Gezond eten aanleren, ik vind het moeilijk


#1

Ik val maar met de deur in huis: ik vind het moeilijk om elke dag gezond te eten! En dus ook om Max en Eva gezond te laten eten. Ik weet precies hoe het hoort en doe volgens mij heel veel al prima. Zo eten wij altijd volkoren pasta’s, bruin brood, gebruiken we de goede boter, eten de kindjes fruit e.d. Maar toch. Ik ben zelf nogal een snoeperd en papa ook. Die eet rustig 10 spritsen achter elkaar op, zonder dik te worden. Ik merk dat ik Eva en Max stiekem toch op een dag best veel ongezondere dingen geef.

Bijvoorbeeld: ik eet ’s ochtends meestal iets van Kellogs K en zij komen dan wat van die vlokjes meesnaaien. Niet heel fout, maar daar zit wel suiker in én ze hebben al hun eigen Bambix-papje op. Dat is dus extra. Ook al zijn het maar 5 vlokjes ofzo. Papa geeft ze meestal ook nog een korstje brood, is ook weer extra. Ze krijgen dan rond half 10 één koekje (Maria/San Francisco/Langetje – de iets minder erge dan chocolade zeg maar). Bij de AH azen ze op een kaasje, is wéér extra. Ze eten tussen de middag 2 boterhammen, 1 met vlees (magere soorten) of kaas (30+) en 1 met zoet. Soms pasta (Eva), maar ook gewoon pindakaas, stroop, kokosbrood of jam. ’s Middags krijgen ze fruit en dan meestal nog iets van snoep (Eva). Maar dan duurt de middag nog best lang en geef ik ze meestal ook nog een soepstengel, of een stukje komkommer ofzo als ik sta te koken. En dan avondeten, dat vind ik het moeilijkst. Ik ben niet van het koken, ik hou van makkelijk. Dus gebruik ik best vaak pakjes van Knorr of Maggi, bijvoorbeeld voor een ovenschotel. Daar zit stiekem veel suiker, vet en zout in.

Op deze manier vind ik dat de kindjes veel binnen krijgen. We eten echt niet elke dag ijs, pannenkoeken, pizza, friet natuurlijk, het zijn meer wat extraatjes…Ik heb er niet zo’n goed gevoel over…Als ze bij opa en oma zijn, is het helemaal veel: hoewel ze weten dat ik er op let, geven ze rustig volle chocomel, een chocolade-eitje én dan een worstenbroodje én ook nog een Paula-toetje na. Ze vinden het leuk dat de kindjes het zo lekker vinden! Nou, ik dus niet. Maar dat zeggen dringt niet echt door. Nu is het zondag weer Moederdag en eten ze wéér van alles…het is stiekem allemaal vaak TE.

Ik heb geen kindjes met overgewicht, maar ik wil dat graag zo houden. Ik vind het verschrikkelijk om een kind te zien van 5 met een buik van hier tot tokio. Dat is zo ongezond! Ik let er wel op, maar vind het wel moeilijk om altijd gezond eten voor te schotelen omdat ik zelf best makkelijk ben uitgevallen en wij beiden niet dik zijn. Ik eet op een dag rustig een worstenbroodje en dan ook nog een tosti en koekjes en…wat niet eigenlijk? Maar ik moet het goede voorbeeld geven en papa ook!

Krijgen Max en Eva echt TE veel vinden jullie? En wat zou ik anders kunnen doen? Wij gebruiken veel light producten (Optimel), maar zo goed is dat ook niet. Ik durf alleen niet goed bv echte ranja of vanillevla te geven omdat ik dan denk dat dat wéér extra caloriën, vet en suiker zijn en ze eigenlijk al genoeg krijgen naar mijn idee. Overigens spelen Eva en Max heel veel buiten en Eva danst volop, dus beweging krijgen ze eigenlijk genoeg. Het gaat dus puur om de extraatjes…Ik ben zelf ook wel geneigd om ze ergens een hapje van te geven, zo van: ach, een hapje…En als ik een ijsje wil, geef ik hen natuurlijk ook…Misschien moet ik gewoon mijn eigen slechte eetgewoonten aanpakken en die zooi allemaal niet in huis halen (vindt papa ook hahaha, al klaagt hij wel als er niks ligt)…maar dat vind ik ook weer moeilijk! Graag tips van jullie en jullie reacties over hoe het bij jullie gaat.

