We gaan naar Academisch ZH Belgie


#1

Voor diegene die mijn topic hebben gevolgd over de steeds terug kerende blaas ontstekingen van Fabienne en al ons getop vanaf januari …

Ik heb dinsdag een afspraak met een specialst in een Academisch ZH in Belgie. Wat en Hoe wachten we af maar het is nu hoog tijd voor een second opinion.

De zorg in nederland laat zo te wensen over en nu 4 antibiotica kuren verder zonder het probleem echt verholpen te hebben, gaan we naar deze specialist.

Zelfs het medisch centrum in Rotterdam laat ons zitten en ik kan klagen wat ik wil maar ik krijg nauwelijks respons. Ze is te jong voor verdere actieve behandeling! Daar moet ik het steeds mee doen.

De gewone AB werkt al niet eens meer voldoende en moet Fabienne al aan een zwaardere AB kuur, dat vind ik te zot voor worden en zo vreselijk ongezond voor dat lijfje.

Alle onderzoeken die gedaan kunnen worden, verlopen ongelooflijk traag … al met al te lang en dus wijken we uit naar Belgie.


#2

Een hele verstandige beslissing! In belgie zoeken ze alles tot de bodem uit, daar kun je 9 van de 10 keer wel op rekenen.
In nederland…tja daar wordt je van hop naar her gestuurd en uiteindelijk zonder diagnose. gevolg; je blijft met klachten rondlopen waar niks aan gedaan wordt, en je eigen risico maar blijven betalen… zo kan ik ook wel aan het eigen risico komen… dat ze het geld maar is steken in betere artsen!) ben het dus helemaal met je eens en ik hoop dat ze daar heel snel tot een diagnose komen zodat je meisje geholpen kan worden, en jij weer wat rust krijgt.
Het fijne in belgie is ook dat je niet eeuwen hoeft te wachten (wachtlijsten in nederland zijn dramatisch, in belgie heb je zelfs artsen die zeggen: kom vanavond om 21:00 maar langs… ja, ze offeren hun tijd daarvoor op, voor patienten om zo lange wachtlijsten te voorkomen, dat is nog is spirit!!) nu heb je snel een afspraak, heerlijk voor je meisie!


#3

Goede keuze. Ik hoor regelmatig dat ze zorg in Belgie beter en directer is en wat je zegt dit kan niet langer zo door gaan.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#4

Verstandige beslissing! Ben erg benieuwd wat ze in België zeggen over de steeds terugkerende klachten!

Groetekes, Sje


#5

Dank jullie wel mama’s!

Mijn vader woont in Belgie en is vol lof over de zorg daar. Regelmatig gaat hij 's-avonds naar de huisarts. Zijn diabetes en prostaatkanker is daar ook tot het bot uitgezocht en alles gaat daar heel snel en grondig.
Ik hoor ook meer dan lof over de zorg in Belgie.


#6

Goed besluit! Nu nog een goede uitkomst! Ik duim!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#7

Goed dat je die stap ondernomen hebt.
Hoe zit het met de kosten, qua verzekeren ed?

Greetz Cora


#8

Vanmiddag gebeld met CZ … onze kinderarts is “gewoon een algemene kinderarts”. In het academisch Ziekenhuis in Antwerpen hebben ze speciale kinder-nefrologen wat inhoudt dat deze specialisten ook naar de nieren kijken en veel meer expertise hebben. Er lopen ook een dozijn professoren op dit gebied rond.

Ik ben dus eigenlijk verwezen door CZ naar nog een beter ZH waar CZ ook afspraken mee heeft voor vergoeding. Dit zijn dezelfde ZH vergoedingen als in nederland.

De eerste afspraak hebben we daar 11 juni. Eventueel kan een kinderarts of huisarts hier bemiddelen in de wachtlijst, doen de verzekeraars niet. Door de toestroom van nederlanders naar belgie, hebben zij daar nu ook wachtlijsten.

De afspraak voor dinsdag was voor een medisch ZH in Brasschaat en daar heeft CZ geen overeenkomst mee. Het risico voor hele hoge kosten is groot. Stel dat ze een ingreep doen en er zijn complicaties dan is 1000 euro niets …

Als ik moet kiezen tussen een medisch ZH en academisch ZH dan is de keuze zo gemaakt.

Nu de kinderarts morgen achter haar broek aan zitten! Zij is ook een Belgische ???


#9

Super! Ik hoop dat jullie daar snel meer duidelijkheid krijgen!

Tja de zorg hier in Nederland… en dan zeker in Zeeland laat écht te wensen over helaas
Maare belgische kinderarts, hadden jullie Knockaert? Grappig, die hadden we bij N. eerst ook, ik vond haar altijd wel fijn. Maar toen alleen voor zijn astma daar geweest, wat dat betreft natuurlijk toch meer standaard omdat er veel kinderen zijn die dat hebben…
Of zijn er meer belgische kinderartsen in het adrz?

Nu hebben we een andere omdat die meer gespecialiseerd is in het psychologische deel.

