Wakkerword-proces


#1

Hoe verloopt bij jullie kids het ‘wakkerword-proces’? Gaat dat rustig, of juist niet? Ik vraag het, omdat het bij onze kinderen nogal met wat rumoer gaat. ‘Vroeger’ moesten we Eef altijd wakker maken. Nu gaat ze óf zelf naar de wc, waarbij ze heel veel lawaai maakt en alle lichten aandoet, óf ze gaat keihard roepen: ‘Papa! Papa! Papaaaaaaa!’ Net zolang totdat papa komt. Die maakt namelijk altijd het brood 's ochtends. Heel irritant, want ze is best wel vroeg wakker en dan gaat Max met haar meeroepen. In het weekend zet ik haar soms even voor de TV, dan hoop ik nog een half uurtje naar bed te kunnen. Maar meestal volgt Max dan heel snel. Ik weet eigenlijk ook niet wat ik de meest ideale manier van wakker worden…misschien dat ze 1x roept, of naar ons toe komt ofzo? Dat gegil 's ochtends (ze roept echt rustig 30x om papa) vind ik echt mega-irritant. Je staat dan al half op met stress…bij wijze van.

Hoe gaat het bij jullie en ben je daar blij mee? Hebben jullie kindjes een wekkertje, mogen ze voor een bepaalde tijd niet roepen of van hun kamer af? Liggen ze even bij jullie? Ik ben benieuwd. Ik ben al niet zo’n ochtendmens en van dat roepen hou ik helemaal niet!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#2

Hier gaat het de laatste 2 weken niet zo denderend met slapen, hij is vaak 's nachts wakker door zijn snothoofd en hoesten ed. Als hij in de nacht wakker wordt gaat hij vaak huilen of roepen. Wordt hij tegen de ochtend wakker (vanaf een uur of half 5) dan komt hij naar ons toe. Vanaf half 7 vind ik het prima als hij er dan even bij ons in kruipt voor we gaan ontbijten, maar is het veel eerder dan gaat hij zonder pardon terug naar bed en dat pikt hij meestal redelijk. Wel is het zo dat als hij dan weer in slaap valt, wat de laatste tijd nogal eens gebeurd, dat ik hem weer wakker moet maken. Het is ook nooit goed

Liefs, Anne


#3

Hier hebben we van begin af aan een tijdklok met lampje ingeschakeld. Volgens mij was er pas ook een toppic over iemand die een ochtendmensje had die zeer vroeg wakker was, … (niet aan roepen ofzo)
Maar goed een tijdklok we zijn daar gelijk mee begonnen toen ze uit het ledikant kwam. Ze weet gewoon waar ze aan toe is. Ze roept alleen als ze ontlasting heeft gehad en of we dan haar komen helpen.
Misschien een poosje negeren?
Is er een reden tot roepen of wil ze gewoon iemand om haar heen hebben?
En die lichten heeft max daar last van heeft hij een ruit boven zijn deur?Hier maakt het niet zo veel uit, als de lampen aan gaan. Alle deuren zijn dicht behalve de onze…
Vervelend kan me behoorlijk voorstellen dat je er gestrest en geprikkeld van wordt. Zou ik ook worden…

Succes


#4

Ik heb inderdaad laatst dat topic geopend over het licht. Ik heb haar de laatste dagen niet meer op de badkamer aangetroffen, maar nu is het dus dat roepen. Als papa roept: ‘Ik kom zo!’ gaat ze nóg harder roepen: ‘Kom daaaaaan!’ Ze gaat dan ook huilen. Ik denk dat ze eigenlijk nog heel moe is en dan een soort ‘paniek’ voelt ofzo, zo van: ‘Ik ben wakker, wat nu?’ Ze wordt gelukkig (klop klop) zelden 's nachts wakker, daar hebben we geluk mee. Max gaat dus meeroepen en probeert er bovenuit te komen: ‘Papa mama, papa mama!’ Het is als het ware een gratis wekker!

Ik vind dat lampje wel handig Coramora, waar kun je die halen? Het is dan voor Eef wel duidelijker wanneer ze uit bed mag. Prima als ze een keer naar de wc moet, maar ik wil dan ook dat ze weer terug gaat liggen en dat doet ze dan vaak ook niet. Dus zo’n lampje is maar deels een oplossing vrees ik…

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#5

Ik zou proberen met Eef een afspraak hierover te maken. Bijvoorbeeld met een wekker/lichtje ofzo. Ik heb idd weleens gehoord van die speciale wekker waarbij de ogen opengaan van het poppetje of een lichtje aan gaat. Wellicht ook haar belonen als jet goed gaat?

Ik heb er zelf geen ervaring mee. Bij ons is dit gelukkig(nog) niet aan de orde. Als Dani wakker wordt in de ochtend gaat hij een beete zingen en geluidjes maken in bed. Hij komt er niet uit en roept ons verder ook niet. Meer zijn eigen ontwaakdingetje denk ik.

Als Megan wakker wordt is die ook meestal nog een beetje aan het suffen in bed, maar zij is wel degene die uiteindelijk gaat huilen als het te laat wordt. In 90% van de gevallen is dit tussen 0800 en 0900, dus normale tijd om op te staan.

