Wanneer met de lampion op pad?


#1

Ja, het is weer bijna zover, 11 november!
Alleen valt het dit jaar op een zondag, nu weet ik dus niet zo goed wanneer ik met Jasper op pad zal gaan…

Heb al even gegoogled of onze gemeente daar richtlijnen over uitgeeft, maar die laten de keuze helemaal vrij, kinderen zouden hier dus drie dagen achter elkaar aan de deur kunnen komen, op zaterdag, zondag en/of maandag.
Wat doen jullie?

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#2

Ik heb er nog nooit van gehoord dat je een keuze hebt. Vind dat eerlijk gezegd ook een beetje vreemd, want zo kun je dus bij jullie paar dagen achter elkaar gaan lopen. Het is tenslotte gewoon 11 november, dus hier wordt er ook echt alleen op 11 november gelopen.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#3

Ook hier weten we niet beter dan dat 11 november op 11 november valt
Dus wat voor dag het ook is: lopen zullen we.

M.


#4

Heeft dat te maken met het geloof? Dat er niet op zondag gelopen wordt? Bij ons is het gewoon 11 november en lopen we die dag. Er is geen keuze. gelukkig maar anders moet je 3 avonden klaar zitten met snoep. Lijkt me ook niet de bedoeling.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#5

Onderstaand bericht is uit ons stadskrantje:

St. Maarten valt dit jaar op zondag en daarom wil de gemeente geen richtlijn uitgeven voor de viering van deze dag. En dus mogen de kin-deren zelf weten wanneer ze er met hun lampionnen op uit willen trekken. Dit schept enerzijds ondui-delijkheid bij ouders van jonge kinderen, want lampionnetje lopen is toch ook een gezamenlijke traditie.
Broertjes, zusjes en vriendjes gaan in groepjes langs de huizen om als ‘koortje’ een Sintmaartensliedje aan te heffen en de beloning daarvoor in ontvangst te nemen. Anderzijds is het niet duidelijk voor de bewoners wanneer zij de traktatie voor de zangertjes klaar moeten zetten. Zaterdagavond, zondagavond of maandagavond?
Het vrijlaten van het lampionnetje lopen betekent dus: een paar avonden alert zijn op zingende jeugd aan de deur en de traktaties in de aanslag houden!Voor actieve kinderen een ideale situatie: die kunnen straks in plaats van één avond, drie keer op snoeptocht.


Ik weet eigenlijk niet goed waar het mee te maken heeft, het geloof, of het feit dat alle winkelcentra hier met lampionnetje lopen normaliter dingen organiseren en op zondags gesloten zijn…? Ik heb geen idee… en zoals ik het lees zou het inderdaad kunnen dat hier 3 avonden achter elkaar kinderen aan de deur gaan komen…

Nou, ik zal in de buurt nog eens rondvragen, ga zelf ook gewoon het liefst op 11 november, maar wil natuurlijk ook geen scheve gezichten hier langs de deuren!

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#6

Hier is in samenspraak met de scholen besloten dat alle kinderen hier op zaterdag lopen! Wij dus ook! Maar het zal me niks verbazen dat we ook zondag, en ook maandag kinderen aan de deur hebben! Maar dat gaat me dan toch te mal, vindt het als zo’n ding elk jaar… Wij gaan met de kinderen onze ouders en wat vrienden bij langs, en dat is het dan… Zo klein als ze zijn, vind ik dat het ook nog geen ‘opvretersbende’ hoeft te worden!

Groetjes Manderijn.


#7

Wij kennen dit helemaal niet. Maar als het altijd op 11 november gebeurt, waarom dan niet op zondag.

Groetjes Natasja



#8

Bij ons in het dorp regelt de carnavalsvereniging de lampion optocht. De vrijdag voor of op 11 november. De kinderen gaan hier niet langs de deuren, maar lopen een korte optocht en eindigen dan in de sporthal en daar zijn dan nog optredens en krijgen ze een verrassing. Dit gebeurde al sinds ik klein was. ok altijd beren gezellig, zover ik weet. En dit jaar lopen Danielle en ik voor het eerst mee. Ik heb een K3 lampion gekocht voor haar. Over een paar jaar gaan we ze wel zelf maken .


#9

Bij ons in het dorp heef de school in overleg met de winkeliersvereniging afgesproken dat er op zaterdag gelopen gaat worden. Dan kunnen de kinderen ook bij de winkels langs en dat kan op zondag immers niet. In de meest nabije grote stad lopen ze ook op zaterdag, terwijl ze in de stad waar ik werk dan weer op maandag gaan lopen. Dus zo zie je maar, het is overal anders.

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#10

Wat grappig dat het zo verschilt per regio. Want ik ken het helemaal niet dat er ook bij winkels langs wordt gegaan. Hier is het echt alleen bij de mensen thuis langs. Lopen jullie dan s’middags al? Want ik neem aan dat de winkels zaterdagavond niet open zijn?

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#11

@Sandra: de winkels blijven 's avonds dan open voor de kinderen. Zal echt wel een regioverschil zijn dan, want dat gebeurt zowel hier in Drenthe als ook in Groningen. En jij woont natuurlijk in het westen van het land.

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#12

Ja ik woon idd ook in drenthe, blijkt idd heel erg regio gebonden te zijn en dan doen ook nog weer alle gemeenten iets anders, daar wordt het lekker duidelijk van! haha

Ik ga maar eens wat vriendinnen bellen met schoolgaande kinderen, eens kijken wat zij doen, want ik heb nog steeds geen idee wanneer ik nu met Jasper op pad zal gaan.
Wij doen overigens ook maar een paar adressen hoor, even hier wat buren, paar vrienden en dan nog even met de auto naar de beide opa’s en oma’s.

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#13

Hier wordt er eigenlijk helemaal niet aan gedaan.
Maar ik zou denk ik ook op zondag gewoon gaan, als dat de gewoonte is.

Liefs, Anne


#14

St.Maarten? Dat ken ik helemaal niet… Hier gebeurt er dus ook niets 11 November.

Liefs, Melanie