Overigens, over ziekenhuizen in NL, ik heb net mijn moeder opgehaald na een operatie in het ziekenhuis in Bergen op Zoom, en moet zeggen dat daar de zorg super was, echt niets te klagen over!
Maar vermoed dat je inderdaad in Belgie nog beter zal zitten qua onderzoeken. Super fijn dat je daar terecht kan, en dat cz ook goed meedenkt.

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)


#10

@suzsje … Fabienne gaat niet naar een algemeen kinderarts maar naar een Nefroloog … onderstaande namen staan bij die afdeling.
Zei heeft Karin Janssen …

prof. dr. Jean-Louis Bosmans do 14:40 – 17:00 nefrologie, hypertensie, niertransplantatie
vrij 08:45 – 12:00
prof. dr. Marie Couttenye ma 14:00 – 17:00 nefrologie, hypertensie, niertransplantatie
dr. Eric Gheuens wo 10:00 – 12:00 niertransplantatie
dr. Mark Helbert do 14:30 – 17:00 niertransplantatie
dr. Rachel Hellemans di 10:00 – 12:30 peritoneale dialyse
wo 14:00 – 16:00 nefrologie, hypertensie, niertransplantatie
do 10:00 – 12:30 peritoneale dialyse
dr. Karin Janssen van Doorn do 08:30 – 12:00 nefrologie, hypertensie, niertransplantatie
prof. dr. Gert Verpooten di 10:00 – 12:30 nefrologie, hypertensie, niertransplantatie
do 09:30 – 12:30
assistenten ma
10:00 – 12:00 nefrologie, hypertensie, niertransplantatie
14:00 – 16:45
vrij 10:00 – 12:00


#11

Ja, die nefroloog gaan jullie straks in belgie naar toe toch?
Hiervoor schreef je dat ze nu bij een gewone ‘algeme kinderarts’ was

(zie:

quote:
Vanmiddag gebeld met CZ … onze kinderarts is “gewoon een algemene kinderarts”. In het academisch Ziekenhuis in Antwerpen hebben ze speciale kinder-nefrologen wat inhoudt dat deze specialisten ook naar de nieren kijken en veel meer expertise hebben. Er lopen ook een dozijn professoren op dit gebied rond.
</BLOCKQUOTE id=quote>)
Of begrijp ik dat stukje verkeerd?

Of hebben ze in Goes/Vlissingen ook nefrologen? Had er nog nooit van gehoord. Maar iig, nogmaals super fijn dat jullie daar terecht kunnen, en ik hoop echt dat ze daar geholpen kan worden!

Kinderen zijn geboren naäpers, ze gedragen zich precies als hun ouders, ondanks alle pogingen ze goede manieren bij te brengen.
(Joh 13:15)


#12

Na alles wat je hier met je huisarts/ziekenhuis hebt meegemaakt, begrijp ik je beslissing helemaal.

Ik blijf voor jullie hopen dat er snel duidelijkheid komt.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers


#13

@Miss T … bedankt …

Ik heb iemand gevonden die vanaf 1974 al een praktijk heeft en zeer veel ervaring heeft opgebouwd, zegt haar er vanaf te kunnen helpen dus ik ben benieuwd.
Hij is een natuurgeneeskundig arts met veel overige diciplines en gezien de duur van zijn praktijk en de goede naam die hij heeft opgebouwd, gaan we nu ook daar heen.

Nog even en ik weet er zelf alles van !!!


#14

Heel erg verstandig om verder te kijken. Zeker als ze je in Nld niet verder kunnen helpen. Wanneer hebben jullie de afspraak? Heel veel succes en ik ben heel benieuwd wat er uit gaat komen!



#15

@michele en @Mriek:

het woord : keuze in jouw tekst michele ligt dat bij jou ook blauw op als een link? en Mriek; bij jou het woord: uitkomst ?

snap er niks van. krijg dan een advertentie of iets te zien als i er met mijn muis op wijs van win nu een i pad colour 2 ofzoiets:S

raar nu is het weer weg. vreemd Hmzz…

Gewijzigd door - MamavanRico op 10 May 2012 12:54:00


#16

MissT, bedoel je toevallig Veenstra uit Schijndel? Hele goede ervaringen mee en mensen uit heel Nederland komen naar hem toe.


#17

Nee, mamavanRico. Geen oplichtende woorden…vaag!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#18

ja ik bedoel nie techt oplichtend maar dezelfde kleur als hier bovenaan het scherm staat: alle forums / mama’s hoekje en de topic titel. een link dus. maar nu is het ook weer weg ik snap ook niet hoe het komt, zag het ook bij de site van knmi staan en ook bij fb kreeg ik zoiets. nu is het weer over allemaal. mn vriend zei al klik maar nergens op dadelijk een virus.


#19

@mamavan rico, ik had dat vorige week ook een dag, precies wat jij beschrijft, en dat er dan reclame te voorschijn kwam. Ik heb toen bij internetopties (ging er vanuit dat het aan mijn comp lag) alle extra dingen weg gehaald en uitgeschakeld, en toen was het weg. Misschien is dat het euvel?

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#20

~zou goed kunnen, om welke opties gaat het dan?