Wat vinden jullie? Verkopen of niet?


#1

Ik heb echt even jullie mening nodig, want ik vind dit zo moeilijk.
Wij willen binnenkort verhuizen en we hebben nu al onze babyspullen op zolder staan. Het makkelijkste zou zijn als we dat niet mee hoeven verhuizen. Nou hebben we het allemaal op marktplaats gezet en het gaat om de volgende spullen:
Witte houten vierkanten box (129 euro bij aanschaf)
Maxicosi 0-13 kg inclusief zitverkleiner en zonnekap (139 euro bij aanschaf)
Boxkleed woezel en pip (49,95 bij aanschaf)
Boxspiraal woezel en pip (17,95 bij aanschaf)
Boxmobiel woezel en pip (26,95 bij aanschaf)
Loopstoel bambino (29,95 bij aanschaf)
Wipstoel chicco (39,95 bij aanschaf)
Autospiegel (14,95 bij aanschaf)
Dit bij elkaar opgeteld is ongeveer 500 euro.
Nou snappen we echt wel dat alles heel erg in waarde verminderd over de jaren. Alles is ongeveer 2,5 jaar oud.
We zijn er ontzettend zuinig op geweest en alles ziet er nog heel erg mooi uit.
Niks is beschadigd of versleten.
Vooral de woezel en pip spullen zijn weinig gebruikt en zien er uit als nieuw.
Nou wil iemand alles kopen voor 125 euro… Dat is niet zo heel erg veel en ik vind het eigenlijk doodzonde…
Maar nou is het probleem dat we het geld op zich wel heel goed kunnen gebruiken voor de verhuizing straks en dat we natuurlijk niet alle babyspullen mee hoeven verhuizen.
Wij zijn er heel zeker van dat er sowieso de komende 4 jaar geen kleintje meer bij komt en misschien zelfs wel helemaal niet meer.
Dus we hoeven het zelf echt niet te houden, maar voor 125 euro alles wegdoen? Wat vinden jullie? Doen of niet doen? (Of vinden jullie 125 euro zelfs veel? )

Groetjes

Gewijzigd door - goudvisje20 op 16 Jul 2012 11:39:05


#2

Toevallig zijn wij op dit moment ook van alles aan het verkopen via marktplaats.
Ik heb onze witte box verkocht voor 40 euro, persoon heeft het woezel en pip boxkleed er gratis bij gekregen, de maxi cosi heb ik vandaag verkocht voor 40 euro.
Dit zijn spullen die er gewoon nog goed uitzien. Ik heb beide producten zelf voor 100 euro per stuk gekocht, zo’n 4 jaar geleden.

Ik zou het allemaal gewoon los op marktplaats zetten. Boxspullen mss bij elkaar of in de advertentie noemen dat ze die spullen, tegen evt. Vergoeding, erbij kunnen krijgen.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#3

Wat zijn sommige mensen toch profiteurs! Ik vind 125,- voor alles echt belachelijk. Natuurlijk worden spullen minder waard, maar ik zou het echt niet weg doen voor dat geld hoor, ook al kun je het goed gebruiken. Ik zou ook alles los aanbieden, dat telt lekkerder op. Hopelijk raak je de spullen kwijt, maar dat hoeft niet tegen elke prijs toch, zeker als je spullen er goed uitzien. Het is dat wij geen kindjes meer willen, want een witte box en Woezel en Pip is wel heel tof (wij hadden dat kleed ook)!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#4

Hihi ja dat dacht ik dus ook Ik had zelf toch wel minstens 200 euro in mn hoofd Maar als we alles los aanbieden weet ik echt niet wat ik overal voor moet vragen :S De maxicosi hadden we heel lang los te koop staan voor 80 euro… Dit is inclusief zitverkleiner, zonnekap en woezel en pip speeltje… Maar het hoogste bod wat ik er op kreeg was 50 euro en die vrouw zei op het laatste moment weer af… Ik denk dus dat wij er te veel voor vroegen en heb hem er toen op gezet voor 60 euro en kreeg toen een bod van 40 euro, maar diegene liet ook niks meer horen…
Hij heeft 139 euro gekost, 2,5 jaar geleden…
Alles ziet er ook echt nog heel erg netjes uit. Je ziet wel dat het is gebruikt, maar dat is alles. Geen vlekken of beschadigingen. Hoogstens wat verkleurd.
Dus wat zouden we dan voor alles moeten vragen?

