wat er precies in je palmpasen stok/tak moet hangen?
2 lintjes en een kippebroodje verder kom ik eigenlijk niet? wie oh wie weet het nog wel
Weet iemand?
touwtje met daaraan gerijgd rozijnen en noten die gaan weer van links naar rechts
en dan versieren met kreppapier,dus erom heen wikkelen
groetjes bianca
ff voor je op gezocht…
Van 2 stokken (of takken) maak je een kruis. In het midden knoop je 4 linten vast (kan ook van crêpepapier) en deze wikkel je verder om de stokken. De uiteinden plak je met plakband vast en de rest laat je hangen als een sliert. Verder kun je hem versieren met groene (palm)takjes en allerlei lekkere dingen als fruit, snoep, pelpinda’s enz. Bovenop hoort een haantje van brood. Dit brood is het teken van leven en kiemkracht, en het haantje kraait dat je moet opstaan en opletten, want het is bijna Pasen!
Zo’n haantje kun je meestal wel bij de bakker kopen, maar het is natuurlijk leuker om er zelf één te maken. Daarvoor maak je gistdeeg (je moeder heeft vast wel een recept) of je koopt een pak broodmix en maakt het klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Als het deeg staat te rijzen, teken je ondertussen op papier een haantje van ongeveer 16 cm. breed, en een vleugel van 6 cm. Knip ze uit. Pak dan het deeg en trek en duw het uit tot een lapje van 1 cm. dik. Leg het haantje erop en prik rondom, met de punt van een mes, gaatjes in het deeg. Knip dan het haantje uit het deeg. Knip zo ook 2 vleugeltjes uit en plak die met een beetje water aan elke kant van het haantje. Maak de oogjes met rozijnen. Je kunt ook nog drie gelijke balletjes van het deeg maken die je aan de uiteinden van de stokken kunt prikken.
Leg alles op een ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 225° in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar. Als alles afgekoeld is, kun je gaatjes maken in het haantje en de balletjes en ze op de stokken steken. Veel plezier!
Ik heb het als kind ook op school altijd gemaakt en wij gingen het dan naar het verpleeghuis en gaven het aan de ouderen
was erg leuk
Tries