Welk fruit mee naar school?


#1

De titel zegt eigenlijk al genoeg. Welk fruit geven jullie je kind mee naar school? Ik geef eigenlijk alleen maar banaan en appel mee. Banaan gewoon nog geheel in schil en appel schil ik, snijd ik in 4 partjes. En die partjes verpak ik per stuk in alleminium folie en dan in een afgesloten bakje. Ik heb het idee dat ander fruit niet echt goed blijft als je dat mee geeft, of vergis ik me?

Tim vind appel heerlijk, maar op deze manier zit er weinig variatie in. Hij krijgt ook niet iedere dag fruit mee. Woensdag is fruitdag, dus dan moeten ze fruit mee nemen. De andere dagen mag het fruit of een gezond koekje zijn. Ik kies meestal voor fruit mee naar school, maar ook 1 a 2 dagen in de week een sultana of evergreen oid. En dan krijgt hij zijn fruit s’middags thuis.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#2

Morgan heeft banaan mee of een appel. Nu er weer mandarijnen zijn neemt ze deze ook mee. Maar laatst had ze wortels en vandaag een stuk komkommer. Van de zomer zal het wel weer aarbeien en bessen zijn. Ook heeft ze al een paar keer druiven meegehad. Ze mag eigenlijk alles mee wat ze wil en als we het niet hebben kopen we het.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#3

Hier combineer ik nogal eens fruitsoorten. Stukje van een banaan, en die snij ik dan als-ie nog in de schil zit. Dan kunnen ze op school het schilletje eraf halen en dan is die banaan niet zo bruin. Dus dan krijgen ze een stuk van ongeveer 5cm mee, paar partjes appel erbij en tjoepa variatie!

Verder krijgen ze in de zomer nogal eens aardbeien mee. Doe ik er een wegwerpvorkje bij of zo’n houten tapasprikkertje, anders gaan ze hun aardbeienvingers afsmeren aan hun kleren.

Peer is op het moment ook populair hier. Gewoon schillen en in stukjes en dan ook zo’n tapasprikkertje erbij.

En pitloze witte druiven, wil ik ook nog weleens meegeven. Ook lekker.

De oudste vertelde laatst dat er ook kinderen zijn die bij wijze van fruit komkommer of tomaatjes mee naar school krijgen. Dus als je kindje dat lust, is dat ook nog een alternaties.

En net wat ik zei: verschillende soorten combineren. Wat je aan fruit overhoudt als je het bakje gevuld hebt, gewoon lekker zelf opeten bij wijze van ontbijt.

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 14 Nov 2012 22:15:53


#4

Ik blijf ook meestal steken bij de banaan. Eva houdt niet echt van fruit, alleen ananas, aardbei, druiven en bananen vindt ze echt lekker. En komkommer ook. Een stuk komkommer lijkt me in de ochtend niet erg smakelijk, dus dat geef ik niet mee. Soms geef ik ook als alternatief een knijpfruitje mee, van de AH, want daar zitten geen extra suikers in. Dat gaat goed op en is altijd beter dan helemaal geen fruit.

Max is makkelijker, die eet zelfs een zure grapefruit op! En zure mandarijnen! Dat heeft hij van mij, ik ben daar ook gek op. Hoe zuurder hoe beter en dan lekker sappig. Hmmm! Vind ik (bijna) net zo lekker als chocola!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#5

Ik geef hier ook wel eens pruimen mee.

Groetjes Natasja



#6

Banaan, appel, kiwi, peer, pitloze druiven, manderijn, aardbeien. Op de banaan en druiven na zorg ik dat akles geschild en in stukes in een bakje zit. Doe ik.al 2 jaar zo en heb nog nooit de klacht gekregen dat het niet te eten was en hier krijg je alles mee terug als het niet op is en nog nooit iets mee terug
Bij kiwi en peer geef ik wel vorkje mee in het bakje.

Liefs Michelle


#7

Appel, banaan, kiwi, mandarijnen, druiven, aardbeien, worteltjes. Alles eigenlijk wel wat ze lusten. Ik schil het altijd, en doe het in een plastic zakje in het bakje. Bij de glibberige dingen krijgen ze een vorkje mee. Banaan en mandarijn krijgen ze gewoon in de schil mee!

Groetjes Manderijn.


#8

Mandarijnen… Banaan… Druiven… Appel


#9

Aaron wil alleen maar appel.
Soms vraagt ie een boterham mee dan geef ik er een beker drinken bij mee.

Gr, Danielle


#10

Hier bij het fruit ook nog een beker drinken

Liefs Michelle


#11

als ik appeltje geschild en in stukjes meegeef, dan besprenkel ik het met citroensap. dan word het niet bruin

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#12

Marijn krijgt een appel, peer, mandarijn of druiven mee. Heel af toe meloen. De juf heeft heeft een partensnijder (of hoe je dat noemt) en bakjes in de klas dus ik mag de appels en peren hier niet in stukjes snijden van Marijn! Dit is veel leuker en lekkerder waarschijnlijk. Mandarijn wil hjij ook zelf pellen. Druiven en meloen krijgt hij gesneden in een bakje mee met een vorkje.


#13

Banaan, appel, druiven, mandarijnen, sinaasappel. En altijd een beker drinken. Elke dag.

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#14

Bedankt voor jullie reacties.

Tim lust gelukkig al het fruit. Maar ik geef eigenlijk alleen maar banaan en appel mee, omdat ik het gevoel heb dat als ik peer ofzo schil en in een bakje doe het niet lekker blijft tot 10 uur. Maar zo te lezen kan ik dat gerust doen, dus gaan we morgen meteen proberen

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers