Vergoeding 20 weken echo


#1

Ik heb gisteren van mijn ziekenfonds een rekening ontvangen voor de 20 weken echo die we in oktober vorig jaar hadden. Vanwege erfelijke afwijkingen bij de familie van mijn man hebben we bij zowel deze zwangerschap als bij de vorige 2 de 20 weken echo in het ziekenhuis gehad.

Ik heb bijna niks van mijn eigen risico vorig jaar gebruikt, dus moet nu bijna 200 eur terugbetalen aan mijn ziekenfonds voor deze echo.

Ik vandaag mijn ziekenfonds gebeld, omdat ik dacht dat je de 20 weken echo gewoon helemaal vergoed krijgt. Nu heb ik van hun te horen gekregen dat dit niet zo is als je de 20 wekene echo in het ziekenhuis hebt. Ondanks dat ik gewoon een doorverwijzing heb en een gegronde reden om de echo daar te laten doen.

Ik heb er nog nooit van gehoord en vind het ook heel raar. Een 20 weken echo is toch een 20 weken echo. Nee hoor zei ze een medische 20 weken echo is duurder, dus die mogen we gewoon van je eigen risico inhouden.

Weet een van jullie hoe dit zit, want ik heb bij mijn vorige 2 zwangerschappen nooit een rekening gehad voor de 20 weken echo. Ondanks dat ik toen ook nog niet aan mijn eigen risico zat, want ik declareer zelden iets. Verschil is wel dat ik sinds vorige jaar bij deze verzekering zit, dus toen ik zwanger was van Tim en Daan zat ik bij een andere verzekering.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#2

Oh dat vind ik inderdaad wel heel gek om te horen.
IK heb bij de oudste ook de echo in het ziekenhuis gehad. 2 keer zelfs omdat ze zich de eerste keer niet liet zien. Ik heb daar nooit een rekening van gehad.
Ik zou dus even goed om je heen informeren hoe dat zit, want het is best veel geld. En ik zou er net als jou van uit gaan dat jet vergoed word.
Trouwens, is een 20 weken echo ook niet altijd medisch? Want juist met deze echo kijk je niet voor de leuk even, en meet je alle medische informatie op.

Groetjes Manderijn.


#3

Wat gek zeg! Ik heb bij Megan ook de 20 weken echo in het ziekenhuis gehad. Heb ik geen rekening voor gehad. Het zou kunnen zijn dat de nieuwe verzekeraar andere voorwaarden hanteert. Ik kan me voorstellen dat een echo in het ziekenhuis duurder is, wellicht dat die extra kosten of dan de gehele behandeling niet vergoed wordt? Zou de voorwaarden er eens goed m nalezen, want het blijft wel vreemd natuurlijk! Het is geen pretecho die je hebt laten maken, maar pure noodzaak!

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#4

20 Weken echo is toch altijd in t ziekenhuis?
ik heb ook bij Joël een extra echo gehad omdat ze toen dachten dat er 2kindjes zaten, en een extra echo omdat Joël overdwars lag.
En heb nooit iets hoeven te betalen.

vindt t erg raar hoor.

Greetz, Melanie



#5

Ik heb bij Merel ook een extra 20-weken echo gehad ivm medische doorverwijziging. Ik kreeg in eerste instantie ook de rekening hiervoor, maar het bleek dat de omschrijving van de kosten door het ziekenhuis heel algemeen waren doorgegeven en niet dat het met zwangerschap te maken had. Ik heb de doorverwijzing doorgestuurd en kreeg de kosten alsnog vergoed door de zorgverzekering. Ik zou er nog een keer achteraan gaan bij je zorgverzekening, want volgens mij klopt dit niet.

@Melanie_ Ik heb mijn 20-wekenecho bij het echobureau gehad en niet in het ziekenhuis.

Groetjes Natasja



#6

@Kringeldingetje: Hier zijn de 20weken echo`s altijd in t ziekenhuis…Omdat ze bij de verloskundigen niet medisch kunnen kijken… dus niet kunnen zien of alles goed is qua hersenen etc.
12 weken echo uiteraard wel bij de verloskundigen gehad.

Greetz, Melanie



#7

Ik heb tijdens de zwangerschap van bo zo gigantisch veel echo’s gehad , dat ik ze op twee handen niet meer kon tellen, en van geen van de echo’s een rekening gehad, overigens ook allemaal in het ziekenhuis!! Dus ik vind het ook een raar verhaal van de verzekering!!

liefs woezel