Tot wanneer loont werken nog?


#1

Ik werk 20 uur per week en de kids gaan 2x per week een dag naar het kdv. Ik vond het allemaal prima zo, maar ja…de bezuinigingen he? We betaalden ons al blauw aan de opvang en helaas vallen wij in de categorie van mensen die nóg minder terug zullen krijgen. Ik zit zo eens te denken…een enorme hap van mijn salaris gaat nu op aan opvang en dat blijft zo aangezien Max nog 2 jaar naar het kdv moet en Eva 2x per week naar de bso. Bij ons is de bso net zo duur als het kdv, je betaalt per dagdeel terwijl wij maar 2 uur gebruiken. Idioot! Eigenlijk werk ik dus in feite voor bv 3/4 van mijn salaris omdat ik al 1/4 moet ‘afstaan’ aan opvang…als je het zo bekijkt…hmmm…

Ik vind het heerlijk om te werken en wil dat graag blijven doen. Maar straks is het onderhand niet meer te doen! Ik sleep immers met een part-time baan ook geen bakken met geld binnen… Het loont zich nog steeds om te werken, maar voor hoe lang? Ik vind dat moeilijk…wanneer besluit je te stoppen? Om thuis te blijven? Ik erger me mateloos aan die kabinetsplannen. Het is gewoon weer 1970, toen vrouwen ook niet werkten. Dat was prima toen, ik vond het fijn dat mijn moeder altijd thuis was, maar volgens mij was het een voorrecht dat vrouwen konden kiezen of ze wilden werken of niet (tenzij het financieel nodig is natuurlijk)…we zijn weer terug bij af!

Ik hoop dat het er de komende jaren niet nóg duurder op wordt, anders weet ik niet of werken nog wel zin heeft? Wat vinden jullie?

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#2

Ja belachelijk he hoe duur alles is! Mijn kids gaan ook 2 dagen naar het KDV en straks gaat Dani 2 dagen naar de opvang. We zijn dan elke maand netto ( dus na aftrek van teruggave belastingdienst) nog steeds hetzelfde kwijt. Bij ons is bso duurder en volgens mij krijg je er ook minder van terug. Toch elke maand zo’n 350-400 euro!!!
Nou vind ik stoppen met werken geen optie. Ten eerste omdat ik het erg leuk vind, maar ook financieel. Ik heb, ondanks dat ik parttime werk best een goed inkomen, dus nu loont het werk zeker nog. Maar wie weet wat de bezuinigingen nog allemaal teweeg brengen.
Ik zit voorlopig nog wel even aan de opvang vast!
Ik hoop zelf eigenlijk dat wanneer Megan ook naar school gaat en ze een continu rooster hebben ik iets met mijn werk of met het werk van mijn man kan regelen dat opvang niet meer nodig is. Dat zou een bak met geld schelen elke maand!

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#3

De maatregelen die genomen worden zijn idd absoluut niet stimulerend voor werkende moeders. Begrijp er niks van, want ze wilde zo graag dat vrouwen bleven werken. Maar dat werken ze op deze manier alleen maar tegen. Tim en Daan gaan 1 dag naar de creche. Straks als Tim naar school gaat hebben we geen BSO nodig, dus daar ben ik heel erg blij mee. Scheelt toch wel weer aardig wat geld als je hoort hoe duur BSO ook is.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers


#4

Helemaal met je eens Rainbow, het is van de zotte! Ik snap je dilemma helemaal.

Gelukkig heeft Erik maar 2 dagen bso nodig en zijn we net op tijd van het kdv af. Bij ons is bso goedkoper dan kdv, toch ook gek dat dat verschillend is blijkbaar? Wij houden dus nu netto over elke maand (2 dagen bso tov 2 hele dagen kdv per week), dus ik hoef me gelukkig niet zo te buigen over de kwestie als jij.

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#5

Ja, het is inderdaad wel een beetje een dilemma. Ik verdien niet weinig en het loont zich zeker nog, maar het moet niet echt veel gekker gaan worden. Brrr, ik wil mijn baan ook graag houden (ik werk bij mijn werkgever al 12 jaar) en wil echt niet thuis gaan zitten. Mij bevalt de combi juist zo goed, de ene dag werken, de andere mama zijn. Ideaal. Maar ik denk dat er veel vrouwen zullen zijn die er wel even over na zullen denken? Waardeloos allemaal, maar je doet er niks aan helaas! Stoppen met werken is geen optie om bovenstaande reden, maar opa’s en oma’s zorgen al voor andere kleinkinderen en zij hebben natuurlijk ook recht op nog een beetje vrije tijd. Ik wil hen daar niet ook weer mee belasten…Zucht, waar gaat het allemaal heen in dit land? Grrrr.

Groetjes Rainbow

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#6

Zou een gastouder niet beter bij jullie passen dan Rainbow? Dan neem je niet meer uren af dan dat je dus daadwerkelijk nodig hebt. Het is toch raar dat het bij de kinderopvang wel zo werkt.

Ik denk dat het inderdaad erg lastig is om te bepalen wanneer het dan nog wel uit kan. Je betaald een deel aan de kinderopvang, maar er blijft ook een deel ‘over’ En als je niet meer werkt, heb je dus dat deel ook niet meer!

Ik mag me echt in mijn handen knijpen dat wij niet hoeven te betalen voor de oppas, anders zou ik er waarschijnlijk ook eens goed over na moeten denken!

Groetjes Manderijn.


#7

belachelijk is het zeker en het is voor ons dan ook een van de redenen dat ik thuis ben. Sinds een tijdje werk ik voor mezelf in de avonduurtjes omdat ik het ook leuk vind om iets voor mezelf te hebben. Hier verdien ik absoluut geen goude bergen mee maar het is tenminste wel allemaal voor onszelf. En voor ons/mij de ideale oplossing.

Ik moet eerlijk zeggen dat als het je zo bevalt om die 20 uur te blijven werken en je nu 1/4 kwijt bent aan opvang je dit gewoon lekker moet blijven doen. Het is voor jezelf dan goed en voor de kids is het ook prima.

Maar ik ken idd situaties uit mijn omgeving waarbij echt bijna het hele salaris opgaat aan opvang, waardoor het zelfs bijna nog loont om in een uitkering/bijstand te zitten. Geloof me ik prijs het absoluut niet aan maar ik kan het wel begrijpen.

liefs,
Rinske


#8

Bij ons betaal je van 1500 tot 1800 aan de bso, en de uurprijs is voor ons ook wat lager dan nu. Aan de andere kant, we moeten straks taxi kosten betalen ivm voor schoolse opvang, kost ook weer wat, maar uiteindelijk zijn wel wel goedkoper uit dan nu. ik denk ongeveer een 150 euro netto goedkoper. Tja, ik snap ook niet waard e regering mee bezig is. ik zeg, stem Sp of PvdA , dat zijn de partijen die van het bezuinigingsakkoord af willen, en het anders willen doen.

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#9

Tja wij zijn zeker goedkoper uit, maar dat komt omdat morgan van 4/5 dagen dagopvang naar 2/3 middagen BSO gaat dus de rekening wordt een heel stuk lager dus hier blijft het lonen maar ik snap heel goed dat er vrouwen zijn die het overwegen om minder of te stoppen met werken. Zonde eigenlijk als je ziet hoe ver we als vrouwen gekomen zijn in deze maatschappij en dat dat allemaal teniet gedaan wordt.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#10

Ik ben een paar maanden geleden van 32 naar 24 uur gegaan want ik zat het allemaal eens zo te berekeken en toen bleek dat ik voor 25 euro een hele dag stond te werken elke week en ben dus een dag minder gaan werken.
Hoe komt dat zo, wel omdat ik minder ben gaan werken vallen we nu net onder de grens met ons jaarinkomen waardoor we nu zorgtoeslag krijgen en een klein beetje kindgebondenbudget en na verhouding meer terug voor het KDV en ik heb een dag minder reiskosten naar me werk en ik betaal natuurlijk een dag minder opvang op het KDV.
Door deze meevallers zijn we er 100 euro netto op achteruit gegaan maar ik ben wel meer thuis bij mijn zoontje.
Die ene dag loonde dus zeker niet meer om te werken.
Mijn man erkt trouwens 4 dagen en ik nu dus 3 en hebben we 2 dagen opvang nodig voor Dion, het is geen vetpot maar we hebben veel tijd voor ons gezin en Dion is nog zo klein, meer werken komt over een paar jaartjes wel weer als Dion groter is.

Lilypie Third Birthday tickers


#11

Een vriendin van mij had eerst hun 2 kids op de KDV, meer dan 600euro p/m was ze kwijt… nu gaat nog maar 1 kind naar de KDV en dacht ze, YESSS dat scheeld geld,maar nee hoor want de oudste zit op school en gaat dus 3dagen naar de BSO…Intotaal 700 euro kwijt nu…En ook haar loon is niet super veel…maar jeeeeehhh wat een geld dames…

Zal flink balen worden als er NOG meer bezuinigt word!

Liefs, Melanie



#12

Vraag ik me af hoe vinden jullie het idee van Samson om de kinderbijslag inkomens afhankelijk te maken en wat ze overhouden terug tw stoppen in de kinderopvang. Persoonlijk vind ik het een heel goed plan want ik denk dat er met ons genoeg gezinnen zijn die de kinderbijslag eigenlijk niet nodig hebben maar het zien als een lekker extraatje elke drie maanden maar de pijn van de kinderopvang meer voelen zeg maar.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#13

Ik vind het ook een heel goed plan, wat mij betreft voeren ze dat door!!

liefs woezel

Lilypie Fourth Birthday tickers


#14

Op zich wel een goed plan, maar er zijn ook ouders genoeg die geen kinderopvang nodig hebben. Misschien hebben we nu de kinderbijslag nog niet nodig, maar die loopt natuurlijk niet voor niets tot 18 jaar. Wij hebben met z’n tweeën best een lekker salaris, maar ik vind de kinderbijslag ook wel erg prettig en zo gek veel is het nu ook weer niet.

Groetjes Natasja



#15

Ik vindt dat voor julliezeker een goed idee, alleen voor mijzelf niet hihi… ik heb die kinderbijslag wel nodig voor de kids… en wat ik overhoudt betaal ik wat extra rekeningen van…

Liefs, Melanie



#16

@ Melanie maar het zou ook inkomens gerelateerd worden he. Dus mensen zoals jij zouden het behouden en mensen die het niet nodig hebben zoals wij zouden het inleveren.

@ Natasja daar zou inderdaad naar gekeken kunnen worden, maar ja ze moeten ergens beginnen met ideeen denk ik dan.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#17

Oke… nou, dan vind ik niet dat ze dat voor jullie moeten afschaffen…iedereen die kinderen heeft, heeft gewoon recht op kinderbijslag… en net wat Natasja zegt, het is niet voor niks tot 18 jaar…

Liefs, Melanie



#18
quote:
'en mensen die het niet nodig hebben zoals wij zouden het inleveren.'

Mag alsnog hoor… Ik ben best bereid me vrijwillig aan te bieden als je het kwijt wil…

Gekheid natuurlijk! Ik heb geen flauw idee hoe het bij mij precies in elkaar steekt. Ik koop kleren en schoenen e.d voor de kinderen als ze er aan toe zijn, dit betaal is dus gewoon van mijn loon. Als ik dan de bijslag krijg, gaat die mee in mijn loon, en besteed ik die niet speciaal aan de kinderen. Ik denk dat ik het per drie maanden voor de kinderen namelijk wel kwijt ben! Maar gezien ons inkomen zouden wij dan nog steeds in aanmerking komen, dus dat zou mij prima zijn!

Groetjes Manderijn.