Waar blijft geld (pfff)?


#1

Hahaha, ik vraag me de laatste tijd steeds meer af waar mijn geld nou toch blijft? Het vliegt er gewoon uit! Als ik nou elke week 500,- uit zou geven aan kleding, snap ik dat de rekening snel leegloopt, maar dat doe ik vanzelfsprekend niet. Het zijn allemaal kleine bedragen, maar als je die bij elkaar optelt, heb je zo wéér 100,- uitgegeven. Nou is de benzine natuurlijk schrikbarend duur en ook bellen vind ik erg duur. Ik zag laatst dat 1 minuut bellen 0,09 kost, wat best veel is als je al gauw een uur met een vriendin aan de lijn hangt! En ga eens op een terras zitten met z’n vieren, je bent zo wéér 20,- kwijt!

Nou had ik het hier over met mijn collega’s en die herkenden het gelukkig ook. Mijn vriend dan weer helemaal niet! Die heeft altijd goed verdiend en die is zuinig, dus die vindt het maar raar dat het er zo snel en makkelijk uitgaat. VLIEGT. Maar ik doe geen rare dingen. Ok, ik kan flink bezuinigen op boodschappen (ik ga ltijd naar de AH omdat die in de buurt zit) en ik zou ook iets minder kleertjes voor de kids kunnen kopen (al ga ik tegenwoordig ook vaak naar de H&M en Name-IT). Maar verder…pfff, ik vind het moeilijk om echt te bezuinigen!

Waar bezuinigen jullie op? En hoe doe je dat? Wij staan nooit in de min en sparen ook, dus crisis is het niet, maar ik snap gewoon niet waar ons geld blijft. Ik heb totaal geen inzicht. Is dat voor jullie herkenbaar? En houden jullie veel of weinig over om de maand mee rond te komen? Ik ben gewoon benieuwd, aangezien alles alleen NOG maar duurder gaat worden!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#2

Ha goede tip bel eens via internet, dat kost 10 euro per x aantal maanden en naar vaste nummers bel je gratis naar buitenlanden zoals Frankrijk bel je ook gratis maar ik bel ook wel eens naar het midden oosten en dan betaal je 0,x aantal cent per minuut. Ik bel heel veel, ideaal dit systeem.
Hoe het bedrijf heet weet ik niet meer… als je interese hebt hoor ik het wel.
Maar verder tja heeeel herkenbaar.


#3

Coramora, dat is een goede tip! Bedoel je dan Skype? Ik word er echt niet goed van! En parkeergeld, hup, weer 3,- of soms wel 6,-. Waar is dat stekje van die geldboom?

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#4

Te herkenbaar… Helaas!!

Ik heb dus van de week ook gewoon mijn pinpas maar bij mijn vriend ingeleverd. Zelf bescherming heet zoiets! Ik kan er gewoon niet achter komen waar het elke maand weer mis gaat! Ik koop niet overdreven veel, en al helemaal niet noemenswaardig, want aan het eind van de maand zie ik niet iets dat ik denk; ja, daar zit het in!
Ik kan er echt moedeloos van worden soms hoor!
Het is net wat je zegt, al die kleine bedragen bij elkaar tikken wel aan. De auto laat ik al redelijk staan, dus 1x per maand tanken is hier gelukkig afdoende. Ook boodschappen gaan goed, en weet echt niet waar ik daar nog meer op kon bezuinigen. Ik wil tenslotte ook wel gewoon lekker eten!

Ik kijk dan ook altijd uit naar de potjes van kinderbijslag, vakantie geld en oudejaarsuitkering, dan trekt alles weer even recht. Het duurt dus helaas nooit zo lang!

Ik beken; ik ben niet goed met geld, al probeer ik het welk elke keer!

Groetjes Manderijn.