Wie weet verandert dit wel als we straks elke schooldag om 0730 MOETEN opstaan. Dan zal hun ritme ook wel anders worden

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#6

@Saro, dat Nijntje poppetje hebben wij al. Dat vindt ze wel een leuk ding, maar ze schrikt als dat opeens gaat piepen. Dus de piepfunctie werkt niet, ze vindt het wel leuk als de oogjes open gaan, maar dat ziet ze niet in het donker! Ik zou iets moeten hebben dat aangaat en dat er dan bv een muziekje komt ofzo, dat ze rustig weet dat ze eruit mag en niet met een keiharde bel ofzo! Wat heerlijk trouwens, die ontwaaktijden van jouw kids!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#7

Het is eigenlijk gewoon een tijdklok die wij ook gebruiken voor de kerstboom enz. En daarin stop je dan een nachtlampje.
De tijd zetten we hier op 19u aan en 08u uit.
Dus als het lampje aan is blijf je in je bed tenzij je moet plassen.
Als het lampje uit is mag je eruit.
Die klokjes kan je gewoon in het stopcontact steken zijn te koop blokker/bouwmarkten volgens mij ook bij de action.
Het is handig om een digitale aan te schaffen de niet digitale hoor je tikken vindt ik zelf heel irritant en je hoort het lampje uit gaan door middel van een tik. En bij het digitale niet dus…
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/616021/Digitale-mini-tijdschakelaar
Hier een plaatje. Wij hebben overigens deze extact dezelfde…

Succes


#8

De tijdschakelaar is een goed plan. Je moet alleen niet zo’n slimmerik hebben, die het lampje uit het stopcontact haalt en dan bij je komt met de mededeling dat het lampje uit is Merel doet dit niet, maar ik heb een slimme buurjongen van 4 die dat wel doet.

Hier gaat het meestal wel goed met wakker worden. Merel wordt echter 's-nachts vaak wel een keer wakker en moet dan plassen en ik moet dan mee… Alleen naar de wc wil ze niet, want dan vindt ze het te donker. De lamp doet ze niet aan, want dan wordt Anouk wakker. Dat vind ik dan wel weer erg lief.

Groetjes Natasja



#9

Aha, ik ga eens kijken. Maar dan is het wel licht op haar kamer en dat is ze dan weer niet gewend. Ze heeft alleen een klein Lilyfee-lampje in het stopcontact. Maar ik ga toch even kijken, bedankt!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#10

Zie ik het nou goed? Kun je er zelf een lampje in doen??? Oh sorry hoor, maar ik ben a-technisch (taalmens) en ik snap dit soort dingen vaak niet! Als er een klein (gekleurd) lampje in kan, vind ik het IDEAAL en BRILJANT!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#11

Ja, je kunt gewoon Eef haar kleine nachtlampje erin doen!

Liefs, Anne


#12

Inderdaad dat kan…
Geweldig lampje er uit halen en dan naar mama gaan hij is uit het lampje…
Top hoe verzinnen die kids… geweldig moest echt lachen toen ik het las…
Hier is deze dame zeer bijdehand maar dat heeft ze nog niet uitgeprobeerd…

Afkloppen maar

Groetjes,


#13

Hier 2 kinderen die gelukkig rustig aan wakker worden. Beide gaan liggen praten in hun bed als ze wakker zijn. En als Tim geen zin meer heeft om in zijn bed te liggen dan loopt hij rustig onze kamer in. En praat dan ook heel zachtjes, mama ik ben wakker, mag ik bij je liggen. In het weekend is de regel dat hij niet voor half 8 bij ons mag liggen. Gelukkig gebeurd dit niet heel vaak, maar sinds hij naar school gaat komt het wel vaker voor dat hij vroeg wakker is. Maar gelukkig vind hij het prima als hij weer terug moet zijn bed in. Daan ligt ook lekker te praten in zijn bed. En wacht gewoon tot we hem eruit halen. Al moet hij een uur wakker in zijn bed liggen vind hij dit nog prima.

Wel lastig hoor dat Eva zo hard gaat roepen. Want je zit er idd niet op te wachten dat Max daardoor ook wakker wordt. Heb helaas dus geen tips voor je, maar zo’n tijdklok lijkt me idd wel een heel goed idee.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#14

Bo wordt op zich rustig wakker hij gaat dan kletsen en spelen met zijn knuffels in bed. Wanneer hij daar genoeg van heeft, gaat hij om ons roepen. Helaas worden wij niet wakker van het zachtjes kletsen, maar dus wel door het roepen… Op zich vind ik het niet erg, want hij slaapt eigenlijk best lang en is incidenteel vroeg wakker. Van zijn kamer af komen naar ons toe, doet hij niet. Ik heb het al zo vaak uitgelegd, zo vaak geprobeerd, in de ochtend zelfs geroepen dat hij naar ons toe moet komen, maar dat helpt niet… dus tips heb ik niet voor je, behalve dan een wekker met een lampje ofzo.

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#15

Morgan heeft een wekker die op schooldagen op 7.00 staat en op zaterdag om 8.00. Op zondag zet ik hem niet, ik hoop nog steeds dat ze een keer door de 8.00 grens slaapt

Maar door de weeks loop ik dus om 7.00 naar der kamer en dan mag ze kiezen nog even in haar bed of bij mij maar dan wel rustig. Meestal komt Diablo ook op het bed en dan knuffelen zij. Als ze wakker is voor der wekker afloopt gaat ze zingen. Vind ik op zich niet erg maar ik ben wel bezig om het volume wat zachter te krijgen. Op zaterdag komt ze als ik alleen ben nog even op bed, als pappa ook thuis is gaan we meestal vrij vlot naar beneden en op zondag gaat pappa de laatste tijd vaak naar beneden en laat mij liggen

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>