Zucht! :(


#1

Zoveel topics hier al over en eigenlijk is het niet om advies in te winnen, maar gewoon ff m’n verhaal van me af te schrijven. En wie weet komen er toch goede tips!

Mijn zoontje is 12 april 2011 geboren. Tot 10 weken ging het heel goed. Ineens begon hij te krijsen tijdens de fles. Na veel speurwerk een andere fles gekocht dr.Brown en hij deed het weer super.

Toen hij 16 weken oud was begon het geëmmer weer. Weer krijsen tijdens de flessen en eigenlijk alleen maar liggend willen drinken. Dus oke dan maar liggend willen drinken.Hier toen maar een topic geopend en hij zat middenin een sprong. 1001 flessen geprobeerd en dan dacht ik de juiste fles gevonden te hebben, maar na 2 dagen weer drama, niets hielp. Totdat hij ook nog eens de flessen liet staan. En ik er op een gegeven moment nog maar 100 ml per keer in kreeg en hij gewoon z’n neus optrok voor de flessen en het zo een hele strijd werd om te voeden.
CB gebeld, konden me niets adviseren, Nutricialijn gebeld het enige wat ze daar zeiden rijstebloem door de flessen en met fruit en groente beginnen. Met de rijstebloem geprobeerd, maar reageerde hij weer op dus maar weer gestopt, fruit begint hij te kokhalzen dus ook maar mee gestopt.
Ineens kreeg hij ook allemaal rode droge vlekken dus ik dacht KMA.

Hij had een echo gehad voor z’n heupjes en toen de kinderarts belde dat de heupjes goed waren toch maar eens gevraagd voor een check up. Dus afspraak gemaakt. Pfieuw dacht ik nu komt eindelijk een antwoord op mijn vraag.

Intussen werd het voeden van kwaad tot erger en ik bij de buurvrouw eens gevraagd of ik Friso (confort) mocht lenen. Dus Friso geprobeerd en warempel hij dronk de flessen leeg en wilde meer. Ineens dronk hij flessen van 210ml. Hij sliep lekker door, dus ik dacht hehe dit was het dus. Het ging als een trein. Dus ik Friso gehaald ook de standaard en comfort. De vlekken verdwenen als sneeuw voor de zon.
Dus ik kom vrijdags bij de kinderarts en die kon alleen maar concluderen een gezonde knul. En ineens 's nachts een krijsend jongetje die duidelijk krampen had. Dus nu zijn we maar weer op Friso standaard overgestapt en kijken we maar hoe lang dit goed zal gaan.

nog 6 weken en dan maar hopen dat de groenten en fruit goed vallen en heel vlot op de boterham!

Zucht het is wel een gedoetje!


#2

Heel verhaal zeg…en wat een goede heb je al met je kleine man gehad…
Hopelijk gaat het nu iets beter met hem. Als ik je verhaal zo lees en gezien de vlekken is het misschien verstandig om Friso Hypoallergeen te gebruiken.

Al moet je natuurlijk wel opletten dat je niet te snel en te veel in korte tijd van voeding gaat veranderen. Zoiets moet je echt beetje bij beetje doen, anders krijgen ze inderdaad krampen. De darmpjes moeten de tijd krijgen om aan de voeding te wennen.
Als ik advies zou mogen geven: Hou voorlopig 1 voeding aan en ga een orthiflor start halen, dit is om de darmflora op orde te krijgen. Als die in orde is kun je ook pas constateren of het aan de voeding ligt.
Het is maar een advies hoor. Mijn zoontje heeft erg last van zijn darmpjes gehad, puur omdat ze overstuur waren en hij had moeite met de ontlasting. Sinds ik Orthiflor gebruik is het aanzienelijk verbeterd.

Doe er je voordeel mee meid…

Groetjes Esther


#3

Hier ook een grote zucht. Ik zit een beetje in dezelfde situatie. onze dochter is inmiddels ruim 4 maanden en huilt ook nog ontzettend veel. We hebben van alles geprobeerd en alles helpt tijdelijk.
Osteopaat, inbakeren, andere voeding, andere speen of fles, het zijn allemaal tijdelijke oplossingen.
Vandaag toch maar doorgepakt en voor vanmiddag een afspraak bij de huisarts gemaakt. Ik ben er helemaal klaar mee (niet met haar natuurlijk, maar met haar huilen). Elke keer heb ik op het punt gestaan om de huisarts te bellen en dan ging het “ineens” weer wat beter. Dan kon ik er weer een par dagen tegenaan, maar dit werkt zo niet. Gisteren was de bekende druppel, want toen spuugde ze een hele golf melk eruit, iets wat ze eerder nog niet deed. Ze staat nog onder controle bij de kinderarts, dus ook daar direct een afspraak gemaakt en daar kan ik donderdag terecht.
Succes en veel geduld gewenst in ieder geval!!!

Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers


#4
quote:
Heel verhaal zeg....en wat een goede heb je al met je kleine man gehad... Hopelijk gaat het nu iets beter met hem. Als ik je verhaal zo lees en gezien de vlekken is het misschien verstandig om Friso Hypoallergeen te gebruiken.

Al moet je natuurlijk wel opletten dat je niet te snel en te veel in korte tijd van voeding gaat veranderen. Zoiets moet je echt beetje bij beetje doen, anders krijgen ze inderdaad krampen. De darmpjes moeten de tijd krijgen om aan de voeding te wennen.
Als ik advies zou mogen geven: Hou voorlopig 1 voeding aan en ga een orthiflor start halen, dit is om de darmflora op orde te krijgen. Als die in orde is kun je ook pas constateren of het aan de voeding ligt.
Het is maar een advies hoor. Mijn zoontje heeft erg last van zijn darmpjes gehad, puur omdat ze overstuur waren en hij had moeite met de ontlasting. Sinds ik Orthiflor gebruik is het aanzienelijk verbeterd.

Doe er je voordeel mee meid…

Groetjes Esther


Heb je dit via de dokter gekregen of gewoon zelf gehaald?


#5

Orthiflor is iets homepatisch, en ook bij mijn neefje werkte het als een trein.
De krampjes waren helemaal over.

Zij haalde het volgens mij bij de apotheek.
Het is deze:
http://www.vitaminstore.nl/vitaminen/86607/Orthiflor-Start-Orthica-spijsvertering-probiotica-kind-baby/?gclid=CKG33b_49KoCFYKDDgodaFYu-w

Je kunt het dus ook via internet bestellen.
2x per dag een schepje in de fles.

Liefs, Anne


#6

Onze zoon heeft de eerste 10 weken heel veel krampen gehad. De eerste 6 was het echt totale drama. 14 uur op een dag huilen van de pijn wel met pauzes van een uur zonder huilen. Zo zielig. Vaak het CB gebeld en wat was het antwoord “hoort erbij”. Gek werden wij ervan. Wij gebruikte vanaf het begin dr. Brown en als voeding H.A. Op een gegeven moment de huisarts gebeld. Die zei gerbuik je infacol. Nee zeiden wij. De huisarts zei dit is iets voor de krampen en is homepatisch en kan je vanaf de geboorte gebruiken. Nou dit had niemand ons verteld. CB niet, kraamhulp niet en verloskundige niet. Op de eerste controle bij het CB ben ik zo kwaad geworden. Je kan me niet vertellen dat het erbij hoort als een kind 14 uur pijn heeft. Toen mochten wij Nutrilon Omneo gebruiken. Samen met Infacol was dit voor ons een uitvinding. Met twee weken werd het al stukken minder. Ja het wel even tijd nodig om het te laten werken. Of gebruik je dit al? Hoor ook veel over Cynababy van VSM. Fruit heb ik vanaf 4 maanden geprobeerd. Dit ging wel goed, groente daarentegen totaal niet. 3 hapjes en weer krampen. Dus heb ik gewacht tot 6 maanden. Nergens geen last meer van. Wat ik ook geef. Gebruik nog steeds infacol en Omneo nr. 2 inmiddels.

Groetjes Daniëlle

Trotse mama van Jesper!!

Gewijzigd door - Jesper08 op 29 Aug 2011 20:09:20


#7

Babzie…Orthiflor is volgens mij niet homeopatisch Maar ook niet medisch. Ik heb het bij een natuurwinkel gehaald, Maar je kan het idd beter VIA hun site bestellen of kijken waar ze het bij jou jb de buurt verkopen.
Succes


#8

Ik heb vanaf 4 weken Sab simplex gebruikt, ik woon vlak bij de Duitse grens dus dat is zo gehaald.
Is hetzelfde als infacol maar dan geconcentreerder en dat hielp heel goed. Ik ben dat toen gaan afbouwen, omdat hij de 3 maanden bereikte en hij had eigenlijk geen last meer van krampen.

Ik heb nu de Comfort weggelaten vandaag en alleen de Standaard gebruikt en mijn vrolijke kereltje was weer terug, Helemaal geen kramp gehad vandaag. Werd weer vrolijk wakker en wilde op de arm z’n flessen.

