Roosvicee stop is een goede tip, verder is het niet zo dat je juist stoppende producten moet gaan gebruiken, dit werkt eigenlijk niet, ook al denken veel mensen het wel.
Eigenlijk is er geen dieet wat zou helpen bij diarree, maar het beste is wel veel vezels. Deze nemen namelijk water op en kan de ontlasting wat in laten dikken.
Verder gaat helaas vanzelf over en kun je er niet heel veel mee.
Succes met je ventje!
Liefs, Anne
<a href="http://lilypie.com/">[img]http://lb4f.lilypie.com/ggj4p1.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Fourth Birthday tickers” /></a>
Hier een tips over diarree van de maagleverdarmstichting (algemene tips voor volwassenen):
Tips en adviezen bij diarree
Onderstaande tips en adviezen zijn belangrijk bij diarree:
• Drink voldoende (minstens 2-3 liter per dag) om uitdroging te voorkomen
Vooral bij kinderen en oudere mensen is er bij aanhoudende diarree kans op uitdroging. Ook wanneer u last heeft van braken en koorts verliest u extra veel vocht. Het vocht dat u verliest moet weer aangevuld worden. Drink daarom veel, ook als u denkt dat iedere slok water er onmiddellijk weer uit komt. Bij drogist en apotheek is ORS verkrijgbaar. Dat is een poeder dat u oplost in water. Hiermee vult u niet alleen vocht aan, maar ook zouten en suikers.
• Bij acute diarree is het niet verstandig om diarreeremmers te gebruiken zoals geactiveerde kool of loperamide. De veroorzaker van acute diarree (soms een bacterie of parasiet) moet juist via de ontlasting de darm verlaten. Als u een diarreeremmer gebruikt kan de bacterie of parasiet zich in het darmslijmvlies gaan nestelen.
• Probeer ‘normaal’ te blijven eten
Het advies om bij diarree alleen beschuit met slappe thee te gebruiken is achterhaald. Eet gewoon waar u trek in heeft. Bruin brood of volkorenbrood is beter dan witbrood, omdat het veel meer vezels bevat. Deze vezels werken als een soort spons en ze dikken de ontlasting in. Meer informatie over vezelrijke voeding vindt u op www.spijsvertering.info
• Mogelijk kunnen probiotica uw klachten verminderen
Probiotica zijn producten waaraan nuttige darmbacteriën zijn toegevoegd. In de darm leven van nature een groot aantal bacteriën, zowel nuttige als schadelijke. Bij een gezonde en evenwichtige darmflora krijgen de schadelijke bacteriën geen kans om klachten te veroorzaken. Door bijvoorbeeld ziekte, een infectie of antibioticagebruik kunnen de schadelijke bacteriën de overhand krijgen. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals diarree en buikkrampen. Mogelijk kunnen deze klachten verminderen door probiotica te gebruiken. Probiotica zijn in de vorm van zuivelproducten te koop in de supermarkt. Bij de apotheek en drogist zijn probiotica in poedervorm of capsules verkrijgbaar.
• Zorg voor een goede hygiëne, met name na toiletbezoek en in de keuken.
Gewijzigd door - lalala op 20 Feb 2012 16:58:38