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#2

Poeh tips. Ik zal eerst eens benoemen wat morgan eet. Op een creche dag is het thuis een boterham en dan het patroon van het KDV en als ze thuis komt eet ze vast de groente die pappa klaar maakt (rauw), der avond eten en een ijsje/ toetje.

als we thuis zijn is zaterdags: brood en dan na het dansen een pakje smoeltjes en een flesje drinken. Lunch een krentbol of een tosti. 's middags wat lekkers. De laatste tijd pof ik een bak popcorn kan ik zelf ook mee eten of ze eet nog extra fruit. Op zondag een is morgens ook fruit en verder zit het er een beetje hetzelfde uit. Kwa koken wordt er ma, di wo en do gewoon gekookt. Vrijdag is patatdag en zaterdag eet ze meestal of een soepje met een appelmoesje en komkommer of tomaat of deze combi maar dan met een tosti. Zondag kook ik meestal wel of hebben we iets van kant en klaar paela of zo iets.

Overigens zijn Morgan en Eva totaal verschillend want Morgan leeft nog steeds op fruit en rauwe groente en Eef is meer een snoeper idd mar het is voor jou ter vergelijk. Oh enne ja wat is fout en wat is slecht. Als je je er goed bij voelt en de kinderen varen er wel bij wie ben ik om iets te zeggen. Wat je zegt ze zijn niet te dik verder. Vind je het zelf niet prettig dan moet je verandering aanbrengen maar wat ik al een keer zei dan moet je zelf meedoen zeker met Eef der leeftijd. Dan kun je niet zomaar meer zeggen jij niet ik wel. Of je moet stiekum gaan zitten snoepen

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#3

haha nou ik vind persoonlijk dat je je druk maakt om niks
en niet aanvallend bedoeld maar dan zou ik me dus ook druk moeten maken. rico heeft vandaag al 4 schuimpjes op, 2 kleine chocolaatjes en een klein waterijsje. hij eet 3 a 4 boterhammen op een dag( dan krijgt hij wel altijd gezond erop. soms pindakaas of hagelslag maar meestal kaas of vlees) en s’avonds eet hij goed zijn groente op. aardappels eet hij amper omdat hij die niet te eten vind (ik ook niet trouwens maargoed het moet soms toch) en vlees eet ie ook redelijk. hij eet elke dag ook 1 a 2 stuks fruit en ja ach, ik hou ook wel van een zakje chips dus mag hij daar van mij ook wel wat van hebben dan. ik maak me er ook niet druk om zolang hij goed in de curve ligt en gezond is (en hij is al maanden niet echt ziek mee rgeweest dus dan is het goed he)


#4

Hoi Rainbow,

vind het eigenlijkook wel meevallen hoor…

hier gaat t zo voor de oudste
s morgens een boterham (zoet/ hartig net wat ze wil)
tussendoor een nijntjekoekje/halve soepstengel. Omdat haar jongere zusje die eet voor ze naar bed gaat.
Dan als de jongste op bed ligt eet de oudste 2 stuks fruit (en ik ook).
tussen de middag weer 1-1,5 snee brood met meestal zoet beleg. vleeswaren eten wij amper…
s middags uit bed een koekje. Als ik ga koken krijgt ze nog een bakje rozijntjes. En als papa thuis komt pakt papa gauw een koekje, wil ze ook een stukje…

verder drinken ze wel gewone ranja hier. Je kan beter wél gewone suikers geven ipv zoetstoffen (kankerverwekkend enzo…).

We koken wel altijd gewoon. Maar vaak ook pindasans/ketchup erbji of gebakken aardappelen. Hoe gezond is dat En na t eten altijd yoghurt met heel klein beetje suiker.

tja en vooral int weekend als papa thuis is wordt er meer gesnaaid van koekjes enzo… van mij krijgen ze af en toe beide ook wel eens een hapje.

t snoepen en snaaien sluipt e r gewoon in hè?


#5

Oooo, als ik het zo lees, maak ik me volgens mij inderdaad druk om niks. Ik dacht dat ik het echt fout deed, dat ze veel te veel krijgen. Maar het zijn ook geen enorme hoeveelheden ofzo. Kijk, daarom is zo’n forum fijn he, dan kun je even vergelijken! Mijn kinderen leven niet zoals het CB dat wil, haha, met rijstwafels en verder niks! Chips eten ze alleen op een feestje en dan snaait vooral Max erg veel. Hij lust gewoon alles, is een vuilnisbakje waar alles in kan. Gelukkig ook gezonde dingen, zoals fruit en garnaaltjes enzo. Ik kijk wel dat het niet TE wordt. Maar goed, ik denk niet dat Eef en Max echt heel anders eten dan Morgan en Rico, dus wat dat betreft…Wel jammer dat Eva niet zo van de groenten is, fruit eet ze de laatste tijd gelukkig best goed (banaan, appel, kiwi, aardbeien - het wat zoetere fruit). Max (vr)eet zo ook een zure mineola weg! Hihi.

Nogmaals, ik dacht dat ik het echt niet goed deed, dus ik ben wel wat gerustgesteld. Ik ga ook niet stiekem snoepen wahhahaha, dus ik vrees dat ik mijn eigen snoeppatroon ook moet veranderen! Laatst zei Eva wel iets: ik zei dat ze geen pasta mocht, omdat ze al een chocokoekje op had. Dat snapte ze, omdat het anders veel choco werd. IK pakte wel pasta. Zegt ze: ‘Jij neemt wel pasta!’ Ik: ‘Ja, maar ik heb geen chocokoekje op!’ Zegt ze, met een vingertje: ‘Wel waar, vanmorgen!’ En ze had gelijk! Ik heb de pasta wel weggezet, wel zo eerlijk!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#6

Nou Rainbow…wat krijgen ze gezonde tussendoortjes bij jou!
Hier zijn tussendoortjes…snoep/koek/ijs en jij geeft een soepstengel en komkommer…waar maak je je druk om

Hier soms wel 3-4 snoepjes op een dag en smorgens haalt ie beneden (lig ik in bed) bij papa beneden al een ontbijtkoekje van sesamstraat en daarna met mij een boterham en vanmorgen kwam ie zelfs al met een pakje chocomel naar boven…maar ik kan zo wel langer blijven liggen.

En een kind mag best wat hebben vind ik…vind je zelf ook lekker toch?

Gr, Danielle


#7

Hihi het valt echt mee bij jou hoor!
Hier krijgt de oudste 's morgens 1 broodje met zoet of hartig. Rond 10 uur 1 stuk fruit. Rond 12.30 1 broodje met zoet of hartig (wat ze 's morgens niet heeft gehad) Rond 15.00 een koekje (2 koekjes op elkaar met witte creme ertussen, weet zo niet hoe ze heten ) en 's avonds avondeten. En tussendoor krijgt ze soms een stuk van de koek van mn vriend (gangmaker, gevulde koek etc.) een snoephamburger, een doosje smarties, een zakje haribo… Soms zelfs 2 keer op een dag! En er zijn ook dagen bij dat ze niks anders eet dan haar 3 maaltijden, fruit en koekje. En soms zelfs dat koekje niet eens. Maar ik ga me pas druk maken als ze iets aan de zware kant is Ze beweegt ook ontzettend veel en we eten hier bijna nooit patat, pizza of pannekoeken. En daar is ze ook niet gek op
Ze eet zelf het liefst groente
Lekker snoepen hoort erbij en mag best vind ik. Zolang het maar niet de spuigaten uitloopt en je je kind niet volstopt

Oh enne een tip voor het drinken, probeer eens roosvicee 50/50. Daar zit de helft aan calorieen in dan bijv taksi en gewone roosvicee en het is echt een stuk minder zoet. Onze oudste vind het heerlijk!

En hier krijgen ze na het eten zo’n klein bakje danoontje. Zit misschien meer suiker in als vanille yoghurt, maar juist doordat het zo’n klein bakje is krijgen ze helemaal niet zo veel binnen en hier zijn onze meiden er tevreden mee

(Ik blijf bezig) Maarre komkommer, soepstengel en fruit worden ze echt niet dik van hoor! Sterker nog, fruit helpt juist voor de verbranding! Dus op zich zouden ze de hele dag fruit mogen eten!

Groetjes

Gewijzigd door - goudvisje20 op 09 May 2012 16:51:09


#8

Hier buiten het fruit ook geen gezonde tussendoortjes qua koken ben ik ook nogal van de pakjes ef en ik moet echt geen 5 kerr gekookte aardappelen in de week blerr. Het enige waar ik me druk om maak is dat hij niet al te veel zoet binnenkrijgt ivm met zijn tanden. Verder moet ik op de ene of andere manier zorgen dat hij aankomt. Dus gerust chippies, een dot slagroom op zijn toetje ed hihi en dan komt hij nog niet . Lijnen lukt dus heeeeeellllll goed bij mama

Liefs Michelle



#9

Hahaha, maar ze snoepen naar mijn idee dus juist WEL veel. Ik heb het dan dus niet over de soepstengel en de komkommer! Ik bedoel meer die snaaidingen allemaal, een Kellogsvlokje hier, een snoepje daar, een kaasje hier, een koekje daar…Maar het valt me op dat alle kids dat doen (van de mama’s die reageren dan) en dan denk ik dat ze niet opvallend veel krijgen. Gelukkig maar! Ik dacht dat ik ze volpropte!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#10

@mamavanrico: Wij eten bijna nooit gekookte aardappels maar we maken de gebakken aardappels, aardappelkroketjes, rosti rondjes enz. in de comfort cook. Een speciale halogeenoven die het eten een stuk minder vet maakt. Deze hebben we aangeschaft ivm met mijn vriend zijn colitis ulcerosa (dikke darmontsteking) en het werkt echt. Sinds we deze oven gebruiken kan mijn vriend zonder medicijnen, dus dat zegt gemoeg toch
Onze oudste lust ook echt geen gekookte aardappels. We hebben alles al geprobeerd, met jus, zonder jus, in stukjes of geprakt… Maar zo lang ze haar groente maar eet, maken wij ons er niet druk om!

Groetjes


#11

Oh en Danoontjes krijgen ze bij mij ook. Vinden ze heerlijk en Max eet die ook fatsoenlijk op…yoghurt is één knoeiboel!

50-50 ga ik eens proberen Goudvisje! Van te veel (dik)sap of Slimpie (soort light ranja) krijgt Eva echt diaree, dus misschien is dat een goed idee. Vind ik zelf ook lekker!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#12

Hopelijk vinden ze het lekker! Hier vind ze zacht fruit de lekkerste variant en ikzelf ook!

Groetjes


#13

Ik geloof ook niet dat je kindjes zo ongezond eten hoor Rainbow

Zelf probeer ik ook wel op te letten dat het niet de spuigaten uitloopt en ook ik vind dat soms echt wel lastig. Vooral ook door bijvoorbeeld verjaardagen, bezoekjes en dat soort dingen. Dan gun je je kind ook wel wat lekkers, maar helaas blijft het nooit bij alleen een stukje taart, want daarna komt er chips op tafel enz. enz. Ik geef Seth dan wel een eigen bakje en dan is het klaar, maar hij krijgt er wel wat van.

Thuis eet Seth in de ochtend 2 boterhammen (1 hartig en 1 zoet), tussendoor fruit in de ochtend. In de middag meestal 3 boterhammen (1 hartig en meestal 2 zoet) (glutenvrije boterhammen, die zijn iets kleiner), met een beker soyamelk. In de middag krijgt hij vaak een koekje, speculaasje, soepstengel zoiets. En als hij dan nog trek heeft mag hij iets van fruit, tomaatjes, olijven oid. Avondeten eet hij gewoon mee en een toetje eet hij zelden, alleen als ik vanillevla of chocoladevla heb en dat vind ik niet altijd nodig.
Wij eten trouwens ook regelmatig uit een pakje, gewoon omdat er ook hele lekkere gerechten tussen zitten.

Ik vind zelf de middag moeilijk, omdat hij na 1 koekje echt niet vol zit en dus nog steeds trek heeft. Dat vind ik het nadeel aan die koekjes en snoepjes, hij zit gewoon niet vol!
Op het KDV eten ze in de ochtend altijd 2 crackers tussendoor en in de middag fruit en erna een koekje, dat vind ik op zich ook een goede verdeling.
Als Seth trouwens 's ochtends zijn fruit niet op eet, dan bewaar ik het en geef het hem weer bij de boterham of in de middag, dat vind hij prima, meestal.

Seth drinkt verder diksap, en dan alleen de perzik-peer variant van de plusmarkt, omdat hij als er appel in zit ook snel diarree krijgt (misschien ook een tip Rainbow).

