Weer terug van lang weggeweest!


#1

Hallo dames!

De meeste zullen me nog wel kennen, van hier of van Facebook.
Maar ik ben iig ook hier weer terug! Miste toch een plek om mij ‘ei’ kwijt te kunnen, dus daar ben ik weer.
Ook breekt er weer een nieuwe periode aan nu onze zoon van 3,5 jaar bijna naar de basisschool gaat, dus kan alle tips en tricks wel weer gebruiken!



#2

Jeej!! Gezellig!! Oh en de basisschool lijkt veel enger dan dat het is. Ik vind het ritme inmiddels bijna prettig! Nooit gedacht dat te zeggen!

Groetjes Manderijn.


#3

Eng vind ik het niet echt, maar anders…
Gelukkig gaan er veel kinderen van de psz waar hij nu zit er ook heen, vind het wel fijn dat ik iig al wat mama’s daar ken!

Lilypie Fourth Birthday tickers
<img src=“http://lb3f.lilypie.com/RFRGp2.png” width=“400” height=“80”


#4

Welkom thuis.

Groetekes, Sje


#5

haha. Sje!

Groetjes Manderijn.


#6

Ik vind het ook fijn dat Aaron en ik lekker in het schoolritme zitten…ben altijd blij als er weer een vakantie week is afgelopen!
Volgende week nog naar school en dan 2 volle weken vrij gelukkig gaan we er een week van op vakantie!

Gr, Danielle


#7

Hey!
Eens met Manderijn, ook ik vind het een prima ritme! We zijn lekker op tijd op, Dani vindt het onwijs leuk op school ( na natuurlijk wel even te hebben moeten wennen!) Meer tijd voor mijn kleine meisje. Eigenlijk een veel beter ritme.
Dus gaat bij jullie ook helemaal goedkomen!

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#8

Mij bevalt het schoolritme ook prima. Moet ook wel zeggen dat rens er erg aan toe was. Het laatste half jaar thuis was niet echt leuk. Hij had heel veel uitdaging nodig en wilde echt niet meer zelf spelen waardoor ik echt nergens toe kwam. Heb echt mega veel spelletjes ed met hem gedaan om hem die uitdaging te bieden maar dan wachtte dus 's avonds nog wel m’n huishouden.
Nu word hij volop uitgedaagd op school en heb ik weer voldoende tijd voor het huishouden en ook ff tijd om lekker iets met Noa te kunnen doen zonder dat rens er steeds tussendoor komt.
En als hij nu thuiskomt vind hij het juist lekker om ook eens ff wat zelf te doen omdat hij al de hele dag met andere kinderen geseeld heeft en allerlei werkjes en spelletjes gedaan heeft. Thuis gaat het nu veel beter met hem.
Zelf vind hij het helemaal leuk op school. Hij gaat graag en heeft al een hoop vriendjes gemaakt.
Al met al heeft het een hoop rust in de tent gebracht. Ik merk aan Rens dat het ritme van school ook goed voor hem is. Halverwege de vakantie vind hij het wel weer mooi geweest en wil hij weer naar school.
Ik vind het ook erg leuk om te zien hoe hij gegroeid is de afgelopen maanden. Hij is echt heel erg veranderd. Hij is een stuk mondiger geworden, en heeft meer rust in z’n gat voor een boek of een spel. Ook is hij veel bezig met letters, cijfers en begint al een beetje te rekenen. Erg leuk weer zo’n nieuwe fase.
Wel fijn voor hem dat hij straks weer vertrouwde gezichten ziet op school. en voor jou ook dat je al wat ouders kent van andere kinderen.
Ik vond dat eerlijk gezegd in het begin wel een beetje eng. Ik ben niet iemand die makkelijk uit zichzelf een praatje begint met iemand die ik niet ken. Maar inmiddels voel ik me er aardig thuis. Rens geeft me ook geen kans om muurbloempje te spelen want die maakte gelijk zoveel speelafspraakjes dat ik niet anders kon dan een praatje aanknopen met ouders van die kinderen. Dat scheelt wel dat rens totaal niet verlegen is, dat heeft hij niet van mij.
Ik ben vroeger zelf behoorlijk gepest en heb ook niet echt een fijne jeugd gehad wat bij mij gezorgd heeft voor een heel laag zelfbeeld. Dat is inmiddels al een heel stuk beter maar ik vind het nog wel moeilijk om nieuwe contacten te maken en hou ook helemaal niet van grotere groepen. Zelf had ik daardoor meer last van de zenuwen dan Rens. En daar ben ik eigenlijk wel heel erg blij mee dat hij daar totaal geen last van heeft. Als ik hem zo tussen z’n vriendjes zie hoef ik me geloof ik geen zorgen te maken dat hij gepest gaat worden. En dat was toch wel een hele grote angst van mij.
Gezellig trouwens dat een hoop mensen ikkeben weer weten te vinden.
Ik zit ook wel op FB maar daar leest wel iedereen mee. Dit is toch iets anoniemer wat bij sommige dingen waar je tegenaan loopt met je kids toch wel prettig is vind ik.

Groetjes Ramona


#9

Hihi ben ik dan de enige hier die nog steeds niet gewent is aan het schoolritme.

Nou ja gewent ben ik er wel aan, maar vind het heerlijk als Tim vakantie heeft. Lekker rustig aan doen en niet 4 keer per dag op en neer naar school. Want bij alles wat je doet moet je toch rekening houden met schooltijden. Tussen de middag maar een uurtje pauze, dus die tijd vliegt ook om. En voordat ik Tim op school gebracht heb en Daan op bed gelegd heb voor zijn middagslaap is het alweer tijd om Tim op te halen. Daan kan nog niet eens 1,5 slapen, moet hem altijd wakker maken om Tim op te halen.

Tim gaat sinds september naar school en dat ging vanaf het begin meteen goed. Dus gaat vast met Luka ook helemaal goed komen.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#10

Hoi en welkom terug!

Ik zit met mn ventje ook tegen de basisschool aan te hikken (hij gaat pas na de zomervakantie, dat zal met Luka ook zo zijn denk ik?) Voelt echt als een nieuwe fase, en heb je ook dat je nu bijna dagelijks naar hem kijkt en denkt 'mijn hemel wat word je groot?!" Weg peutertje… De tijd glipt gewoon door je vingers en met een kleintje erbij gaat het nog eens een keer zo snel!

Ik ben nog niet echt toe aan de basisschoolfase maar dat heeft vooral met het organisatorische stuk te maken, hoe gaat het allemaal met voor-naschoolse opvang etc. alles weer nieuw/anders, maar Jasper past zich in nieuwe situaties vrij makkelijk aan dus voor hem is het denk ik alleen maar weer een nieuwe uitdaging en hij gaat het vast reuze naar zn zin hebben.

En hoe is het met je kleine meid?!

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers