Werken in Dubai


#1

Chris en ik zitten te praten over dat hij wil gaan werken in Dubai.
Puur voor het geld, zodat we dingen kunnen aflossen.
Zijn broertje woont en werkt er sinds een jaar ook en Chris kan zo bij hem wonen.
Je betaald daar namenlijk geen belasting en kan elke maand geld overmaken naar mij.

Wat voor mij moeilijk word is dat mn mannetje er dan ook gewoon niet is, dan moet ik echt ALLES alleen doen, alle beslissingen alleen maken etc.
Want Chris wil voor 6maanden werken.
Hij wil dan wel proberen om 1x in de maand/2maanden terug te komen naar Nederland.

Ik zei ook, dat ik dat prima vond, dat er nog wel over gepraat moet worden, want wat doet dat voor onze relatie? Gaat dat goed?
Deze financiele crisis brengt ook veel druk op onze schouders en op onze relatie maar wat als hij echt weg is???

Ik kan nog geen week zonder hem laat staan 6maand.
Vind het moeilijk, maar gun het hem zo om ergens anders te werken, en bij terugkomst een mooi stukje op zn CV waarin hij hier weer veel verder kan komen!

Wat zouden jullie doen?

Greetz, Melanie



#2

Ik zelf moet er niet aan denken maar dat is persoonlijk. Ik zou nagaan hoe groot de kans is dat hij gelijk hier weer een baan heeft anders is het sowieso voor niets.

Liefs Michelle


#3

Lijkt me best heftig zo’n lange tijd zonder elkaar, maar niet onoverkomelijk natuurlijk.
Hoe staat hij er zelf tegenover dat hij zijn gezin voor zo’n lange tijd niet kan zien?

Ik zou zelf eerst precies willen weten hoe het zit met het werk, waar kan hij aan de slag, hoe flexibel is hij om terug te kunnen naar NL, werkt hij voor een Nederlands bedrijf, wat gaat hij verdienen, wat zijn de onkosten, is het echt wel voor 6 maanden en wat als hij dan weer terug komt, waar gaat hij dan werken etc…dan pas weet je waar je echt aan begint en kan je samen een goeie beslissing maken. Dan kan dat ook niet zorgen voor onrust en evt druk op jullie relatie. Ik ben zelf redelijk een controlfreak, dus wil dat allemaal van te voren weten.

Als het allemaal heel zuiver en goed voor elkaar is en het kan jullie financieel helpen en de druk van de ketel halen…dan zou ik het wel overwegen.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#4

Heeft Chris nu vast werk hier?
Wat gaat er komen als hij een half jaar daar heeft gezeten en terug komt…overal werken ze met jaarcontracten en bij weinig bedrijven kan je vast in dienst komen op het moment.

Werk Chris hier fulltime?
Kan jij in de avonduren ofzo niet 2 uurtjes gaan werken zodat hij ook zijn gezin niet een half jaar hoeft achter te laten en jij zo toch wel 400.- erbij sprokkelt per maand?!?!

Hier geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om mijn vriend een half jaar te laten gaan! (zou hij zelf niet eens willen)

Er zijn genoeg soldaten die jaarlijks 2-4 maanden van huis weg zijn en in een gevaren land bivakkeren en daar goed aan verdienen en ze kiezen ervoor als ze dat werk gaan doen…maar ik zou het zelf niet kunnen accepteren als hier iemand weg zou gaan.
Denk dat er in NL en in jullie buurt best wel andere alternatieven zijn die niet zo’n impact hebben als 6 maanden Dubai!

Denk er eerst rustig over na…en maar een aantekening met voor en tegens.

Gr, Danielle


#5

Het is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik zou zelf niet voor geld zo lang in het buitenland gaan werken. Hoe moeilijk de crisis ook is, iedereen merkt dit en om dan meteen helemaal in Dubai te gaan werken.

Daarbij komt dat ik er niet aan moet denken dat mijn man er 6 maanden niet is. En dat ook de kids hem 6 maanden moeten missen. Als ik echt geld nodig had, zou ik eerst gaan kijken naar andere alternatieven. Want als je echt creatief gaat denken zullen ook die er wel zijn. Al hoewel ik natuurlijk jullie situatie niet ken en niet weet hoeveel geld jullie nog af moeten lossen.