Liefs, Anne


#14

@ Rainbow light dus aspertaan krijgen ze ook diaree van. Sterker nog ik ga er zelf ook van aan de race als ik er teveel van drink

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#15

Tjonge, wat lijken Seth en E. op elkaar qua eten! E. kan inderdaad ook echt geen appel hebben…
Maar qua glutenvrij zijn we nu dus voorzichtig aan het afbouwen en dat gaat tot nu toe goed

@Rainbow, ik vind ook niet dat je teveel geeft hoor! Ik probeer thuis altijd aan te houden 1x lekkers in de ochtend, en 1x in de middag, maar idd zeker in de middag hebben ze daar vaak niet genoeg aan en duurt t nog net te lang tot het avondeten…

Ik ga ze ook geen honger laten lijden dus ik heb zo iets van rijstwafels of dunne crackertjes mogen ze van mij eigenlijk altijd wel extra.
En als we een tijdje in de auto moeten krijgen ze altijd wel een paar zakjes mini haribo. Thuis eigenlijk nooit snoep. Ik heb het gewoon niet in huis, alleen in de auto dus.
En tja… oma geeft ook nogal makkelijk snoep tussendoor. Thuis ben ik meer van de komkommertjes en stukjes kaas, en dan 2x per dag koek of fruit. (E. kan niet zoveel fruit hebben, en bananen heb ik niet altijd in huis… dus die krijgt niet dagelijks fruit )

Maar qua maaltijden eigenlijk wel altijd gezond, volkorenbrood, margarine, (ok… de oudste wel altijd zoetbeleg) avondeten vrijwel altijd verse producten en weinig zout en vet.

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)


#16

WE hebben net ‘chillie konarne’ op (volgens Eef) en ze wilden dat ik 3x opschepte! Zalig vonden ze het. Gewoon een pot van Hak en dan lekker met gehakt. Simpel en lekker. Zo klaar.

Bedankt voor jullie leuke reacties en goeie tips! Ook altijd fijn als Lalala even reageert op voedingstopics, aangezien zij hier door haar studie toch ook veel weet van gezond eten! We gaan dan gewoon lekker door zo, eigenlijk doe ik het dus keigoed! Hahaha.

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#17

Ik vind het ook heel erg meevallen. Als je al iets zou kunnen veranderen dan zou het zijn de pakjes waar erg veel zout in zit. Maar ik weet niet wat jij veel vind. Gebruik je ze 4 keer in de week of 1 a 2 keer. En wat kook je behalve zakjes mix verder?

Mijn man en ik zijn beide geen snoeperds. Koekjes halen we dus alleen in huis voor bezoek en snoep eten we ook niet. Tim krijgt dus nog helemaal geen snoep. Hij krijgt wel eens een tumtummetje ofzo aan de balie van een winkel. Maar die spuugt hij al snel weer uit. Chocola vind hij wel lekker, dus krijgt hij af en toe eens smarties.

Ik eet altijd iets van sultana of ontbijtkoek tussendoor, dus dat krijgt hij dan ook. Snoepen doen wij echt s’avonds (ook voordat we kinderen hadden) Chips, toastjes, kaas of worst vinden we heerlijk. Hihi doen we uiteraard niet iedere avond hoor.

Tim krijgt s’ochtends een boterham met hartig beleg als ontbijt. Soms eet hij 2 boterhammen en dan mag hij op de 2e boterham kiezen voor zoet. Als tussendoortje fruit, s’middags 2 a 3 boterhammen. Eerste met hartig en de 2e en eventueel 3e mag hij tussen hartig en zoet kiezen. S’middags als tussendoortje een koekje. Dit zijn vaak gezonde koekjes. Liga, sultana, ontbijtkoek, biscuitje of een pinguinkoekje (is koekje met laagje chocola) en af en toe smarties. Aan het einde van de dag krijgt hij meestal nog een soepstengel. Chips krijgt hij op verjaardagen en heel af en toe in het weekend.

Daan eet s’ochtends nog pap als ontbijt en tussen de middag 2 boterhammen. Meestal beide met hartig beleg en af en toe pindakaas of appelstroop. En dan tussendoor een liga.

Na het avondeten beide een toetje. Dit is altijd magere fruityoghurt of magere kwark. Zowel s’ochtends als s’middags krijgen ze beide diksap en Tim soms limonade. En verder drinkt Tim thee en water.

Avondeten wissel ik altijd af, maar vind ik zelf gezond. Paar keer per week aardappels, vlees en groente. En verder pasta dan weer eens rijst met roerbakgroente, dan weer gebakken aardappels, dan weer bami of een ovenschotel oid. Als ik macaroni maak dan doe ik daar altijd veel groente doorheen. Zakjes mix gebruik ik meestal 1 en soms 2 keer per week. Maar als we gekookte aardappels en groente eten dan doe ik daar geen zout op. Patat eten we 1 keer per maand ofzo en pizza zelfs minder dan 1 keer per maand.