#5

Het is met je huistelefoon.
Je hebt wel een aansluiting nodig met kpn voor je internet. Maar je hebt geen bel contract met kpn. Snuffel maar eens op de site.
Heb vanmorgen ideaal met een tante uit Frankrijk 1,5 uur aan de lijn gehangen… nergens op te letten. Ben er heel blij mee!
Nog geen addertjes gevonden

Tja wij hebben hier buiten de ring gratis parkeren ik zet J op de loopfiets R in de wagen wandelen maar. Ik ga ook maar 1x per week boodschappen doen. En bij de supermarkt is het gratis parkeren… Dus geen last van

Succes met de portomonee dicht houden.
Je zou trouwens ook eens de bonnetjes allemaal kunnen bewaren in een doos doen. En einde van de week eens langs kunenn lopen. Of elke dag op schrijven… zo kan je zien waar je geld blijft…


#6

Ik herken het hoor. Ook dat ik denk: zo duur leven we toch niet? En waar blijft het desondanks? Heb wel eens zo’n overzicht gemaakt met vaste lasten en variabele lasten en daardoor wel iets meer inzicht gekregen, maar tegelijkertijd weet ik vervolgens ook niet zo goed wat ik daarna moet doen

Het leven wordt steeds duurder, dat merk ik in ieder geval ook!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#7

In de tijd dat wij van 2 naar 1 salaris over zouden gaan omdat ik wilde stoppen met werken na de geboorte van de oudste, ben ik in een zelfgemaakt excel-document bij gaan houden waar ik wat aan uitgaf.

En dan 4 kolommen: vaste lasten, levensmiddelen, kinderen, overig.

Dus gewoon heel globaal. Zo kon ik achteraf zien waar het allemaal ongeveer gebleven was. Dat document telt zelf de kolommen en het totaal op.
Het zit er inmiddels zo ingebakken, we leven nu 9 jaar op 1 salaris en ik voer nog steeds bonnetjes in in dat document. Heb er al vaak zat in terug moeten zoeken of iets na moeten kijken. Erg handig.

Groetekes, Sje


#8

Oh, ik ben echt he-le-maal niet goed met geld. Ik moet altijd iets hebben als ik het zie, al zit er wel een ‘rem’ op. Ik bedoel, ik kom echt nooit zomaar met iets heel duurs thuis. Ik heb dat altijd al gehad! Ik ben gewoon niet zuinig.

Ik heb ook eens zo’n overzicht gemaakt van vaste lasten en dan moeten we eerlijk gezegd dik geld overhouden. En dat is niet zo. De laatste maanden dan. Ergens zit er dus ‘iets’ wat ongemerkt geld slurpt. En ik zie gewoon niet WAAR! Ik denk dat ik gewoon een maand eens alle bonnen enzo bewaar, misschien zie ik het dan? Wij zijn eigenlijk niet gewend om heel erg op te letten, dus daarom moet ik er zo aan wennen. Eigenlijk zou ik bv kinderbijslag aan de kids uit moeten geven en op een aparte rekening moeten zetten. Nu is het al 2x uitgegeven en denk ik aan het eind van de maand: ‘S.it, de kinderbijslag is gekomen en TOCH heb ik nog maar dit en dit over!’ Ergens ‘verdwijnt’ het geld gewoon! En dat is wel 377,- geloof ik! Niet echt een bedrag dat je over het hoofd ziet!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#9

Ik herken wel dat het leven duur is maar ik herken niet dat ik "zomaar’ mijn geld kwijt raak.
ik koop en doe wat ik wil…had nu bijvoorbeeld zin in nieuwe dag/nacht gordijnen 2 weken geleden…hoppa…470.- kwijt.

Mijn vriend betaalt alle vaste lasten en ik betaal van mijn salaris alleen het eten en kleren voor mij en Aaron.

Wij kunnen per maand goed sparen maar wij hebben wel onze eigen auto weggedaan omdat we een bedrijfsauto hebben waar we mee rijden ( is Gewoon ene gezinsauto) en ik heb de mijne verkocht omdat ik om de hoek werk zeg maar.
DAT scheelt al heel veel…denk alleen al aan benzine (nu hebben we pas van het bedrijf om te tanken) dus dat kost ons niks meer.

Maar zolang je het kan…neem het ervan!..wij gaan nu over 2 weekjes ook weer lekker naar mallorca en met de caravan 2 x per jaar op vakantie…
Zolang je kan sparen is er geen probleem toch?

Gr, Danielle


#10

Wij hebben een financiele planning dus ik zie waar ons geld blijft. Ik zou ook echt niet meer kunnen leven zonder deze planning!

Groetjes


#11

Tja herkenbaar dat alles zo duur is. Wij hebben geen royaal inkomen dus ik hou sowieso wel goed in de gaten wat we uitgeven en hoeveel geld ik nog heb.
Bekijk eens hoeveel geld je wilt uitgeven per maand naast je vaste lasten. Verdeel dat geld door vieren en pin dus 1 keer per week een vast bedrag. Als je alles pint gaat je geld er veel harder uit omdat je dan niet ziet wat er nog in je portemonnee zit. Alle aankopen behalve boodschappen doe ik vaak pas aan het einde van de maand van het geld dat ik dan nog over heb.
Wij doen het hier met ongeveer 500 euro per maand, dat is inclusief boodschappen, benzine,kleing,uitjes ed.
Dat vergt wel een beetje creativiteit. Zo doen wij boodschappen bij de lidl en bij de ah(euroshopper is echt voordelig en vaak ook goed) en dat doen wij maar 1 keer per week dan koop je veel minder als dat je dagelijks gaat(veel minder impuls aankopen)
Wij kopen sowieso nooit a merken(behalve koffie) of deze moeten flink in de reclame zijn. De kids krijgen hier ook geen bob de bouwer boterhammenworst, plop hagelslag, dure kindertoetjes of meer van die dure dingen.
Kleding voor onszelf kopen we alleen in de uitverkoop en voor de kinderen kopen we ook best wel veel via mp. Hebben ze vaak merkkleding aan die nog zo goed als nieuw is voor de prijs waar ik nog geen eens voor naar de h&m kan.
Wij houden het weekblad goed in de gaten voor activiteiten voor de kids, vaak staan er hele leuke dingen in die geen cent kosten.
Het helpt vaak wel om het een maand bij te houden waar je wat aan uitgeeft. Dan kun je zelf kijken of je die bedragen acceptabel vind, of dat er dingen zijn waar teveel aan uit word gegeven.


#12

Ook bij ons is de rekening regelmatig leeg.
We zijn nog steeds aan het bijkomen van de wijzigingen in
de kinderopvangtoeslag, waardoor we dit jaar veel minder
terug krijgen van de belasting.

Oh, een nieuwe auto en een andere motor (+nieuw pak) kopen
helpt natuurlijk ook niet echt , hoewel dat vooral spaargeld was.

Maar gestegen benzineprijzen, boodschappen die duurder zijn geworden,
voorschot op energierekening omhoog,
verzekeringen die duurder worden,
telt allemaal mee.

M.


#13

Wij krijgen in totaal trouwens ongeveer 2100 euro per maand binnen (Dat is echt alles, dus ook de toeslagen). En daar moeten we ons mee redden. Daar moeten we onze vaste lasten van betalen en dan de rest nog

(Gelukkig krijgen we per Oktober 575 euro per maand studiefinanciering erbij )

Groetjes

Gewijzigd door - goudvisje20 op 14 Sep 2012 13:50:25


#14

Herkenbaar geld vliegt de deur uit en we doen echt niets speciaals

Liefs Michelle



#15

@goudvisje
Zo weinig is dat toch niet. Zijn er volgens mij genoeg die het met minder moeten doen. Of het moet bruto zijn.

Liefs Michelle



#16

Nee netto en nee het is echt niet heel weinig, maar ook absoluut niet veel. Ons vakantiegeld en belastingteruggave zit hier bij in dus we krijgen ook nooit wat extra’s. Ik kan zo niet precies zien hoeveel we krijgen en hoeveel vaste lasten we hebben want ik ben niet thuis. Ik weet wel dat we weinig te besteden hebben aan leuke dingen. Zo kan ik me de laatste keer dat ik nieuwe kleren heb gekocht niet eens herinneren. Wel gaat het geld wat we over houden eerst naar de kinderen en dan pas naar onszelf. We vinden de kinderen echt het allerbelangrijkste. Daarom sparen we ook 20 euro per maand per kind, ook al hebben we weinig te besteden.

Groetjes


#17

Hier twee jaar terug spijkers met koppen geslagen. Mervin krijgt elke 4 weken zijn salarisl. Daarvan stort in meteen een vast bedrag van naar de spaarrekening en we pinnen een vast bedrag voor de boodschappen. Als mijn salaris komt betaal ik daar alle rekeningen van en wat over is doen we leuke dingen mee of sparen we extra. Aug/ sept is altijd duur bij ons dus minder sparen en nu sparen we weer meer. Moet wel zeggen nu we van 193 naar 93 uur opvang per maand gegaan zijn houden we ook meer over maar daar staat wel tegenover dat ik me rijbewijs aan het halen ben dus daar spenderen we weer meer aan. Dus als dat weer voorbij is scheelt het ook weer.
Maar dan krijgen we autokosten, maar we weten wel steeds waar het heen gaat. En meestal leven we vrij zuinig en soms gaan we ff een beetje los en zolang het losgaan nog altijd minder is dan het normaal doen zit het wel goed.

