Update, nog kwader! Straks naar het kantoor!


#1

Niet normaal, zo kwaad ben ik op de belastingdienst!!! In 2010 kregen wij net als ieder ander de oproep om de jaaropgave van de kinderopvang door te sturen naar de belastingdienst om dit te laten controleren of je wel genoeg, of misschien teveel aan toeslag zou hebben gehad. Dit gedaan. Kregen we eind 2010 bericht dat ze niks hadden gekregen, en dat ik alles moest terug betalen. Hierop heb ik bezwaar aangetekend, alles opnieuw opgestuurd. Kreeg ik begin 2011 bericht van dat ze dit goed hadden ontvangen en in Juni kreeg ik de beschikking binnen met het bedrag wat we zouden moeten terug betalen. Ik wist dat we dit moesten, want door de flexibele opvang , was het inschatten van de uren moeilijk. Dit bedrag hebben we dezelfde maand nog terugbetaald aan de belasting dienst. Nu kreeg ik half maart een brief van de belasting dienst, dat ze nog geen, of niet correcte informatie hadden ontvangen over de kinderopvang van 2009 en of ik dit opnieuw wilde opsture. Ik gebeld hoe dit zo kwam, had immers de beschikking al gekregen, dus in principe hebben ze alle info, maar ik kreeg daar geen duidelijk antwoord op. Dus alles netjes op nieuw opgestuurd, kreeg ik vandaag een brief van ze, dat ondanks herhaaldelijke keren mij gevraagd te hebben voor het opsturen van de info, ze deze niet ontvangen hebben, en ik dus nu alles van 2009 mag terug betalen!!! en ik kan niet meer bezwaar maken, ik moet nu als laatste kans in beroep gaan bij de RECHTER!!! Ja , serieus!!! Dit is toch niet normaal meer??? Ik stuur alles netjes op, had al een beschikking gehad en nu dit?? Nu viel het ons wel op, dat de laatste twee brieven vanaf maart, gestuurd waren aan mij, puur onder mijn meisjes naam, en niet mijn getrouwde naam (wat bij de overige correspondentie wel werd gebruikt, wat ook volgens mij hoort, nadat je getrouwd bent) Ik heb dus eenvermoeden dat het daar aan ligt, heb dus ook gebeld met de belasting, en krijg binnen 2 dagen telefoon terug, maar ik bel morgen nog even voor de zekerheid dat ze wel even goed kijken hoe dit zit.
Maar ik ben zo kwaad, want als het even tegen zit (en die kans is nu heel erg groot) mag ik voor de rechter komen , hartstikke ontrecht ook nog eens!!! Echt ik ben wit heet nu!!

liefs woezel

<a href="http://lilypie.com/">[img]http://lb4f.lilypie.com/5R2ip1.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Fourth Birthday tickers” /></a>

Gewijzigd door - woezel op 18 May 2012 14:17:44

Gewijzigd door - woezel op 21 May 2012 11:56:22


#2

Oei, op z’n zachts gezegd vervelend! Dat je bekend staat onder twee verschillende achternamen lijkt me sterk. Het zou niet moeten, want alles gaat op bsn-nummer van de aanvrager. Ik zou contact opnemen met de Nationale Ombudsman. Zij hebben contacten bij de behandelaars van de KOT (ik heb dat zelf ook een tijdje gedaan in het verleden). Het is van de zotte dat je naar de rechter moet, terwijl je de beschikking thuis hebt liggen. Verzamel alles en neem contact op met de Ombudsman. Volgens mij is dat de snelste manier om iets voor elkaar te krijgen.

Groetjes Natasja



#3

Wat erg meid! Fijn dat kringeldingetje er zoveel verstand van heeft. Succes!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#4

Nou ik heb de Ombudsman gebeld, hij geeft ook duidelijk aan dat deze situatie heel erg vreemd is. Met name omdat ik in Juni een beschikking heb gehad, n.a.v. mijn bezwaar schrift, en de ombudsmman geeft aan dat ze dan niet nu zomaar kunnen zeggen dat ze niet tegemoet komen aan mijn bezwaar ( dat is wat er gisteren in de brief stond) want ze zijn immers al tegemoet gekomen, en er is al een beschikking geweest!!