Ik heb ook geluk dat zowel Tim als Daan alles luste en erg goede eters zijn. Alles wat je ze voorschoteld eten ze op. Dus ze krijgen genoeg binnen.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers


#18

hoi,

ook ik vind dat het allemaal wel meevalt.
bij ons (ze zijn nu 4 en 6 jaar) krijgen ze ook best ongezonde dingen zoals chipjes ofzo.
proberen wel vol te houden alleen met feestjes en/of weekenden.
maar soms zijn ze zo lief geweest dat ik ze een bakje geef.
Gelukkig kunnen ze het hier lijden want dik zijn ze absoluut niet, integendeel
jongste weegt nu met 4.5 ruim 16 kilo en de oudste is nu net aan de 20

Wel had mijn oudste zoontje zijn eerste gaatje een maand geleden, dat deed me wel pijn.
Nu heb ik altijd wel snoep ik huis (knap van je mama Suszje!!)
omdat ik er zelf ook dol op ben.
Gelukkig heb ik geen aanleg om dik te worden, alhoewel, na de kids is het wel moeilijker geworden, zit nog steeds ruim 5 kg boven oude gewicht)

dus met de tanden vind ik al die snoep ook niet verstandig, dus probeer er nu ehct op te letten.

groetjes.


#19

Ik vind het ook nogal meevallen hoor. Idd alleen die pakjes zou ik wat aan doen want daar zit belachelijk veel zout in. Die gebruik ik eigenlijk nooit, alleen voor Nasi oh ja en bouillonblokjes voor soep.
Dat gedoe met Opa en Oma herken ik wel. Hier hetzelfde. Soms krijgt Rens in een uur tijd en snoep en chocola en chips. Hoezo idioot? Hier durf ik ze soms bijna niets zelf te geven omdat ze door anderen wel volgepropt worden.
Maar goed op een gewone dag krijgt Rens ongeveer dit:

ontbijt:
1 a 2 bruine boterhammen(Rens eet bijna alleen maar vlees en kaas houd niet zo van zoet maar hij mag zelf kiezen wat omdat hij toch merendeel gezond kiest) en een beker melk
tussendoor:
1 a 2 stukken fruit ligt er aan wat het is hij eet niet zo goed op het moment(wel altijd gedaan dus zal wel weer een fase zijn) en een beker
ranja/thee/water
Lunch
1 a 2 bruine boterhammen een beker melk en soms een plakje ontbijtkoek
tussendoor
snoepje/biscuitje/soepstengel en een beker ranja/thee/water
Avondeten
Gewoon met de pot mee en als toetje een bakje joghurt met een klein beetje suiker. Iets anders wil hij eigenlijk niet als toetje.

Chips en ijs enzo krijgt hij bijna nooit. Alleen met verjaardagen of als we Zelf visite hebben in het weekend.
We eten een keer per week patat en dan eet hij wel gewoon met ons mee. Moet ook kunnen vind ik. En een keer per week eten we soep en broodjes.
Voor de rest word er elke dag vers gekookt en we eten eigenlijk nooit kant en klaar. En wij eten regelmatig pizza maar die maken we altijd zelf. Veel lekkerder en gezonder. En alle groente die ik daar op doe worden door Rens zonder pardon opgegeten.
Maar goed ik denk dat je vrij goed bezig bent. Het is ook wel een hele hype aan het worden op het moment. Nog ff en alle baby’s zijn al op dieet.
Het kan geen kwaad om op een gezonde manier met voeding om te gaan maar een keertje zondigen moet ook kunnen toch?

Groetjes Ramona
middageten


#20

Hier echte aardappeleters… dus wel 5x per week aardappels en groente op tafel

En wat je broodbeleg betreft, ik doe daar niet moeilijk over. Ik heb 1 kind dat elke vorm van hartig weigert, ook vlees bij de warme maaltijd dus.
De andere eet het niet graag op brood, maar wel vlees en kaas tussendoor, dus die haalt dat wel in.
Ik vind het eigenlijk niet zo lastig.
's ochtends fruit, 's middags een snoepje. Bij het 5 uur jammer en klaag uurtje vaak een soepstengel.

Ranja en vla doen we ook niet moeilijk over… dat eten we gewoon

Denk dat de andere dames je dus betere en handigere tips te bieden hebben. Wij als ouders snoepen voornamelijk als de kinderen op bed liggen

Groetjes Manderijn.