Ziekenhuisopname/slijmprop


#1

Eerst even vertellen dat ik plotseling ben opgenomen vorige week. In de nacht van maandag op dinsdag heb ik een grote bloeding gehad. Ik dacht echt dat het gebeurd was met de kleine, zoveel bloed ben ik verloren. Mijn man de verloskundige gebeld en uiteindelijk met ambulance naar het ziekenhuis. Daar stond direct een heel team klaar en wonder boven wonder was alles goed met de kleine. Echo, CTG etc zag er allemaal goed uit.

Uiteindelijk mocht ik die vrijdag pas naar huis. Zou eigenlijk donderdag zijn, maar sinds woensdagavond voelde ik de kleine niet. Donderdag ook niet en dat werd ook bevestigd op de CTGs die ik kreeg. Hartslag was op zich prima, maar ze willen een variabele hartslag zien ipv een rechte lijn. S ochtends en s’middags CTG gehad, maar die waren niet goed, dus mocht niet naar huis. Uiteindelijk s’avonds nog een echo gehad, maar die zag er gelukkig wel goed uit. Vrijdagochtend toen ik wakker werd was de kleine gelukkig weer volop in beweging en zag het hartfilpje er weer keurig uit. Achteraf denken ze dat de kleine zo stil is geweest, vanwege de injecties die ze me uit voorzorg hebben gegeven voor longrijping. Want mochten ze toch in moeten grijpen, dan zijn op deze termijn de longen nog niet volgroeid.

Sinds die woensdag verlies ik ook geen bloed meer. Op echo ziet alles er goed uit, alleen placenta ligt helemaal onderin mijn baarmoeder tegen de uitgang aan. Waarschijnlijk komt het hierdoor dat ik zulke zware bloedingen heb gehad.

Volgende week donderdag krijg ik een echo, want het kan zijn dat placenta nog iets omhoog groeit. Als dat gebeurd, dan kan ik nog natuurlijk bevallen, zo niet gaan ze een keizersnede plannen. Als het een keizersnede wordt, is het niet anders maar ik hoop zo dat het natuurlijk kan. Zeker omdat de placenta zeer ongunstig ligt voor keizersnede. Mochten ze keizersnede doen, maken ze eerst mijn oude litteken open en dan komen ze eerst placenta tegen en daaronder ligt kind. Aangezien ze niet eerst placenta eruit kunnen halen, moeten ze op een of andere manier kind eronder vandaan halen. Dit kan ernstige bloeddingen met zich mee brengen, dus moet ik er volgens gynacoloog vanuit gaan dat als dat gebeurd ze mijn baarmoeder moeten verwijderen.

Heel verhaal weer, maar ik heb nog even een vraag. Ik verlies sinds dinsdagavond donderbruine glibberige stukkjes van 1 a 1,5 cm. Het ziet er totaal niet uit als oud bloed, ondanks dat het bruin is. Vies verhaal, maar als ik een papiertje pak kan ik het zo uit elkaar trekken en lijkt het wel elastiek. Hebben jullie hier ervaring mee, zat zelf te denken misschien stukjes slijmprop. Maar ik heb geen idee hoe die eruit zien. Ook heb ik tussendoor bij het afvegen na wc bezoek slijm met bruine sliertjes ertussen.

Door mijn ziekenhuisopname van vorige week, sta ik nu volledig onder controle van het ziekenhuis. En niet meer bij mijn eigen verloskundige praktijk. Ik zou eigenlijk tot 36 weken naar mijn eigen verloskundige. Daarna zou de zorg sowieso naar het ziekenhuis overgaan, omdat ik bij de oudste een keizersnede heb gehad. Maar goed nu dus al een stukje eerder. Maar vind de drempel net iets te groot om nu ziekenhuis te bellen. Ben niet zo snel van het bellen. Dus dacht eerst mijn vraag maar even hier stellen, wellicht iemand die er ervaring mee heeft en weet of dit slijmprop of iets anders kan zijn.

Ik mag trouwens ook niks meer doen, dus dat is echt heel erg wennen. Want dan zijn 8 weken nog erg lang. Ik mag wel zelf douchen en naar wc, maar verder mag ik alleen 3 keer per dag kwartiertje lopen. Je weet waar je het voor doet, dus ik heb de knop omgezet en houd me er aan. Maar het zijn op deze manier wel hele lange dagen. Moet ook constant iemand bij me zijn, want kan niet alleen met Tim en Daan zijn. Zit echt aan de bank gekluisterd, maar goed het is niet anders.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#2

Ik zou wel even bellen en overleggen, en anders kun je altijd toch als nog je verloskundige bellen, en overleggen. Ze kent je toch beter en kan zeggen of je wel of niet het ziekenhuis bellen.

Succes


#3

had het al een beetje mee gekregen meisje, sterkte met de loodste zware weken. maar afijn, toch is dit iets wat je wel bij een vk of gyn neer kan leggen denk ik, die maken dit toch dagelijks mee en kunnen je misschien wat geruststellen

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!
“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#4

Hee, ja je verhaal meegekregen op fb…

Ook ik zou bellen, zekere voor het onzekere. Ik hoop dat het mee valt en je straks gewoon mag bevallen… Zit je niet mee deze keer…

Succes!!

Groetjes mama Ja#5

hoe gaat het nu sandra?

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!
“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#6

Gaat goed Kim, dank je!