Groetjes


#5

Ik had van de week een bod van 35 euro, op een complete babykamer… Gekke gerrit!!

Groetjes Manderijn.


#6

Dit is ook een van de redenen waarom ik gewoon niet graag koop en verkoop via MP. Mensen willen de beste spullen voor het minste geld en als ik dan een keer een reeel bod plaats, vinden ze het te weinig. Ik voel me dus vaak bekocht daar, heb het gevoel dat ik het goedkoper had kunnen krijgen. Of je ziet dat sommige spullen er veel minder goed uitzien, zoals ons ‘zo goed als nieuwe fietsstoeltje’ dat toen ik eenmaal thuis kwam gewoon flink beschadigd bleek. Ok, ik had daar natuurlijk ter plekke naar moeten kijken, was mijn eigen fout, maar ik had weinig tijd met de kids in de auto en op het oog zag het er goed uit. Niet dus. Dan is 50,-nog te veel.

Voor een maxi cosi kun je niet zo heel veel vragen Goudvisje, aangezien je daar echt mee wordt doodgegooid op MP. Ik vind 60,- voor alles dan toch wel een goed bedrag? Eigenlijk raden ze ook af om een maxi cosi tweedehands te kopen, aangezien je niet weet of er ooit iets mee is gebeurd. Dat is niet bij jullie, maar het wordt officieel afgeraden. Daarom bieden mensen vaak ook minder. Voor een goede box mag je toch wel minimaal 50,- vragen vind ik, voor een boxkleed 15,-. Ik zou de helft rekenen van de betaalde prijs en dan nog iets eraf doen. Zodat je bv nog 40% ‘verdient’. Die boxspiraal zal weinig opleveren denk ik, die kopen mensen niet snel vrees ik, dus die zou ik gewoon inderdaad bij de maxi cosi doen. Ik vind 200,- die je in je hoofd had zeker niet abnormaal veel hoor!

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#7

@Rainbow: Dankjewel voor je hulp.
Ik heb de maxicosi voor 70 euro er op staan met woezel en pip speeltje, maar heb wel overal biedingen toestaan hoor
De box hebben we inclusief boxspiraal, boxmobiel en boxkleed voor 90 euro.
De loopstoel voor 15 en het wipstoeltje ook en het speelkleed van woezel en pip voor 25 euro.
Goed zo denk je?

Groetjes


#8

Ik heb ook alles weg gedaan toen we gingen verhuizen, maar ik het alles gratis weg gegeven, het was een alleen staande moeder van 19 jaar oud. ik had persoonlijk ook geen zin om zolang te wachten tot het verkocht was, idd wat je ook net zegt, mensen bieden en haken dan weer af!!

Ik ben blij dat ik het aan dat meisje gegeven heb, heb er nu zelfs nog contact mee, en ze is ons zo dankbaar voor alles dat ze zo af en toe een kleinigheidje voor mijn dochter opstuurd haha.

Maar als je het geld zelf hard nodig hebt, zou ik het ook niet weg gegeven hebben hoor!

Liefs X


#9

@Nemo: Vind het echt heel mooi en als wij het zo goed hadden zou ik zoiets ook zeker doen…
Mijn vriend zit al sinds September in de ziektewet, dus vanaf September gaat zijn uitkering fors omlaag. Ik ga per September weer naar school. Als ik dit niet zou doen, zouden we nog amper rondkomen.
Dus tsja, wij hebben het geld wel echt nodig Zeker met het oog op dat als we gaan verhuizen, we waarschijnlijk een nieuwe vloer moeten leggen en sowieso behangen/verven.

Groetjes


#10

Ik weet hoe goed je het geld kan gebruiken, maar 125 eur voor alles vind ik echt veel te weinig. Net als Rainbow heb ik ook echt een hekel aan marktplaats. Wij hebben er een tijdje geleden wat dingen opgezet. En ik begrijp dat mensen niet veel willen betalen, maar soms maken mensen het wel echt heel bond. Dan doen ze een bieding, die echt nergens op slaat.

