Zoon 2,3 s nachts wakker en uuuuren praten/zingen


#1

Hoi, Mijn zoon van 2,3 is altijd al een ontrustige slaper geweest, maar de laatste maanden gaat het van kwaad tot erger. Hij gaat tegen 20.00 uur naar bed en ligt dan hard te lachen en te praten tot een uur of 22.00. (terwijl hij echt duidelijk moe is en eerder wel snel insliep). Dan wordt hij rond 3.00 uur keer wakker, vaak even, soms voor de hele nacht. (soms is het slapen dan dus echt gebeurd,
Maar meestal slaapt hij nu dan tot een uur of 5.00. Daarna blijft hij wakker, de woorden die hij kan zeggen blijft hij roepen, zingen, lachen. Het lijkt wel feest. Slapen ; ho maar. Terwijl hij eerst zoveel slaap nodig had! Hij is overdag heel erg druk en actief en snel overprikkeld, dat wel. Middagslaapje eraf laten heb ik geprobeerd, maar dan wordt het nog erger! Kent iemand dit? We zijn doodop hier! Zou het een fase zijn, horend bij de leeftijd of zou er meer aan de hand zijn? Ik hoop op herkenning!


#2

Uhm ja, ik heb herkenning, en godzijdank hier is 't over…!!
Weet niet of je een vast patroon hebt voor het naar bed gaan? Sinds ik hier weer verhaaltjes voorlees (en dan de wat moeilijkere boekjes voor die leeftijd, die van DisneyClub toevallig) gaat 't weer super… Ik weet echt bij god niet hoe of wat, maar zomaar opeens.
Moet wel zeggen… 't heeft toen in mei gigantisch geonweerd die keer he en gewaaid enzo… Toen heeft ie ook bijna de hele nacht bij mij in bed gebivakkeerd (anders noooooooooooiiit) en die dag erna ging ook niet zo best met 't middagtukkie (ik moest erbij blijven zitten, dus ik kneep er tussenuit toen hij sliep haha, ben niet gek), maar sindsdien is 't helemaal over.
Snap er echt niks van.

Gaat vanzelf over dus. Althans hier.

Lilypie 3rd Birthday Ticker
Lilypie 1st Birthday Ticker


#3

Hoi

dat 's nachts wakker worden heeft nanik gelukkig niet (ff afkloppen hoor)
maar tot 22.00uur wakker liggen en maar zingen en spelen en uit bed komen enz dat wel.

Inmiddels (na een aantal weken proberen) is ze zo goed als van haar middag slaapje af en nu slaapt ze van 7 tot 7. Heerlijk.

Misschien is dat een optie. Als ze maar een half uurtje slaapt 's middags kan ze niet in slaap komen 's avonds.

Doei
Bianca


#4

Dat is wel zo…

Jens kan ook niet zonder z’n middagslaapje, maar als ik hem 's middags laat slapen tot hij zelf wakker wordt, dan heeft ie echt te veel geslapen om 's avonds op een fatsoenlijke tijd naar bed te gaan.
Daarom maak ik 'm nu ook na max. een uurtje wakker 's middags.

Lilypie 3rd Birthday Ticker
Lilypie 1st Birthday Ticker


#5

goh marlala blij dat je hetzelde hebt gehad…nee, niet voor jou hoor, maar dan ben ik niet meer de enigste en is er hoop. hi hi.
Hoe lang heeft deze periode geduurd bij jullie? Het is dus blijkbaar (hoop hoop) een fase. We weten niet goed wat te doen. Bij ons in bed wil hij niet en zonder middagslaap wordt het echt nog erger! Dat hebben we al een uitgeprobeerd.
Wat deden jullie? Negeren of wat anders?


#6

Nou, even een update tje, Het ging van kwaad tot erger. Met 2 soorten slaapmiddel ging het nog niet. Nu moeten we over twee weken naar een kinderarts, gespecialiseert in neurologische dingetjes. Verder nog ervaringen misschien??
zooo zwaar dit alles…


#7

Dat heeft een maand of 2 geduurd…

Wat hebben wij gedaan… pfff… ben nogal eens boos geworden, maar bleef 'm terug leggen in z’n bed, eerst met de mededeling dat ie echt moest gaan slapen want iedereen slaapt nog, en zo steeds korter, en op den duur helemaal niks meer. Als hij gewoon in bed bleef liggen, hebben we 't gewoon genegeerd.