Oh en mijn mantra is nog steeds hebben we het nodig?? En soms is het idd volmomdig Ja bij die ene jas of paar schoenen maar ik ben nuchter genoeg om dat niet elke keer te doen.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#18

Wij houden echt niks bij van waar het geld naartoe gaat.
Mijn vriend zorgt gewoon (gaat automatisch hier) dat alles op tijd betaald word en alle extra dingen die we doen betaald ie…en hij spaart elke maand heel goed…dus we doe het zonder planning of in schrift bij houden maar wel heel goed.

Gr, Danielle


#19

Ik sta hier altijd rood en nu is het weer opgeleopen tot 400 eurie en het eind van het jaar zal het wel 1000 zijn denk ik want we gaan nog een weekje op vankantie,in december krijgen we beide een 13e maand en dan trekken we het weer recht en wat overblijft gaat naar de spaar, en zo gaat het verder tot het vakantiegeld komt in mei en dan trekken we het weer recht en dan krijgen we meestal weer wat extra van de belastingdienst in juli enz. tot het weer december is.
Onze vaste lasten (hypotheek, rekeningen, reiskosten. boodschappen) staan gelijk aan wat we verdienen dus iets extra’s doen of kopen kan eigenlijk niet en doen we het toch dat staan we rood …
We zijn geen grootverdieners, ik werk 3 dagen en mijn man 4 zo hebben wij 2 dagen KDV nodig als we meer werken moet Dion meer naar het KDV en zijn de maandlasten hoger dus wat schieten we daar mee op … dat we iets meer hebben te betseden ja maar minder qualitytime met ons kind. Hij is nu nog klein en als hij volgend jaar naar school gaat willen we wat meer gaan werken en hebben we minder opvang nodig en wordt het financieel wat beter hoop ik.
Ik heb vaak een financieel plan gemaakt maar zo kan ik niet leven hoor, ik doe alles op gevoel maar ik moet eerlijk bekennen dat ik soms niet durf in te loggen op mijn internetbankieren, als het dan weer te erg is doe ik het de maand er op rustig aan en ontzeg mij veel dingen … bv van de week wilde de meiden van de afdeling uit eten sorry maar dan kan ik dus niet mee, ik ga dan niet naar de kampper koop geen kleding op een verjaardag wordt geen geld gegeven maar ga ik op zoek naar een origineel cadeautje waarvan men de waarde niet kan inschatten.
We hebben een goede basis gelukkig, goed huis, meubels zijn wel 12 jaar oud maar nog heel goed (was een goede investering) allebei een auto waar we nog wel een paar jaar mee vooruit kunnen, alleen de CV ketel, koelkast en vaatwasser zijn wat ouder maar doen het nog goed.
Wij proberen altijd 4 tot 5 duizend reserve te hebben voor als er iets stuk gaat of er een andere auto moet komen, we doen ook net alsof we dat geld niet hebben en zullen er bv ook geen vakantie van boeken en als we het potje moeten aanspreken proberen we het zsm weer aan te vullen.

Lilypie Third Birthday tickers


#20

vlokje: maar over dat rood staan betaal je wel veel rente … Dan kan je beter toch die rekening waar die paar 1000,00 op staan iets omboeken en dat weer recht trekken dan dat je bank jullie geld krijgt? Of zie ik het verkeerd?

Ik sta (nooit) rood… vind het nl een uitdaging om van minimaal geld rond te komen. En wil gewoon niet meer uitgeven dan ik heb… zeg bijv elke week pin ik 100,00 en daar moet ik alles (pampers/boodschappen alle extra’s) van kopen… dat vindt ik leuk …

Tuurlijk spreken we onze spaarrekening soms ook aan… nl vorige week nog een passat station gekocht… gelijk zodat er 3 stoeltjes achterin de auto kunnen