Ik zou idd geen totaalprijs maken, maar gewoon alles los verkopen. Je zou ook alleen bieden kunnen zetten en geen richtprijs erbij. Als er dan geboden wordt dan hoef je het tenslotte niet te accepteren.

Wij hebben overigens de box verkocht en het boxkleed er bij gegeven. Vaak willen mensen het boxkleed niet kopen, omdat er misschien baby’s in gekwijld of gespuugd hebben.

Prijzen voor de loopstoel en het speelkleed zijn prima. Maar ik denk dat je blij mag zijn als je de maxi cosi voor 40 a 50 eur verkoopt.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers


#11

Ik zeg: doe een tegenbod van 275.
Wellicht kom je dan uiteindelijk op de 200 euro die je wilt hebben.
Maar liever op 225.

Mocht bij het afhalen blijken dat je die laatste 25 euro toch wel gunt,
dan kun je er alsnog 200 van maken.

M.


#12

Het lijken mij prima prijzen! Alleen dat boxkleed is misschien wat te duur. Zeker wat Sandra zegt, er kwijlen toch kindjes op. Misschien proberen voor 15?

Weggeven moet je alleen doen als je het geld niet per se nodig hebt. En dan ook echt aan mensen waarvan je het gevoel hebt dat ze er blij mee zijn. Ik heb heel veel weggeven aan iemand die een vriendin van mij kende. Zij bedankte me uiteraard, maar ik heb verder nooit meer gehoord of die mensen ook echt iets met mijn spullen konden. Dat vond ik wel jammer. Ik wilde en hoefde er niks voor, maar het is wel leuk als je hoort dat het echt goed van pas komt!

Ik hoop dat het gaat lukken, is toch weer mooi meegenomen en je kunt best wat potten verf kopen! Hebben jullie al wat op het oog, een huisje?

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#13

@Rainbow: Het boxkleed zit bij de box en daar vragen we in totaal 90 euro voor, dat is niet raar toch?
Ik denk dat je het speelkleed bedoeld? Maar ze zijn allebei gewoon steeds gewassen hoor Hihi
Maar ik snap wat jullie bedoelen.

Nou we kunnen niet kopen, dus het word gewoon weer huren. Maar we staan al heel lang ingeschreven bij 2 woningbouwverenigingen hier in Friesland. We staan dus bovenaan en zodra we reageren, kunnen we er dus eigenlijk wel van uitgaan dat we het krijgen. Nu nog een huis vinden dat aan onze ongelooflijke kritische wensen voldoet hihi

@Marsel: Als ik dat doe schrikken ze zo erg dat ze zeker weten niks meer laten horen

Groetjes


#14

Ik wil altijd minimaal 1/3 van de oorsprokelijke prijs hebben als ik iets op MP verkoop, tenzij het er echt nog héél goed uit ziet en bijna niet is gebruikt dan laat ik het er net zo lang op staan tot ik 1/2 van de oorpronkelijke prijs krijg.
Soms heeft het een emotionele waarde, je weet nog precies wat je voelde dat je het kocht en hoe blij je er mee was maar die mensen die een bod doen op MP hebben dat niet natuurlijk en je moet gewoon zakelijk zijn als je het kwijt wil en soms ook maar je “verlies” pakken anders blijft het in de weg staan, je hebt er plezier van gehad en nu moet je er afscheid van nemen, maar aan de andere kant als je nog niet 100% zeker weet of je nog een kindje wilt kan je ook kijken voor een opslag bij vrienden of familie.
Ik moet b.v. mijn Quiny-buzz wandelwagen er nog een keer opzetten, ik kocht hem ook op MP voor 170 dus ik wil er minimaal 60 euro voor hebben.

125 voor alle spullen zou ik niet doen dat is wel een beetje weinig, ik zou een tegenbod doen van 200 en hopelijk kom je op 175 uit.

Sucses er mee

Lilypie Third Birthday tickers