Lilypie 3rd Birthday Ticker
Lilypie 1st Birthday Ticker


#8

Oja, ik heb trouwens ook een dagschema gemaakt met plaatjes, zodat z’n dag voorspelbaar werd: plaatje van een jongetje in bed, plaatje van eten, etc etc… voor hem belangrijke dingen, en dan elke keer als hij naar bed moest, nam ik met hem 't schema door (“jens gaat nu slapen, en na het slapen mag jens weer spelen” blablabla).

Lilypie 3rd Birthday Ticker
Lilypie 1st Birthday Ticker


#9

heey,
wat vervelend joh!!
mijn dochter heeft dit probleem ook gehad, alleen zij ging echt huilen en krijsen & was pas voorbij als ze uit der bedje was…
achteraf kwam ik erachter dat ze toe was aan een groter bedje & dat ze niet meer in het ledikantje wou slapen! ze was toen nog net geen 2 jaar! erg vroeg erbij dus… weet niet of jij al bent overgegaan naar een groter bedje?? anders zou je het eventueel kunnen proberen op een logeerbed??


#10

Nee mijn zoon ligt nog in een ledikant. Hij wil juist niet uit bed. Ik haal hem er rond half 4 ofzo wel een uit en ga dan met hem zitten op de schommelstoel met een deken in de hoop dat hij even stil is zodat mijn man nog een uurtje kan slapen. Hij wijst naar zijn bed en wil daar perse in. Dan leg ik hem erin en dan zwaait hij zo van: ga nu maar weer weg en laat me roepen en praten en zingen.
Tja…heeeeel lastig.


#11

Hallo,
Mijn dochtertje van 3 jaar doet dit ook al erg lang.
Vanaf 1,5 jaar sliep ze al niet meer in de middag.
En als ik haar naar haar bedje breng, ligt ze vaak nog een uurtje (soms wel 2 uurtjes) te zingen, gillen en te lachen. Soms zijn er hele hoorspellen en passeert de complete dag en alle belevenissen de revue. het is af en toe echt een klein feestje in haar bedje.
We hebben hier nooit een probleem van gemaakt, ze zal het wel nodig hebben om de dag te verwerken. Maar nu we strakjes gezinsuitbreiding krjgen wordt het wel een probleem… ik hoop maar dat ze haar kleine zusje niet wakker houdt met haar gegil.


#12

Mijn dochtertje van ruim 1,5 maakt er ook elke avond een feestje van. Vooral als het overdag druk is geweest, kan het wel eens van 19.00 tot 21.30 uur duren !!! Wij hebben inmiddels ook gezinsuitbreiding gekregen (mijn zoontje is nu drie weken) maar hij wordt gelukkig niet wakker van haar. Wel andersom. Als Gerben begint te huilen en Fréderique slaapt nog niet vast / of is bezig wakker te worden, dan gaat ze hem helpen en heb je dus twee kinderen aan het huilen. Gelukkig is Fréderique snel weer rustig en kunnen we Gerben ook beneden heen leggen te slapen.

Ik ga ervan uit dat het een periode is en dat ze vanzelf weer netjes gaat slapen 's avonds.

Marleen (trotse mama van Fréderique en Gerben


#13

Nou ben gelukkig niet de enige. Doen jullie kids het alleen s avonds of ook s nachts?? Ik vind het s avonds niet zo erg, maar hij doet het elke nacht. Gister bijvoorbeeld sliep hij om 20.30 uur al! Maarr…om 0.30 uur was de slaap uit en begon het feest…dit duurde tot 4.30 uur. kennen jullie dat ook? Wij slapen er echt niet doorheen hoor, zo hard gaat het wel. Gezinsuitbreiding zal er niet komen zolang het zo gaat…snif


#14

Bij ons gelukkig alleen 's nachts en soms voor haar middagslaapje aan.

Marleen (trotse mama van Fréderique en Gerben


#15

s nachts alleen? Nou dat zou ik niet zo ‘gelukkig’ vinden hoor. Had liever dat het alleen s avonds was hier. Heb je geen typfout gemaakt?


#16

Hallo
Ja het is echt wel een gedoe als ze niet lekker slapen he. je hebt je eigen rust ook zo hard nodig. Ik heb laatst gelezen dat kinderen dat geklets echt nodig hebben om dingen te kunnen verwerken. Heel normaal eigenlijk. Het is voor jou als ouder alleen doodvermoeiend als dit ook snachts nog eens ‘gezellig’ door gaat. Ik denk zelf dat het een fase is en dat de meeste kinderen hier uiteindelijk wel weer uitkomen.
Succes!!
Groetjes Nicole