In slaap huilen baby


#1

Hoi

Mijn zoontje is 12 weken oud en moet zich overdag bijna elke keer in slaap huilen. Soms wordt hij daarna ook weer wakker en moet zich weer in slaap huilen. Ik vind dit erg belastend, maar kan niets anders doen dan hem even te laten, want slapend op bed leggen kost ook heel veel tijd en dan wordt hij ook vaak wakker.
's nachts en 's avonds heeft hij dit niet. Na de flessen valt hij in diepe slaap en soms al de hele avond en nacht.
Hebben jullie ook het probleem van in slaap huilen? Ik word er gek van en ga hel liefste buiten staan. Soms is het 5 minuten en soms 20 en soms lukt het hem helemaal niet.
Na de voeding zit hij even rustig op schoot en daarna even alleen zonder te spelen in de box (dit doet hij al heel goed alleen, zonder te huilen), na een tijdje breng ik hem naar bed in zijn puckababy en soms valt hij zo weg en andere keren moet hij huilen. Als dit huilen zacht is, meer losse kreten en roepen, dan vind ik het wel ok, maar bij harder huilen moet ik er toch heen en slaapt hij na het troosten ook niet en zit ik vaak met hem op schoot, zodat hij in slaap valt.
Wat doen jullie met jullie baby die niet gemakkelijk in slaap valt, hij moet wel slapen, want ik merk dat hij dat natuurlijk heel erg nodig heeft.
Zo is een baby wel erg slopend, ik zou willen dat hij een slaapkoppie was en overal in slaap viel. Ik moet erg strakke tijden en rituelen er op nahouden om hem rust te geven. Het is geen huilbaby, maar heeft wel nog vaak last van buikkrampen.

Groetjes Linda


#2

Tsjah, ik ervaar het zelf niet als slopend, meer als iets wat er bij hoort. Er zijn heel veel baby’s die zichzelf in slaap huilen. Mijn dochter van 2 is er sinds 2 weken zelfs weer mee begonnen. Doe je niks aan denk ik. baby’s hebben het nodig om dingen te verwerken. En baby’s huilen nu eenmaal, 12 weken is nog echt baby, dus dat moet je ze ook ‘gunnen’.

Oh en als je van 5 minuten huilen al gek word? dan kan het nog wat worden, want baby’s hebben geen aan en uit knop


#3

Ja, ik weet het. Het huilen hoort erbij. Het is zijn ontlading.
Misschien komt het dat hij de afgelopen weken heel veel op schoot heeft gehuild met buikkrampen en dat ik er een beetje moe van ben geworden.
Het kan allemaal nog veel erger denk ik. Daarnaast is het ook erg koud buiten geweest en ben je vaak binnen om er naar te luisteren. Even lekker met hem in het zonnetjes zitten, als slapen niet goed lukt, is er nog niet bij.
Als de buikkrampen over zijn, dan kunnen we misschien iets meer rust hebben en dan ook weer meer incasseren.
Van 5 minuten word ik ook niet echt gek, meer als het in slaap huilen niet lukt.


#4

Hoort erbij inderdaad. Niks aan te doen. De ene baby leg je in bed en die hoor je niet meer en de andere baby heeft dat weghuilen van prikkels echt nodig. Even een taaie periode.

Groetekes, Sje


#5

Zal dat minder worden als hij ouder wordt? Zodat hij wat meer vertrouwen en ervaring krijgt, dat het allemaal wel goed zit en lekker kan gaan slapen? Of dat zijn hersenen zijn ontwikkeld en weet dat we er altijd en straks weer zijn?
Ik probeer hem altijd zo ontspannen mogelijk en geleidelijk mogelijk op bed te leggen. Dus niet voeden en meteen op bed. Even een rustige overgang in de box en dan als hij moe wordt rustig oppakken en naar boven. Aai over zijn bolletje en dan hopen dat hij zich veilig voelt en kan gaan slapen.