Hopelijk hebben we vannacht een rustige nacht en anders weer een ritje richting Duitsland voor de Sab simplex.


#9

Wij hebben infacol gebruikt, maar ze spuugde dat met het boeren weer uit. Dat werkte bij haar dus niet (bij onze zoon destijds wel). Omneo gebruiken wij ook, gaat gelukkig wel wat beter, maar sinds 2 weken huilt ze weer meer.

Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers


#10

Hier nog een mee zuchter, en ik ga echt geloven dat het aan de leeftijd ligt van onze kleine jongentjes en meisjes…
Kiam is de afgelopen week dramatisch in de nachten, heel veel wakker en huilen, moeite met de fles enz… Ik wijt het maar aan de sprong maar die moet niet al te lang meer gaan duren want hier hangen de wallen al halverwege mn gezicht…

@mooiezoon; hoe was het bij de huisarts?

Groetjes Nancy


#11

@Zwelgje74: de huisarts kon eigenlijk niets (medisch) vinden en had ook geen verklaring voor het huilen. Ze vroeg of het mijn eerste kindje was (waaruit ik afleidde dat ze me misschien wel een overbezorgde moeder vond) en toen ik aangaf dat het onze tweede, vroeg ze nog wel een aantal dingen. Ze heeft haar helemaal onderzocht en alleen een klein hartruisje gehoord. Maar dat kon niet de reden zijn van het huilen. Wel zou het kunnen dat haar maagklepje nog niet helemaal sluit. Maar onze dochter groeit goed, ziet er verder tevreden uit, dus ze geven er nu niets voor. Ik had al voor de zekerheid een afspraak gemaakt bij onze kinderarts, en daar kan ik donderdag terecht.
Ik moet eerlijk zeggen dat het gisteren en vandaag super gaat (ik durf het bijna niet hardop te zeggen), ze heeft nauwelijks gehuild. Sinds vorige week woensdag zit ze op 4 voedingen. Misschien moest ze er eerst even aan wennen en heeft ze nu haar ritme helemaal gevonden. Hopelijk wel.

Vervelend inderdaad dat onze kids zo’n ‘gebruiksaanwijzing’ hebben, haha. Soms denk ik wel eens…konden ze maar praten maar ja, dat duurt nog heeeeel lang.

Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers


#12

Hier geen zucht, maar wel een hart onder de riem!

Klinkt allemaal erg vermoeiend meid, moeilijk hoor!

Jenthe heeft wel krampjes gehad waarvoor we Infacol gebruikten. Daar bleek ze allergisch voor te zijn waardoor de kramp erger werd. We zijn toen gestopt met infacol en mochten even niets gebruiken om de darmen tot rust te laten komen, en dat lukte. Ze heeft sinds ze 10 weken was geen kramp meer gehad!

En over de voeding, Jenthe haat haar neus op voor Nutrilon, dat krijgen we er echt niet in. Ook Friso vind ze niet denderend.
Nee, mevrouw blieft alleen maar Etos Hypo-allergeen melkpoeder!!!
Sinds we dat gebruiken, nu rium 8 weken, drinkt ze 4x per dag 230 ml!
En ze groeit als kool, het doet dus zijn werk.

Heel veel sterkte!

Lilypie Third Birthday tickers
<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jaFDp2.png” width=“400” height=“80”


#13

Vannacht is Robbe wel wakker geworden, maar dit was meer omdat hij honger had. Dus geen krampen, Pfieuw!!

Ook heb ik wat minder voeding gegeven ipv 210 ml nu 180 ml, dit omdat ik even wat rust wilde hebben voor hem, maar als het deze week goed gaat ga ik het toch weer ophogen. Hij is vandaag heel gezellig!! Lekker aan het kletsen. Goed aan het slapen, dus ik denk dat we maar de Standaard blijven gebruiken.

Wel lachen he dat we van die fijnproevertjes hebben.
Ik had gisteren bij het cb een hele gezellige verpleegkundige en die zei wel dat het ene kindje het goed doet op Nutrilon een ander op Friso, weer anderen op Kruidvat en Etos. Dus uitproberen.

Ook zei ze dat kinderen rond de 4 maanden 's nachts vaak weer wakker worden. Dus zal vast en zeker ook te maken hebben met de sprong die ze op dit moment maken.

Knuf

Ook een bumbo stoeltje aangeschaft en dat vind hij helemaal geweldig, want dan zit meneertje er echt bij he.


#14

@Babzie: wij heel toevallig vorige week via marktplaats zo’n bumbo stoeltje gekocht en meneer hier vind t inderdaad erg gezellig om erbij te zitten!