Wat er ook bij komt kijken is dat ik me afvraag of hij daar direct werk heeft. Als hij dit niet heeft en eerst nog moet zoeken, dan is dat natuurlijk wel iets wat ook weer tijd kost. Terwijl hij er wel maar 6 maanden is en ik weet natuurlijk niet wat de reis kost. Maar als je tussendoor ook nog een paar keer naar huis komt, kost dat natuurlijk ook een hoop geld. En wat zijn de consequenties als hij na dat half jaar weer terug is in Nederland. Heeft hij dan direct weer werk, of niet. Want als je eerst daar geld verdient, maar bij terugkomst in Nederland in de ww raakt. Dan schiet het natuurlijk ook niet op dat je helemaal naar Dubai bent gegaan.

Voor je CV hoef je het denk ik niet te doen. Geloof nooit dat werkgevers je eerder aannemen, omdat je een half jaartje in Dubai hebt gewerkt.

Hoe dan ook wens ik jullie heel veel sterkte met deze keuze.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#6

Voor mij zijn er op dit moment nog veel “tegens”…
En inderdaad hij heeft hier een fulltime-vaste baan…
Ik denk dat het mede te maken heeft dat ie hier toch al bijna op een burnout zit… hij heeft het best moeilijk met zijn baan, hij voert alle taken uit (Binnen-buiten dienst, administratie, planner, berekeningen maken, en zorgen dat t bedrijf loopt + dat ie het moet zien als zn eigen… zijn 2 mede collega`s zorgen op dit moment voor zoveel werk, dat ie het niet meer aan kan… hij heeft dit al aangegeven bij zijn baas uiteraard…
Voor al deze dingen wat ie doet, krijgt ie niet betaald… hij werkt thuis ook nog eens omdat t niet af komt.
Hij gaat nu vragen of ie alle over uren betaald kan krijgen want dit werkt zo niet… Of betalen naar de functie die hij verricht, en dan de verantwoordelijkheden aan een ander geven, of betalen voor al deze dingen en deze functies ook op papier zetten…

Ik zou zelf ook geen half jaar weggaan hoor… vind t ook best een lange tijd, als ik mensen zo hoor…
Als we geen kinderen hadden gehad, had ik gelijk gezegt doe maar… maar met 2 kleine kids… is t denk ik bijna niet te doen, omdat ik best blij ben dat Chris savonds en in t weekend thuis is voor de kids…

Greetz, Melanie



#7

Je kunt daar toch ook niet zomaar aan de slag?
Of kan hij via z’n broer daar aan het werk?

Wat ik heb gehoord van werken daar is dat ook dat
lange dagen hard werken is, en in je vrije tijd is er geen
barst te doen.
Ik denk eerlijk gezegd als hij nu tegen een burnout aan zit,
dat ie hem daar net zo hard gaat krijgen.
Het financiele plaatje is natuurlijk wel leuk,
maar er zijn echt wel veel minpunten.

En zoals al eerder aangegeven: na dat half jaar komt hij terug,
en wat gaat hij dan doen?

Mijn advies is om op zijn huidige werk orde op zaken te stellen.
Een poosje te hard en te veel werken is niet erg, maar het moet
niet structureel worden.
Zo te horen is het daar niet echt handig geregeld daar.
Volgens mij is hij nu wel in een positie dat hij wat eisen kan stellen.
Denk dat daar best wat winst te halen is.

quote:
Voor mij zijn er op dit moment nog veel "tegens"... En inderdaad hij heeft hier een fulltime-vaste baan... Ik denk dat het mede te maken heeft dat ie hier toch al bijna op een burnout zit.... hij heeft het best moeilijk met zijn baan, hij voert alle taken uit (Binnen-buiten dienst, administratie, planner, berekeningen maken, en zorgen dat t bedrijf loopt + dat ie het moet zien als zn eigen.... zijn 2 mede collega`s zorgen op dit moment voor zoveel werk, dat ie het niet meer aan kan.... hij heeft dit al aangegeven bij zijn baas uiteraard.. Voor al deze dingen wat ie doet, krijgt ie niet betaald... hij werkt thuis ook nog eens omdat t niet af komt. Hij gaat nu vragen of ie alle over uren betaald kan krijgen want dit werkt zo niet... Of betalen naar de functie die hij verricht, en dan de verantwoordelijkheden aan een ander geven, of betalen voor al deze dingen en deze functies ook op papier zetten...

Ik zou zelf ook geen half jaar weggaan hoor… vind t ook best een lange tijd, als ik mensen zo hoor…
Als we geen kinderen hadden gehad, had ik gelijk gezegt doe maar… maar met 2 kleine kids… is t denk ik bijna niet te doen, omdat ik best blij ben dat Chris savonds en in t weekend thuis is voor de kids…

Greetz, Melanie



M.


#8

Tja het zijn de voors en tegens.
Maar nu een half jaar zonder Chris, en er alleen voor staan.
Maar daar tegenover staat wel geen geld zorgen meer.
Tja dan zou ik er wel voor gaan. Zeker in deze tijd waar het financieel echt niet makkelijker op gaat worden. Maar ja theoretische makkelijk gezegd voor mij want wij hebben God zij dank geen geld zorgen.
Het zou wel van belang zijn dat als hij terug komt wel weer een baan heeft. Thuis zitten is ook niks is daar garantie voor?

Succes met het maken van keuzes die niet makkelijk zijn!!


#9
quote:
Tja het zijn de voors en tegens. Maar nu een half jaar zonder Chris, en er alleen voor staan. Maar daar tegenover staat wel geen geld zorgen meer. Tja dan zou ik er wel voor gaan. Zeker in deze tijd waar het financieel echt niet makkelijker op gaat worden. Maar ja theoretische makkelijk gezegd voor mij want wij hebben God zij dank geen geld zorgen. Het zou wel van belang zijn dat als hij terug komt wel weer een baan heeft. Thuis zitten is ook niks is daar garantie voor?

Succes met het maken van keuzes die niet makkelijk zijn!!


Nou ja: geen geldzorgen meer is natuurlijk nog niet gezegd he.
Want je kunt daar wel meer verdienen, en meer overhouden.
(Over hoeveel meer hebben we het eigenlijk?)
Maar wat doet de belastingdienst hier als je met je buit terug komt?
En als hij na dat half jaar een jaar zonder werk zit,
hoeveel is er dan van de buit over?

Hier in Nederland is de garantie dat je over een half jaar weer mag beginnen
ook niet altijd een zekerheid…

M.


#10

Ik denk dat het te simpel gedacht is dat hij in Nederland geen belasting hoeft te betalen over het verdiende geld in dubai Er staat ook altijd bij de aangifte die je ieder jaar moet doen of je ook inkomsten hebt vanuit het buitenland, dus daar gaat bij mij al een bel rinkelen. Ik zou dat even heel goed na zoeken, want zover ik weet, moet je hier ook je belastingen afstaan En al helemaal als het geld naar nederland gestuurd wordt. Daarnaast zal hij ook daar moeten leven, eventueel kostgeld moeten betalen, eten etc. En in zijn algemeenheid geld dat als er goede lonen zijn in een land, dan zijn de leefkosten ook hoger. dat moet je dus ook nog mee rekenen. , dus de vraag is hoeveel je uiteindelijk extra overhoud in vergelijking met als hij gewoon in Nederland blijft werken. ( en in gedachten houdend dat als hij terug komt, of hij dan in nederland wel een baan krijgt, en als hij zelf ontslag neemt, verlies je ook je recht op ww, dus heb je daar ook een probleem als hij geen werk meer kan vinden) Ik denk namelijk dat dit niet zoveel is, in ieder geval niet zoveel om schulden mee af te lossen ( ik ga er even vanuit dat dit om een relatief groot bedrag is omdat dit ook als 1 van de argumenten wordt benoemd om naar dubai te gaan) Ik zie dus behoorlijk veel haken en ogen er aan vast zitten. Daarnaast zou ik het niet kunnen, mijn man een half jaar missen.

liefs woezel