Niks meer verloren en ook geen bloedingen meer gehad. Morgen de echo om te kijken hoe de placenta ligt en of ik dus nog natuurlijk kan bevallen of niet. Erg spannend dus.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#7

Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal is "afgelopen"
Hopelijk was/is alles in orde!

Groetjes. Patricia


#8

Hoop dat alles wederom in orde was, succes meiske

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#9

Jeetje wat een verhaal zeg, dat is even flink schrikken!
Hopelijk was de echo goed en is de placenta nog wat opgetrokken.
Kan me voorstellen dat het niet meevalt om zo weinig te mogen doen en steeds iemand om je heen te moeten hebben, maar het is idd voor een goed doel, hopelijk blijft die kleine nog eventjes rustig zitten en duim voor je dat het een gewone bevalling mag worden, sterkte met de laatste loodjes.

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#10

Hoi Sandra,

hoe ist nu?? Hoe ist verder afgelopen? Red je t allemaal nog een beetje?

Sterkte!


#11

Inmiddels is er de afgelopen weken veel gebeurd.

Donderdag 2 weken geleden hebben we in het ziekenhuis de echo gehad om te kijken of mijn placenta nog iets omhoog gegroeid is. Dit was helaas niet het geval, dus liet de echoscopiste al doorschemeren dat het dan een geplande keizersnede ging worden. Maar dat was geen nieuws, want er was ons al verteld dat dit het gevolg zou zijn als de placenta niet omhoog was gegroeid.

Vorige week dinsdag hadden we een afspraak met de gynacoloog voor het bepalen van de datum van de keizersnede. Het verhaal heeft toen echter een andere wending gekregen. De gynaecoloog vertelde ons dat ze op de echo bloedvaten bij de uitgang van mijn baarmoeder had gezien die daar niet hoorde te zitten. De vraag was echter of dit bloedvaten van de placenta zijn of van de baby. Mochten het bloedvaten van de baby zijn dan kan dit gevaar op leveren, wanneer bijv. mijn vliezen breken. Deze breken vaak op het zwakste punt en dat is bij het uiteinde van de baarmoeder. Dus mochten de bloedvaten daardoor knappen dan zou het van belang zijn dat ze niet van de baby zijn. Want anders gaat de baby bloeden, wat uiteraard zeer gevaarlijk is.

Omdat mijn eigen ziekenhuis niet goed genoeg gespecialiseerd is dit verder te onderzoeken, ben ik met spoed doorgestuurd naar het AMC om dit middels een echo verder te onderzoeken. De volgende dag kon ik hier terecht voor een echo. Gelukkig kwam tijdens deze echo naar voren dat de bloedvaten zeer waarschijnlijk niet van de baby waren. Ze kon het niet met 100% zekerheid zeggen, maar wel met bijna 100%. De placenta blijft echter heel zorgelijk. Behalve dat deze zeer ongunstig ligt kwam de gynaecoloog er tijdens de echo achter dat de placenta zeer waarschijnlijk aan het ingroeien is in mijn oude litteken van de keizersnede bij Tim. Dit was niet met 100% zekerheid te zeggen, maar wel bijna 100%. Gisteren heb ik een MRI scan gehad, omdat ze er zeker van willen zijn of dit zo is of niet. En op een MRI scan kunnen ze net even wat meer zien. Mocht dit zo zijn, dan moeten ze hier goed op voorbereid zijn. Het is voor mij een zeer risico volle operatie, die ook niet in mijn eigen ziekenhuis uitgevoerd mag worden. Als dit zo is dan moet de keizersnede onder algehele narcose plaats vinden in het AMC. De placenta zullen ze er dan namelijk heel moeilijk uit krijgen, wat gepaard gaat met ontzettend veel bloedverlies. Er moeten dan veel meer artsen dan normaal bij de keizersnede aanwezig zijn. Gisteren dus de MRI gehad en a.s. maandag krijgen we hiervan de uitslag. Mocht de placenta echt aan het ingroeien zijn dan wordt er as maandag meteen een behandelplan opgesteld en gepland wanneer de keizersnede gaat plaatsvinden. Heel heftig dus allemaal, dus ik hoop toch nog op die kleine kans dat de placenta niet aan het ingroeien is.

Gelukkig ziet verder er alles goed uit met de kleine en voel ik me ook goed. Al wordt ik voor mijn gevoel steeds suffer van het niks doen. En hoe dankbaar en blij ik ben dat ik zoveel hulp heb. Ik zal blij zijn als ik het allemaal weer zelf kan.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#12

Och meissie toch, dat is niet bepaald een roze wolk waar je op zit. Pffffffffff…wat spannend en onzeker allemaal zeg. Wel fijn dat alles zo goed bekeken en onderzocht wordt en dat er nu al plannen worden gemaakt hoe een en ander straks gaat lopen als je op punt van bevallen staat.

Alle liefs en sterkte en ik kom gewoon op je schouder zitten om je te steunen!

Groetekes, Sje


#13

oh sandra! wat krijgt dit toch een rot vervolf allemaal, sterkte met alles enik kom ook op je schouder zitten hoor, nodig me anders uit voor een spelletje…

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!
“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#14

Jeetje meid, het blijft je ook niet bespaard hè?! Vreselijk! Ik hoop zo voor je dat je toch nog goed nieuws krijgt. Veel liefs en sterkte! Ik denk aan je.

Groetjes Natasja#15

Ik zal duimen dat je maandag goed nieuws krijgt.