#6

Tuurlijk wordt het uiteindelijk minder, maar ook dat is bij elk kindje verschillend.

Groetekes, Sje


#7

Hoi Linda,

hier ook een meisje wat toen ze kleiner was moeilijk in slaap viel. Maar vanaf een maand of 5 werd dat al een stuk makkelijker. En nu… nu leg ik haar in bed en gaat ze zo slapen! Heerlijk! (is nu 9 maand).
Gebruik je iets tegen de krampjes? Hier hebben we positieve ervaringen met sab simplex. Hielp hier erg goed tegen de krampjes en het bijbehorende huilen.

Sterkte!


#8

Wat je evt. nog kunt proberen is het bedje een kwartslag of halve slag draaien. Klinkt heel suf maar dat wil nog weleens de oplossing zijn bij kindjes die huilen in bed.

Groetekes, Sje


#9

Ik ben niet zo van het laten huilen.
Althans, niet minuten lang achter elkaar.
Maar goed dat is ieder voor zich.

Tot iets na de 3 maanden had mijn dochter er erg veel moeite mee om in slaap te komen overdag. Ik pakte haar bij me en wiegde haar dan in slaap. Dan legde ik haar in bedje (wat ik voorverwarmde met de kruik, anders werd ze, logisch, weer wakker) of in de box.

`s avonds had ze nergens last van en met 3 weken sliep ze de nacht al door. Van het ene op het andere moment was het over en ging ze overdag gewoon slapen zonder te huilen.

Je moet niet vergeten dat ze 9 maanden bij je zijn geweest. Baby’s worden vaak in hun ledikantje gedropt (wat wij overigens ook gedaan hebben) en dat is ineens een enorme ruimte voor ze. Niks geen geborgenheid of veilig gevoel en al helemaal geen warmte. Dus het is wel vrij logisch dat ze zoveel (kunnen) huilen maar ik vind als ze zo klein zijn niet dat ze er maar “doorheen” moeten.


#10

Nee, dat laten huilen houd ik ook helemaal niet van. Maar ik heb gemerkt dat het slapend wegleggen overdag ook niet bij hem werkt. Misschien inderdaad het kruikje toepassen.
Het is ook logisch dat hij het moeilijk heeft, hij mist de warmte van mij. Hij ligt al wel in een puckababy, dus dat scheelt iets aan geborgenheid, maar ja ik kan niet altijd bij hem zijn. Het wordt gelukkig al beter. Het is niet altijd meer hard huilen, meer losse kreten, maar toch vind ik het zielig.


#11

Mijn zoontje sliep overdag ook moeilijk, in bed sliep hij helemaal niet overdag, raakte helemaal overstuur (terwijl 'snachts geen probleem was!).
Hij sliep soms in de box, maar meestal in zijn babyhangmatje, dat was echt ideaal hier.
Bij hem werkte het trouwens wel het beste om hem meteen na de voeding te slapen te leggen. Van drinken werd hij altijd een beetje suffig en viel dan makkelijk in slaap. Als ik hem eerst nog in de box zou leggen of nog even op schoot zou hij nog een extra overgang, en dus extra prikkels hebben waardoor hij juist niet sliep.


#12

Mijn zoontje heeft dit ook lang gehad. Zeker wel tot een half jaar. heb er hier vanalles aan geprobeerd, maar niets werkte. Behalve om hem gewoon te laten huilen. Elke aandacht die ik er aan besteedde maakte het voor hem moeilijker om te gaan slapen. Alleen laten huilen hielp, hij had dat kennelijk toch nodig.
Wat ik dan deed was de kookwekker op 10 minuten zetten en dan wat in het huishouden gaan doen. Dan zit je minder te luisteren. Na 10 minuten ging ik er even heen, even aai over de bol maar niet oppakken en dan ging ik weer naar beneden. Bleef hij huilen dan weer de kookwekker op 10 minuten.
Na een paar weken ging het zo veel beter en huilde hij nog steeds wel als hij moest gaan slapen maar was vrijwel altijd binnen 10 minuten stil.

groetjes Ramona



#13

Hoi,
Onze zoon kwam in eerste instantie ook moeilijk in slaap op de dag in zijn ledikant ('s avonds en 's nachts geen probleem). Ik vond het toch wel erg belangrijk dat hij ook voldoende slaap kreeg op de dag, want hij was wel moe. Ik hoor mijzelf nog zeggen dat hij bijna niet sliep op de dag. Ik heb toen de kinderwagenwieg in de woonkamer gezet. Hij was toen 8 weken. In eerste instantie deed ik dit, omdat ik hem na zijn eerste prik in de gaten wilde houden. Sinds die tijd legde ik hem bij elk eerste teken van vermoeidheid in de kinderwagenwieg. Trekken aan oor, geeuwen of wrijven in ogen… hup in de wieg! Dit was eerst wel meerdere keren per dag. Hij sliep hier heerlijk in, soms uren achtereen. Hij was dus toch een slaapkop. Ik kon gewoon stofzuigen enzo, hij werd nergens wakker van. Ook dan moest hij zich nog wel eens in slaap huilen, maar het was bijna direct veel korter. Toch met veiligheid/ geborgenheid te maken?! Hij sliep dan 's avonds en 's nachts gewoon in zijn ledikant. Intussen slaapt hij op de dag nu ook in zijn ledikant en valt bijna altijd zonder te huilen in slaap. In de ochtend en laat in de middag ongeveer een uur en vroeg in de middag zo’n 2 uur. Het ging gewoon vanzelf steeds beter. Hij slaapt op de dag nog in de puckababy, omdat hij zich wel eens wakker houdt met krabben aan zijn hoofd (‘slaapluizen’), maar 's avonds en 's nachts ligt hij in een gewone slaapzak, geen probleem. Soms huilt hij nog hoor, maar dat is meestal als we een ‘drukke dag’ gehad hebben; verjaardag ofzoiets.

Lilypie First Birthday tickers


#14

Ik ga hem eens op bed leggen met een kruikje. In de wandelwagen slaapt hij ook niet erg goed. In de maxi cosi wel, maar dat is natuurlijk niet goed voor een aantal uur achter elkaar.
Meestal ga ik ook wat in huis doen, tijdens het in slaap huilen. Je moet er niet naar gaan zitten luister. Aan de andere kant, moet ik het wel horen, want het kan ook harder gaan en dan is er bij hem wel wat aan de hand. Het is geen kindje dat zonder reden hard huilt.

Ik hoop echt dat hij erover heen groeit.

Voor de buikkrampen: wat is sam simplex en waar is het te koop. Ik gebruik infacol en een probioticum, omneo voeding en Dr Brown fles.


#15

Sab Simplex is hetzelfde als Infacol. Ik zou niet nog meer gaan gebruiken, als je ook al die probiotica en die dr. Brownfles gebruikt. Wij gebruikten alleen die twee laatste dingen. Uineindelijk horen die krampjes er ook een beetje bij en helemaal voorkomen kan je ze toch niet. Bij Erik waren ze zo goed als over toen we met vier maanden begonnen met het geven van groente. Nog even doorbijten!

Groetjes,
M

Lilypie Third Birthday tickers


#16

hai… inderdaad ook geen fan van laten huilen. hier werkte (zoals anderen ook al zeiden) t goed om een kruikje in bed te leggen en zo bedje vast voor te verwamen. Zeker als ze al wat slaperig was of toch bij mij in slaap gevallen was… En anders wiegen en nog eens wiegen in de kinderwagen… rond die 3-4 maanden oud was t inderdaad bij ons ook veel huilen. Niks aan te doen.
Sab simplex? inderdaad dat is net iets als infacol, maar dan andere samenstelling, die net iets beter schijnt te werken. Google er maar op en op st Joseph apotheek. Online te bestellen. Zal er verder geen reclame voor maken. maar bij ons hielp dat t beste en voor de 2e (die nu op komst is) halen wij t weer in huis.
http://www.st-josef-apotheke.de/nederlandse_klanten/sab_simplex.html


#17

Toch heb ik ook het idee dat mijn zoontje niet extreem veel slaap nodig heeft. 's avonds en 's nachts slaapt hij samen zo’n 12 uur. Overdag probeer ik 2 x 2 uur te laten slapen en later in de middag, de lastige uurtjes, nog een uurtje in de auto, op visite of in de wandelwagen. Ik vind het erg lastig om hem daaromheen bezig te houden, omdat hij nog niet zoveel kan. Hij vermaakt zich wel even in de box voor en na het eten, maar heeft ons dan weer nodig. Wie heeft er ook een kindje dat niet extreem veel slaapt en vond de eerste maanden erg zwaar?
Hij is heel lief en alert, maar hij wil zo veel, maar kan nog niets.
Ik hoop dat hij zich straks iets beter kan vermaken en daar misschien ook moe van wordt.


#18

Mijn dochter heeft weken gehad dat ze overdag niet sliep.
En dat is zeker vermoeiend. Hier was het ook een heel eind voorbij toen ze zich met krap 4 maanden kon omrollen.

Het is even lastig maar het gaat straks vast wel beter!


#19

Ik hoop dat hij iets meer en gemakkelijker slaapt overdag. In principe vind ik het niet zo heel erg dat hij geen uren slaapt, er moet ook wat voor 's avonds en 's nachts overblijven. Zeker zo’n 12 uur. En dat doet hij redelijk goed. Vaak is hij 's nachts 1 keer wakker en soms slaapt hij al door. Super!
Maar ja…hij verveelt zich alleen in de box en wil gezelligheid.
Ik hoop dat het snel komt, dan hij lekker zelf bezig is en kan gaan spelen.


#20

Jenthe is morgen 9 weken en slaapt overdag 2x 1,5 uur.
We hebben al heel snel een ritme ingebouwd omdat ik nog een peuter heb rondrennen die ook zijn aandacht nodig heeft. En ik wil haar ook haar aandacht geven, dus als haar broer slaapt hebben we mama/dochter tijd!

Jenthe word 's ochtends tegen 10.30 uur moe ( ze komt om 8.30 uur uit bed) en slaapt dan in haar eigen bed tot 12.00 uur vaak. Ook 's middags om 14.00 uur slaapt ze dan tot 15.30 uur. Soms wijkt het een kwartiertje of een half uurtje af, maar eigenlijk gaat het nu al 5 weken zo.
Ze heeft ook altijd even nodig om in slaap te vallen, ze jengelt dan een minuut of 10 en dan horen we haar niet meer. Ik ga dan wel altijd even kijken of ze goed ligt.
Als ze langer dan 10 minuten huilt pak ik haar even op, wieg haar en zing een liedje en leg haar weer neer. Meestal slaapt ze dan gewoon. 's Avonds valt ze bij mij of mijn man op schoot in slaap, heerlijk vind ik dat! Lekker warm en knus…
We laten haar dan een half uurtje zo lekker liggen en kunnen haar dan zo op bed leggen zonder dat ze wakker word. Leggen we haar eerder op bed word ze wakker, dan slaapt ze niet diep genoeg lijkt wel…

En wat doen we met haar? Ik wissel het in de box liggen en zitten in het wippertje af. Na het voeden ( ik geef bv) hou ik haar even op schoot en lees ik met haar broer een boekje, dan gaat ze in de box spelen of op een kleed op de grond. Heeft ze daar genoeg van? Dan komt ze even bij ons zitten in het wippertje, haar broer vind het leuk om speeltjes voor haar te houden en waar ze om gaat lachen. En dan is het vaak alweer ‘voedertijd’ en daarna gaat ze slapen.
Zo in een dag zo voorbij hier! Maar ja, ik heb er dan nog eentje rondrennen he…

Zodra je zoontje wat meer kan word het makkelijker, echt waar!

Lilypie First Birthday tickers