Hij gaf aan dat we nu niets kunnen doen dan vandaag en morgen afwachten tot ik ben terug gebeld met de juiste informatie van de belasting dienst, en dan hebben we vrijdag of maandag contact over wat de belastingdienst heeft gezegd, en wat zij als oplossing aandragen, en dan gaat de ombudsman zich er mee bemoeien (wat vaak positief is voor degene die de ombudsman inschakelt)

Kijk, het staat vast dat wij recht hadden op kdv toeslag, en dat gene wat we terug moesten betalen, hebben wij ook netjes terug betaald. Waarom we nu dit hebben, ik heb geen idee, ik hoop daar vandaag of morgen een antwoord op te krijgen, maar dat er ergens een fout is gemaakt, is gewoon duidelijk, en aangezien wij netjes voldaan hebben aan alle informatie, ligt die fout dus ook niet bij ons. Als dit voor de rechter zou komen (dat gebeurt als wij in beroep gaan op het feit dat we alles van 2009 zouden moeten terug betalen) dan is de uitkomst ook al vrij makkelijk te voorspellen, en dat is dat wij gelijk krijgen, want het inkomen is nog steeds hetzelfde, we hebben daadwerkelijk uren afgenomen bij een opvang organisatie, en daar hebben wij ook bewijs van door middel van een jaaropgave van de opvang. Dus over dat ik het uiteindelijk zal moeten terug betalen , dat gaat toch niet gebeuren, maar ik vind het wel irritant dat dit nu gebeurt. Ook omdat wij afhankelijk zijn van die toeslag om Bo zijn kdv te betalen. straks zetten ze dat zomaar stop, ja dan heb ik geen andere keuze dan Bo per direct er af te halen, aangezien dat geld er gewoon niet is zonder kdv toeslag, maar goed, geen opvang houdt in dat ik ook niet kan werken etc etc. dat zijn de dingen die nu door mijn hoofd gaan. En ze zullen het idd niet zomaar stop zetten, je zult eerst weer een nieuwe beschikking krijgen, een betalingsregeling aangeboden krijgen etc etc. maar het kost gewoon erg veel energie dit.
Ik ben een type die dit niet los kan laten voordat het duidelijk is, en met een beetje pech duurt het nog wel 5 maand voordat het duidelijk is, want we moeten nu binnen 6 weken beroep aan tekenen alls we het niet eens zijn met deze beslissing, dan hebben ze 4 weken de tijd om ons weer terug te breichten, en dan duurt het weer 3 maand voordaat het weer bij de rechter komt.

Tja, ik ben geen type die rustig kan afwachten, het liefst rijd ik er nu naar toe, om persoonlijk alles uit te zoeken en vandaag nog op te lossen. Helaas zit het niet zo in elkaar.

Ik ben wel heel erg blij met de ombudsman, dus erg bedankt voor je tip kringeldingetje. die kunnen dingen gewoon duidelijk maken en ook aangeven of het terecht is of niet en mij helpen bij dingen.

Nou ik geloof dat ik zo maar een s ga slapen, hopelijk zal dat me goed doen.

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#5

Ik zou ook behoorlijk p*ssig zijn! En terecht!
Fijn dat je geholpen wordt door de ombudsman, heel handig zo’n forum

Succes en hopelijk is het snel opgelost!

Groetjes mama Ja



#6

En juist om die reden vraag ik altijd de naam van degene die ik gesproken heb aan de telefoon.
niet dat dat in deze situatie bar veel geholpen had, je had immers brieven gestuurd (moet dit tegenwoordig aangetekend zonder gedonder te krijgen?!) wat een belachelijk gezeik van ze zeg! tja dat wordt helaas dan toch een zaak denk ik, zou ik wel doen. ben je voor een advocaat verzekerd? hoe heet dat. rechtsbijstand?


#7

Nou pfff ik ben vanmorgen terug gebeld door de beolastingdienst, lang verhaal in het (hopelijk) kort. In hun systeem kunnen ze het bezwaar van anderhalf jaar terug vinden, maar niet dat die is afgehandeld, ze kunnen wel zien dat er een beschikking is geweest in Juni, daardoor hebben ze vandaag ook de conclusie gemaakt dat er wel informatie MOET zijn geweest, zoals de jaaropgaaf, maar dat is nergens te vinden in hun systeem. Sterker nog, de brief die ik gisteren heb gehad, die is ook nergens terug te inden in het systeem… Niet te geloven he???
Nu de afspraak gemaakt dat zij direct uitstel van betaling aanvraagt, en hierdoor ik ook niet in beroep hoef voorlopig. Ik krijg dit zwart op wit, waarin dus ook letterlijk staat dat ik niet in beroe hoef te gaan (voordat we dat gezeur weer hebben namelijk) Ik moet morgen alles weer opsturen (dit ga ik aangetekend doen, heb ik vermeld) en dan gaan ze het bezwaar afhandelen, en gelijk de defintieve beschikking maken.
Dus, uiteindelijk komt het als het goed is goed. de ombudsman geeft aan, dat doordat ze met deze oplossing kwam, ze voorlopig nog niks kunnen doen, maar dat het op zijn minst zeer merkwaardig was, hoe dit nu gegaan was, en dat als ik binnen nu en 3 weken nog niks hoor, ik weer contact moet opnemen met de belaastingdienst en hun, want hij gaf wel aan, dat als ik dit niet zwart op wit krijg, ik wel binnen 6 weken beroep moet aantekenen. Maar…we gaan er vanuit dat het niet hoeft, en dat nadat ik annacht alles heb uitgeprint (ik ga nu echt even een vet dossier maken, incl. bankafschriften (kopie daarvan tenminste) en allemaal kopien van alle correspendentie die ik heb gekregen , netjes in bijlagen in een mapje, incl weer een kopie van de jaaropgaaf, en een begeleidende brief erbij,w aarin ik alles uitleg, aangeef wat er ind e bijlages te vinden valt, en wat ik nu verwacht en wat ik zwart op wit wil zien mbt tot het wel of niet in beroep gaan. Zal een heel pak werk worden, maar dat ga ik dus morgen aangetekend versturen, en dan hoop ik, dat het dan klaar is!!!

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#8

Door wie ben je dan teruggebeld? Want ik vind het allemaal behoorlijk vaag. Als je bezwaar maakt, moet je hiervan een bericht krijgen. Dus, in jouw geval, dat je bezwaar is toegewezen en dat je een nieuwe beschikking krijgt. Heb je een definitieve beschikking ontvangen vorig jaar of was dit een voorlopige? Toen ik nog bij de KOT werkte, deden we zelf de terugbelverzoeken en hadden we alles bij de hand en konden we ook alle beschikkingen zien. Waar moet je nu je brief naar sturen? Ik weet trouwens niet of aangetekend met handtekening retour veel duurder is dan alleen aangetekend, anders zou ik dat doen. Dan heb je ook bewijs dat het ontvangen is. Omdat ze zeggen dat ze al het twee keer niet hebben ontvangen.

Oh, trouwens; ik heb vorig jaar geen brief gehad dat ik de jaaropgave op moet sturen. Dit krijgt ook niet iedereen, maar er worden steekproeven gehouden. Meestal als je boven een bepaald aantal uren per maand/jaar, maar dit hoeft niet altijd.

Ik wil wel over je brief heen kijken als je dat wilt…

Groetjes Natasja



#9
quote:
Door wie ben je dan teruggebeld? Want ik vind het allemaal behoorlijk vaag. Als je bezwaar maakt, moet je hiervan een bericht krijgen. Dus, in jouw geval, dat je bezwaar is toegewezen en dat je een nieuwe beschikking krijgt. Heb je een definitieve beschikking ontvangen vorig jaar of was dit een voorlopige? Toen ik nog bij de KOT werkte, deden we zelf de terugbelverzoeken en hadden we alles bij de hand en konden we ook alle beschikkingen zien. Waar moet je nu je brief naar sturen? Ik weet trouwens niet of aangetekend met handtekening retour veel duurder is dan alleen aangetekend, anders zou ik dat doen. Dan heb je ook bewijs dat het ontvangen is. Omdat ze zeggen dat ze al het twee keer niet hebben ontvangen.

Oh, trouwens; ik heb vorig jaar geen brief gehad dat ik de jaaropgave op moet sturen. Dit krijgt ook niet iedereen, maar er worden steekproeven gehouden. Meestal als je boven een bepaald aantal uren per maand/jaar, maar dit hoeft niet altijd.

Ik wil wel over je brief heen kijken als je dat wilt…

Groetjes Natasja

Ik heb de naam van de ombudsman wel, maar van de belasting dienst niet… Beetje stom van me… Overigens heb ik ieder jaar tot nu de oproep gekregen om de jaaropgaaf op te sturen, en ik hoor eigenlijk ook niks anders van mijn omgeving dat ze dit ieder jaar moeten. ah, in principe maakt mij dat ook niet uit, maar dit is gewoon te gek voor woorden.

Ik vind het verhaal van de belasting dienst ook heel erg vaag, maar goed, het feit blijft dat ze niks in hun ssteem kunnen terug vinden over dat het bezwaar is afgehandeld, en ook geen jaaropgaaf en dergelijke. Het is dat er een beschikkking is geweest (een voorlopige) waardoor ze in ieder geval kunnen zien dat er een jaaropgave geweest MOET zijn die in hun bezit was. Maar ze kunnen het niet vinden daar. Ze konden de brief die ik gisteren heb ontvangen dus ook niet vinden in het systeem. Ze gaf wel aan dat de info die ze nu gaan krijgen van mij, gelijk wordt gebruikt om een definitieve berekening te maken, zodat het in 1 keer klaar was.
een hele goede tip van je trouwens dat ik het aangetekend verstuur waarbij ik een handtekening van de beasting krijg. maakt mij niet uit hoe duur het is, ik wil gewoon dat het nu goed gaat, dus dan maar een paar euro extra uitgeven

Ik zou het heel fijn vinden als je mijn brief wil door lezen. ik stuur je wel nu even via ikkeben een mailtje, als je daar op wil regaeren, dan heb ik je mail adres , en dan kan ik je vannacht een mail sturen met mijn brief die ik meestuur aan de belastingdienst!!! Het komt nu ook niet op 1 dag aan, dus als je daar morgen naar zou willen kijken, dan kan ik hem vrijdag op de post doen! Echt heel erg fijn dat je mee denkt!!



liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#10

Ik zal je ff pb-en. Zit nu op de laptop en hier werkt de mail niet.

Groetjes Natasja



#11

Dit geloof je toch niet!! Heb ik et alles geregeld met de belastingdienst mbt wat hierboven geschreven staat, alles opgestuurd en wel, krijg ik vandaag de volgende brief, gericht aan mijn man!!! Over dat ze zijn brief hebben ontvangen op 3 april (de brief met aanvullende info die ik heb gestuurd , onder mijn naam aangezien IK degene ben die KOT heeft aangevraagd en ontvangt) en dat hij dus op 0 is gesteld en dat hij in bezwaar kan gaan…Hij heeft helemaal niks met die KOT te maken, niks!! Hij moet volgens de belstingdienst nu alles opsturen plus het contract van de betreffende opvang organisatie, en datterwijl het niet eens op zijn naam staat!! Geen wonder dat ze alle info kwijt zijn onder mijn naam, alle spullen staan denk ik, vermoed ik onder zijn naam in het susteem, en daarmee bedoel ik de info die ik heb opgestuurd mbt jaaropgaven van de kinderopvang. En dat terwijl in het systeem (en terecht ook) staat dat IK de kdv teoslag krijg en IK het heb aangevraagd enzo.

Echt kan het een nog groter zooitje worden daar, en natuurlijk zijn ze vandaag dicht, dus maandag ochtend, zodra Bo op het kdv is bel ik er voor de zoveelste keer weer naar toe, en ik sta er op dat ze mij nu even uitleg geven!!!

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#12

Woezel, heb je een mogelijkheid om naar een belastingkantoor te gaan? Ik zelf ben 3 jaar (!!) aan het vechten geweest om van mijn NOOITaangevraagde zorgtoeslag af te komen. Ik ben toen naar het kantoor in Eindhoven geweest en ben pas naar buiten gestapt toen alles was geregeld…
Succes en sterkte, ik begrijp je woede helemaal!
Nancy


#13

Heb je die brief van 3 april nog? Of een kopie daarvan? Kan het zijn dat er ergens per ongeluk ook een aanvraag van je man in het systeem staat? Je zou naar je eigen Belastingkantoor kunnen gaan (Enschede of Almelo, denk ik). Als het goed is, kunnen ze daar wel direct contact opnemen met Toeslagen Utrecht, dan zit je er iets korter op. Maar ik zou het eerst maandag bij de BelTel proberen, dat je daar teruggebeld wordt. Laat je iig niet afschepen, maar dat doe je ook niet. En anders; gewoon weer de ombudsman bellen.

Groetjes Natasja



#14

Ha haha leuker kunnen we het niet maken. Ik weet nog wel een stel werkelozen die ze daar aan het werk kunnen zetten waardoor ze wel genoeg mensen hebben om alles na te kijken en er voor te zorgen dat ze het wel in goede banen kunnen leiden. Hopelijk is het snel opgelost nu want ik zou op een gegeven moment denk ik iemand zijn kop van zijn romp trekken…

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#15

Mijn man heeft nooit kdv toeslag aangevraagd en ook nooit gekregen, dus het is echt onmogelijk dat daar iets van in het systeem staat. Het enige wat wel weer een voordeel is, dat we dus nu wel precies weten waar mijn opgestuurde informatie van afgelopen maart is gebleven! Die staat op een onbegrijpelijke manier dus bij mijn man in het systeem.
Daarnaast zeggen ze in de brief van vandaag dat mijn man een beschikking hier van heeft gehad (is niet zo) en het beschikkingsnummer wat ze in de brief van vandaag vermelden, is het nummer van de beschikking die IK dus vorige week heb ontvangen omdat ze dachten dat ik recht had op 0 euro!! een beschikkingsnummer begint tevens altijd met je sofinummer (BSN) en dat beschikkingsnummer dus ook, en dat is dus MIJN sofinummer.
et moet gewoon echt niet gekker worden!!

Ik heb gekeken op internet, en daar staat dat het dichtsbijzijnde kantoor Doetinchem is, dus desnoods ga ik daar volgende week naar toe, het moet nu maar eens klaar zijn!
Ik heb de oom van mijn man gebeld, die heeft in het verleden bij de belasting gewerkt, en die snapte het ook niet, hij zegt ook, je hebt alles goed gedaan, je hebt alles gedaan wat ze van je vragen , dit is een grote fout van de belastingdienst, en hij had dit ook nog nooit eerder mee gemaakt!
Hij gaf aan, zowiezo weer een aangetkende brief naar de belasting mbt de brief van vandaag wat aan mijn man is gestuurd, waarin staat dat hij nog nooit kdv toeslag heeft aangevraagd, laat staan gekregen, en dat zijn vrouw (ik dus) dat wel heb gedaan, en dat alles daarvan op mijn naam staat. Het verhaal wat ik vorige week ook in een brief heb gezet nog een keer uitleggen, en aangeven in nette bewoordingen dat we niet gecharmeerd zijn van alle fouten die nu worden gemaakt. daarnaast aankomende maandag dus even bellen om opheldering te vragen.
Dat gaan we dus maandag doen. Hij gaf ook aan dat als dit niet binnen 2 dagen opgehelderd is, gelijk de ombudsman in schakelen, de belasting dienst heeft kans genoeg gehad om dit op te lossen, nu is het klaar, laten zij het maar doen!

echt je zou bijna denken dat iemand het computer systeem heeft gehackt van de belastingdienst en nu allemaal grappige dingen aan het uithalen is!! en het stomme is, er zijn nu dus ook drie kantoren hier blijkbaar mee bezig, Utrecht, Heerlen en nog 1 , die van vandaag!! Geen wonder dat er fouten worden gemaakt!!

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#16

Heerlen is alleen maar de brievenfabriek. Die verwerken alle post en zet het in de systemen zodat het voor de behandelende kantoren zichtbaar wordt. Dan heb je nog Rijswijk, die behandelen de uitval (opgevraagde jaaroverzichten ed). Utrecht doet het toezicht en bezwaren. Eigenlijk moet je zorgen dat je daar iemand te spreken krijgt. Als Doetichem echt je behandelend kantoor is, ken ik nog iemand die daar aan de balie werkte ( of in ieder geval werkte in mijn tijd). Ik zal nog ff diep in mijn geheugen graven of ik z’n achternaam nog weet en dat pb ik je wel even.

Het is eigenlijk van de zotte dat je weer een aangetekende brief moet sturen. Ik zou maandag de belastingdienst bellen en ander inderdaad de ombudsman. Laat hen het maar verder behandelen.

Groetjes Natasja



#17

Ga ik zeker doen Kringeldingetje, dank je wel!! en als ik inderdaad naar doetinchem moet hiervoor, en je weet de naam nog, dan zou dat heel erg fijn zijn!
Ik ga gewoon bellen maandag, end an zien we het wel verder, maar echt dit is niet normaal meer, niet normaal…

en idd, de broef van vandaag is van rijswijk!

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#18

heb niet alle reacties gelezen,maar wil ff zeggen dat ik het ken. Wij kregen vorig jaar eind DECEMBER, net voor kerst ineesn een brief dat per 1 JANUARI, dus nog geen 2 weken later de kinderopvangtoeslag zou worden stopgezet. Dit omdat mijn dochter geen sofienummer had. Dit klopt, omdat zij in belgie geboren is,maar ik kan dat gewoon voor haar aanvragen en dus zou het probleem zo opgelost zijn als ze me iets langer van tevoren een brief zouden sturen en mensen gewoon netjes de kans zouden geven om wat te regelen. ipv net voor kerst. En dan daarbij ontvang ik het al sinds haar geboorte, dus zo’n 2 jaar daarvoor, zonder sofienummer, Maargoed, ik sofienummer aangevraagd( moet perse schriftelijk en duurt 6 tot 12 weken en nee dat kan echt niet sneller) en mijn betalingen bij het kdv dan? tja… dat is uw probleem… grrrrr!!! etc etc en om een lang verhaal kort te maken( want ik ben er ook wel klaar mee ondertussen haha) is het nu net pas afgehandeld. en in de tussentijd had ik geluk dat ze bij mijn kdv wat begrip hadden want anders kan je het mooi zelf betalen allemaal want met de opzegtermijn van 3 maaden bij een kdv houden ze bij de belastingdienst dus ook geen rekening. succes dus…

mama1980

<a href="http://lilypie.com/">[img]http://lb3f.lilypie.com/hfhTp1.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” /></a>

Gewijzigd door - mama1980 op 21 May 2012 10:17:18


#19

@woezel … wat een gezeik allemaal !!! kan me goed voorstellen dat je hier pis en pis neidig van wordt. Zelf maak ik tegenwoordig overal kopies van en als het echt te gek wordt dan aantekenen en kort daarna bellen of ze het ontvangen hebben. Idd ook namen noteren …

Jammer dat het zo moet! Om dit soort perikelen heb ik een tijd geleden ook een rechtsbijstandsverzekering aangeschaft.

Sterkte en ik hoop dat het snel en dan ook echt snel is opgelost!


#20

Vanwege een technische storing is de hele belastingdienst al de gehele ochtend telefonisch niet bereikbaar… Mijn grens is bereikt, ik heb geregeld dat mijn vader zo direct met mij mee gaat rijden naar kantoor Doetinchem, op internet staat namelijk dat je geen afspraak hoeft te hebben, dus ik ga er zo naar toe en hopelijk regelen ze alles meteen.

Ik ben er echt zo klaar mee, al die fouten, al die tijd die ik er in moet stoppen. het is bijna een dagtaak om alles bij te houden, bellen etc. Zit er ook over na te denken dat als dit achter de rug is, omm een schade vergoeding te vragen voor in ieder geval alle telefoontjes die ik anar hun heb gedaan.

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers