Nogal persoonlijk...schimmel.infectie


#1

Lieve meiden,

Ik ben behoorlijk radeloos inmiddels…zo erg dat ik hier nu toch mijn vraag maar stel. Sinds het einde van de zwangerschap van binkie heb ik last van schimmelinfecties. Nu 7 maanden na de bevalling dus nog steeds. Hierdoor kunnen mijn man en ik niet echt aktief zijn samen (natuurlijk heus wel wat hand en span diensten ) en daar ben ik inmiddels echt verdrietig over. We deden het altijd met con.dooms maar ik heb zelfs sinds kort een spiraal (koper) genomen omdat het dan misschien gemakkelijker zou gaan. Ja, scheelt wel maar na afloop sta ik echt in brand.

Nu hoop ik dat iemand een tip heeft hoe eraf te komen? Ik weet dat Sje er volgens mij veel vanaf weet?
Wat heb ik geprobeerd:
Imiddels een keer of 4 een kuurtje pillen van drie dagen en zelfs 1x een flinke dosis in 1 keer, tegelijkertijd smeren met daktarin.
Alleen daktarin smeren, weken lang.
Lactacid intiem vloeistof inwendig en uitwendig om de zuurgraad te verbeteren.
Op advies van de huisarts naar een bekkenfysio omdat mijn bekkenbodemspieren te sterk aangespannen staan.
Er is in het begin een kweek genomen (omdat ik toen ook een blaasontsteking had)waaruit bleek dat het geen bacteriële infectie is maar een schimmel en niet heel actief terwijl ik echt erg last heb.
Inwendig maar vooral aan de rand richting mijn billen (if you know what I mean) doet het erg zeer.

Oh lieve meiden ik ben een jonge meid en nu na 9 maanden toch redelijk radeloos.
Help?
groetjes,
Wendy

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…

Gewijzigd door - moppiesmama op 30 Mar 2012 20:58:49


#2

Is je man ook behandeld?

Groetekes, Sje


#3

Nee maar we hebben ook geen gemeenschap gehad zonder con.doom dus dat was niet nodig.
groetjes,
Wendy

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…

Gewijzigd door - moppiesmama op 30 Mar 2012 21:30:40


#4

Vaak is dat namelijk de reden dat die infecties terug blijven komen. De man hoeft nergens last van te hebben, maar kan wel de vrouw elke keer weer besmetten.

Allereerst wat betreft die Lactacyd: geldklopperij! Weg met dat spul.
Elk mens draagt standaard bacteriën en schimmels bij zich. Die leven goed samen tenzij een van de 2 verstoord wordt.

Dus bijv. als je een antibioticakuur hebt gehad, kunnen schimmels denken “Ah, minder bacteriën die de boel in evenwicht houden, we kunnen speelkwartier houden!”. Dus na een antibioticakuur heb je sowieso grotere kans op een schimmelinfectie.

Lactacyd kan die balans bijv. ook verstoren. Dus dat lijkt allemaal wel heel fris en fruitig, maar specialisten op het gebied van schimmelinfecties zijn er helemaal niet blij mee!

Dus tjoepa, weg ermee!

Ik ga even vragenuurtje houden: wat betreft de pillen die je gehad hebt. Waren dat pillen om oraal (via de mond) in te nemen) of was dat Gyno-Daktarin? (Van die paas-eitjes die je vaginaal in moet brengen).

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 30 Mar 2012 21:19:57


#5

geeft niets vraag maar raak als ik ermaar vanaf kom!

Ja de laatste keer was het een paasei (gyno-daktarin), de keren daarvoor ook inwendig maar dan een kuur van 3 dagen met een inbrenghuls.
Ik kan het echt niet van mijn man terugkrijgen dus die valt gelukkig af.
Lactacyd ben ik alleen gaan gebruiken op advies van de natuurgeneeskundige omdat hij aangaf dat je daarmee de zuurgraad kunt verhogen waardoor schimmels het minder prettig vinden vertoeven. Ik moet zeggen dat het wel wat hielp maar het ging niet over.
Kom maar op met je vragen!
groetjes,
Wendy

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…


#6

O ja en ik gebruik ook al een tijd lang probiotica en van die tabletten voor je blaas.
groetjes,
Wendy

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…


#7

Moet je die probiotica per se gebruiken? Gebruik je die ongeveer even lang als dat je die terugkerende infecties hebt?

Ook andere medicijnen (bijv. die tabletten voor je blaas die je noemt) kunnen een grotere kans geven op schimmelinfecties. Zijn die medicijnen antibacterieel of gaat het om tabletten om beter te kunnen plassen? Als ze antibacterieel zijn, dan verklaart dat ook al iets want dan kan de balans bacteriën / schimmels ook verstoord zijn.

Even algemeen wat betreft schimmelinfecties. Zodra de symptomen verdwenen zijn moet je nog 4-5 dagen door blijven behandelen om ook alle schimmelsporen te doden. Vergelijk schimmelsporen met boomworteltjes.

Als er niet goed behandeld wordt en er blijven boomworteltjes achter, is de kans groot dat de infectie terug blijft keren.

Die paaseitjes en die inbrenghuls-medicatie kunnen nooit alle boomworteltjes vernietigen. Je schrijft dat je ook irritatie hebt buiten de v.agina dus hoe moeten daar alle schimmelsporen vernietigd worden als je paaseitjes of cremes in moet brengen? NIET!

Grote kans dat je huisarts ergens in 1834 afgestudeerd is, klopt dat?

Beetje moderne huisarts weet namelijk als het goed is dat oraal behandelen (medicatie toedienen via de mond) effectiever is. Klinkt raar voor een v.aginale schimmelinfectie, maar het is wel zo.

Maandag je huisarts bellen en geen genoegen meer nemen met lokale antimycotica (antischimmelgeneesmiddelen die je op plek van bestemming toe moet dienen). Vraag naar fluconazol (dat is 1 capsule om met een paar slokken water in te nemen) of itraconazol (dat is als het goed is 2x2 capsules met een tussenpoos van 12 uur: dus 's ochtends 2 en 's avonds 2 of 's avonds 2 en 's ochtends 2. Maar net op welk moment je die medicijnen in handen krijgt).

Die medicijnen werken namelijk van binnenuit dus zo hebben schimmelsporen geen kans om te overleven.

Ander vraagje nog: heb je toevallig ook sinds het begin van die infecties een ander wasmiddel?

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 30 Mar 2012 21:45:19


#8

Nee de probiotica gebruik ik al veel langer en zou juist moeten helpen. Ik slik cranberrytabletten voor mijn blaas omdat ik een blaasontsteking heb gehad en die tabletten zouden moeten helpen.

Ik heb heel lang doorgesmeerd met de daktarin omdat ik weet dat je door moet smeren als alle klachten weg zijn maar de klachten zijn nog nooit helemaal weggeweest! Ik combineerde dus inwendig met uitwendige creme.

Nou 1834 niet maar 1934 komt in de buurt? hihi. nee hij zal begin vijftig zijn en op zich een hele fijne inlevende man.
Ik denk ook als ik hem bel en vraag om tabletten dat hij dat wel zal voorschrijven ik vraag me alleen af, kunnen die pillen samen met borstvoeding? Wat dat is wel heel belangrijk voor mij.
combineer ik dan de paaseitjes met de zalf en de pillen? Of alleen de pillen?
Ik zelf zat te denken om de huisarts te vragen een uitgebreide kweek te nemen of is dat niet zinvol?
Nee geen ander wasmiddel.

groetjes,
Wendy

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…


#9

Zie je, geen pas-afgestudeerde huisarts.

Uitgebreide kweek zou een optie zijn als de infecties aan blijven houden als je alles al geprobeerd hebt, maar dat gebeurt dan volgens mij via doorverwijzing naar de gynaecoloog.

Wat betreft de combinatie capsules-borstvoeding, zie hier meer info wat betreft fluconazol (merknaam Diflucan) en moedermelk: dat moet dus gewoon kunnen!
http://www.borstvoeding.com/problemen/spruwcandida/fluconazol-diflucan.html

Itraconazol (merknaam Trisporal) mag NIET samen met borstvoeding.

Die capsules (dus zowel fluconazol als itraconazol) hoeven niet gecombineerd te worden met smeerseltjes of paaseitjes. In principe moeten die capsules zelf hun werk doen.

Wat betreft die blaas-tabletten, kan ook goed zijn dat die de zuurgraad in die regio verstoren en dat je daardoor die infecties blijft houden. Zodra de zuurgraad verandert kunnen schimmels feestjes gaan vieren. Sinds wanneer gebruik je die tabletten? Valt dat samen met de start van die infecties?

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 30 Mar 2012 22:21:15


#10

Hoi Sje,

Bedankt voor je meedenken. Misschien moeten we maar gewoon mailen aangezien dit een tweegesprek is geworden?

Ik ben die tabletten gaan gebruiken toen ik al een infectie had en een blaasontsteking. Ik ga maandag meteen bellen. Vind het wel eng hoor om die tabletten te gebruiken samen met borstvoeding. Er staat dat het wel bij de kleine komt en daar hou ik niet van maar aan de andere kant, ik wil graag lang voeden en ook echt heel graag van die schimmel af…
groetjes,
Wendy

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…


#11
quote:
Vind het wel eng hoor om die tabletten te gebruiken samen met borstvoeding. Er staat dat het wel bij de kleine komt en daar hou ik niet van maar aan de andere kant, ik wil graag lang voeden en ook echt heel graag van die schimmel af...

Kan me je bezorgdheid voorstellen maar misschien is het helemaal niet gek als die medicatie via de moedermelk ook in kleine hoeveelheden bij de kleine mop komt. Je bent blijkbaar op het moment erg gevoelig voor terugkerende schimmelinfecties.

Wie weet wat de kans is dat die kleine mop spruw (ook schimmelinfectie!) oploopt doordat schimmels speelkwartier aan het houden zijn bij mama? En door die fluconazol wordt-ie automatisch meebehandeld.

Ik zou het wel aandurven om die fluconazol samen te laten gaan met borstvoeding. Het is geen heel agressief spul en het komt in veel kleinere hoeveelheden bij die kleine mop dan de hoeveelheid die jij ingenomen hebt.

Blijkbaar hebben ze er tot nu toe goede ervaringen mee. Dat zetten ze niet zomaar in de bijsluiter.

Overigens ‘testen’ ze geen medicatie uit op baby’s. Ze komen er vaak per toeval achter wat het effect van bepaalde geneesmiddelen is op baby’s. Zodra namelijk een vrouw medicatie (wat voor medicatie dan ook) gebruikt heeft en ze komt erachter dat ze tijdens het gebruik ervan zwanger was, dan moet de huisarts een speciaal formulier invullen en doorsturen naar de fabrikant van het betreffende geneesmiddel. Die stuurt dat weer door naar bepaalde instanties.

Na de bevalling moet er nog zo’n formulier ingevuld en opgestuurd worden. Al die gegevens die in de loop der jaren verzameld worden, geven een beeld van het effect van de betreffende geneesmiddelen op baby’s.

Dus blijkbaar zijn ze er inmiddels achter dat fluconazol geen schadelijke effecten heeft als het via de moedermelk bij de baby komt.

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 31 Mar 2012 14:16:57


#12
quote:
Mijn huisarts heeft ooit eens geadviseerd om (heel vies weliswaar) in een bad gevuld met azijn te gaan zitten.

Joepie, nog een huisarts die in 1834 afgestudeerd is!
Deze tip valt onder de tampon-met-yoghurt-fabeltjes.

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 31 Mar 2012 15:53:09


#13

Overigens Moppiesmama? Gebruik jij zeep om die regio te wassen? Zoja, meteen mee stoppen! Wassen met zeep op die plek kan ook schimmelinfecties in de hand werken. Altijd alleen maar met water wassen. Fris genoeg.

Het gebruik van inlegkruisjes ook tot een minimum beperken.

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 31 Mar 2012 16:10:18


#14

Hoi hoi,

@MissT, eh wij hebben wel een bad maar deze tip laat ik maar aan mij voorbij gaan brrr. Ik heb ook al een aantal kuren achter elkaar gehad en tot op heden heeft dat dus niet geholpen… Ik was ondergoed op 60 graden.

@Sje, nee normaliter gebruik ik nooit zeep down under alleen op advies een tijdje lactacid maar ook alweer mee gestopt. Inlegkruisjes ook niet, alleen maandverband bij menstruatie.

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…


#15

Oh goed bezig met geen-zeep en geen-inlegkruisjes.

Groetekes, Sje


#16

Ja, en voor 1800 hadden ze inderdaad wel azijn maar nog geen yoghurt en al helemaal geen tampons!!!

Groetekes, Sje


#17

Even een heel ander vraagje: weet je zeker dat het een schimmel is waar je last van hebt? Je zegt dat het inwendig is. Ik weet niet of je gehecht bent na de bevalling. Maar de pijn die jij beschrijft, herken ik. Alleen is het bij mij een litteken dat stug is geworden waardoor het pijn doet. Heb er nog geen oplossing voor gevonden, weet alleen dat het onder invloed van hormonen daar weker wordt waardoor de boel verslapt (tjidens menstruatie) waardoor de pijn verdwijnt voor ongeveer een weekje.


#18

@Freubeltje. Ik heb twee keer een keizersnede gehad dus dat zal het niet zijn. Ik weet niet zeker of het een schimmel is maar ik denk dat de symptomen er wel naar zijn toch? Wat vervelend dat je zo’n last hebt van het litteken! Kunnen ze daar niets aan doen in het ziekenhuis?
groetjes,
Wendy

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…


#19

Nou daarnet de huisarts gesproken en ik kan om half vijf terecht voor een kweekje (jippie, not) om nogmaals te bekijken of het een schimmel is of iets anders. Hij zei dat het soms zelfs beter is om helemaal niets te doen, dat hoe meer je doet hoe onrustiger het soms wordt. Ik gaf aan dat ik het nu al 9 maanden heb en dat ik maanden lang niets heb gedaan en dat het niet geholpen heeft. Ik begon ook of flucanozol maar daar reageerde hij nog niet echt op. Eerst die kweek maar weer…pfff.
groetjes,
Wendy

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…


#20

Weet niet wat het is, maar ik heb opeens helemaal geen trek meer in paaseieren…

Heb geen tips, maar volgens mij wordt er al hard geconsulteerd!

Succes, lijkt me hartstikke vervelend!