Zelf aankleden


#1

N.a.v. het topic van Saro, ben ik Seth ook meer gaan stimuleren om zichelf aan te kleden. En dat gaat best aardig eigenlijk. Dan droog ik hem af, smeer hem in, luier aan en dan gaat hij mee naar papa en mama’s slaapkamer. kan ik mezelf aankleden en hij ook zichzelf. Hij vindt het helemaal leuk
Hier en daar heeft hij natuurlijk nog wel wat hulp nodig, maar het gaat steeds beter.

Nu ging ik hem vanochtend naar oma brengen, dus ik zeg: Trek je jas maar aan.
Dus hij doet zelf zijn jas aan, en vervolgens: DOET HIJ OOK ZELF ZIJN RITS DICHT!! Kleine knapperd. Hij had van de week eens even goed bestudeerd hoe dat moest, en deed het nu maar gewoon zelf. hihi.

Liefs, Anne


#2

Super knap van Seth

Groetjes Hanna, trotse mama van Sylvie


#3

Hee wat leuk! Goed hoor van Seth!! En wat knap van die rits, Dani probeert het al wel vaak, maar krijgt het nog niet voor elkaar.

Hier gaat het ook steeds beter, vnl nog het uitkleden. Met het aankleden heeft hij iets meer hulp nodig. Maar ze een beerje zelf laten proberen werkt toch wel hier.
Ik moet hem niet de hele tijd lopen pushen (bijv “Dani schiet nou op en doe je broek uit ofzo”) Maar als ik zijn badje bijvoorbeeld ga maken zeg ik ga jij je alvast maar uitkleden & dan gewoon even niet mee bemoeien.
straks zal het meer een gewoonte voor hem worden denk ik.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#4

Goed hoor. Scheelt enorm, hè? En knap van die rits zeg, dat lukt Erik (nog) steeds maar niet.

Groetjes,
M

Lilypie Fourth Birthday tickers


#5

Wat goed zeg dat het steeds beter gaat met aankleden. Helemaal super dat hij ook zelf zijn rits dicht kan doen. Aankleden kan Tim al, idd af en toe met wat hulp. Haha het is maar net hoeveel geduld hij heeft. De ene keer kan hij zonder hulp en de andere keer niet. Maar de rits van zijn jas heb ik hem nog nooit zelf laten dicht doen. Toch morgen eens proberen of hij dit kan.

Groetjes,
Sandra



#6

Ja, hij is flink bezig met alles zelf doen!
Hij ging zelf wel zijn boxer en hemd pakken, zelf opruimen, zelf dingen naar het aanrecht brengen, zelf paprika snijden (met een broodmes) enz.

Vanmiddag lukte zijn rits overigens weer niet, dus hij moet ook nog een beetje oefenen. En inderdaad wat je zegt Sandra: Als hij heel ongeduldig is, dan gaat het ook een stuk moeilijker.

@Saro: Het werkt hier inderdaad ook het beste als ik het gewoon tegen hem zeg en hem verder laat rommelen.

Liefs, Anne


#7

Geweldig, wat goed dat ie al zoveel zelf kan!
Wonderlijk he, die kleine minimensjes leren echt snel…

Groetjes Carolien.

Lilypie Premature Baby tickers


#8

woow wat goed van seth! rico niet die trekt om de haverklap zn kleren uit OOK als het niet nodig is ik zal hem ook is gaan leren zichzelf weer aan te kleden haha! hee maar echt super hoor zeker ook van die jas! moet je goede motoriek voor hebben!


#9

Gelukkig doet Seth dat niet, elke keer uitkleden.
Daar zou ik echt stapeldol van worden!

Maargoed, hij kan het in ieder geval wel, haha.

Liefs, Anne


#10

Ik zei gisteren tegen Tim toen hij zijn jas aan had, kun jij zelf je rits proberen dicht te doen. Zijn reactie was: nee mama dat is veel te moeilijk. En vervolgens: dat moet jij doen. Oké, dat was dus duidelijk.

Groetjes,
Sandra