en hij daar gewoon lekker t/m groep 8 kan blijven.

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)


#18

@Rainbow, 1100 kinderen? Jemig wat veel , Bo gaat naar een school waar groep 1 tot en met 8, in totaal 87 leerlingen!! dat is een verschil zeg hahahahhaha , maar goed, het scheelt dat wij in een kleine plaats wonen, en dat alle kids dus verspreidt op de verschillende scholen (en dat zijn er zeker 4 a 5 ) worden geplaats.

@mamavanrico, wat vervelend dat Rico zo reageerde. ik zou er af en toe langs gaang, bij voorkeur wanneer ze buiten spelen, en alles zo positief mogelijk benaderen, zo van, he Rico, dit is gaaf, kijk al die kindjes spelen daar, dat ziet er stoer uit! En elke keer op die manier dat zo ebnaderen, misschien ikt hij dat dan op?

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#19

Ga voor de school waar jullie allemaal een goed gevoel bij hebben.
Ik laat Aaron gewoon bij ons om de hoek naar school gaan maar heb WEL een voorkeursklas opgegeven waar nu al 5 kindjes inzitten die hij kent van de PSZ want in de andere klas zit maar 1 meisje van de PSZ.

Hij wil ook naar die school omdat hij hem kent, we lopen er dagelijks langs, we spelen elke dag daar op het pleintje en zijn PSZ zit erin.

Gr, Danielle


#20

Toch even over de school… Het is een enorm grote school met 1100 kinderen, maar er zijn verschillende gebouwen. Die hebben eigen leraren en groepen, de kleintjes gaan bv los spelen van de 8-groepers, zodat ze niet onder de voet worden gelopen. Doordat de school zo groot is, is alles heel strak geregeld. De school staat goed aangeschreven, omdat ze ontzettend veel voor de kinderen doen. Zelf zat ik ook op zo’n kneuterige school met van die kleine raampjes. Heerlijk! Wij houden daar ook echt van, maar zo’n school zit er niet in onze wijk. We vinden het belangrijk dat ze naar school gaan met veel buurtgenootjes straks (en dat is het geval omdat er 2 scholen zijn) en daarom hebben we ook voor deze gekozen. Het is dus niet zo dat Eva helemaal in een hokje zit tussen 1100 koters, hahaha. Haar schooltje is eigenlijk een klein kleuterschooltje naast twee grotere scholen met boven- en onderbouw…het is alleen een groot geheel zeg maar! Niet omdat jullie raar reageren hoor, maar meer om even die grootte te verduidelijken!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers