Toezicht tijdens zwemmen?


#1

Ik ben even benieuwd hoe jullie dit doen als je bij een strand/zwembad/meer bent. Ik verbaas me er steeds weer over hoe slecht mensen op hun kinderen letten. Gisteren waren we bij een meer, wat op 10 minuten loopafstand van ons huis ligt. Heerlijk en de kids vinden het ook geweldig. Veel gras en aan het water een brede strook zand waar ze lekker kunnen spelen.

Veel ouders blijven bij de handdoek zitten, doen hun kids zwembandjes om en laten ze alleen los in het water. Papa en mama liggen dan zelf lekker in de zon te bakken. Begrijp me niet verkeerd, vind het heerlijk om in de zon te liggen. Maar zodra Tim of Daan het water in willen gaat een van ons mee. Moet er niet aan denken dat er iets gebeurd en ze verdrinken, zonder dat wij het zien. Tim en Daan zijn helemaal niet bang voor water, dus dobberen ook rond op stukken waar ze niet kunnen staan. Zelfs als ze spelen in het zand is een van ons erbij en moeten ze ook hun bandjes om.

Vlak naast ons zat bijv. een gezin met 2 kids, waarvan de jongste net 3 was. Hoorde ik ze toevallig tegen iemand anders zeggen. De ander was denk ik 5. Beide geen diploma’s, Ze kregen een bandje om met het telefoonnummer van hun ouders, bandjes en weg waren ze. Papa en mama gingen liggen en er werd niet naar de kids omgekeken.

Ik vind dit echt heel raar, of zie ik dit verkeerd?

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#2

Raar? Nee helemaal niet.
Al hebben ze een zwemdiploma, ze zeggen toch als je je rijbewijs hebt dan leer je pas autorijden zo is het met zwemmen net zo. Het wil niet zeggen als ze A hebben dat de kids dan safe zijn in het water.
Maar zonder A al helemaal niet! Kinderen kunnen zo impulsief zijn, ook naar elkaar toe.
Sommige ouders zijn inderdaad lekker makkelijk? Of hebben groot vertrouwen? Ik weet het niet, ik zou zeggen laat het los Niet jouw verantwoordelijkheid.

Groetjes,


#3

Nee hoor, je ziet het helemaal niet verkeerd! Onze meiden zijn 8 en 9, hebben beiden al lang hun zwemdiploma en zelfs wij letten nog voortdurend op hoe het met ze gaat. Al kunnen ze nog zo goed zwemmen, ze kunnen nog altijd verdrinken als ze verkeerd terechtkomen!

Dus je hebt groot gelijk dat je zelf zo alert blijft als je aan het water bent met je kinderen!

Groetekes, Sje


#4

Zelfs met alleen een A zwemdiploma is het gevaarlijk. De hummels zijn nog niet zo groot en na een tijd spelen ook wat moe waarbij ze dan domweg niet bij machte kunnen zijn met die kleine lijfjes om iets te doen mocht dat nodig zijn. Onverantwoord vind ik het, grrrrrrrrr.

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#5

Gelukkig zie ik het dus niet verkeerd Ik begrijp zulk soort ouders gewoon echt niet. Ik hoorde laatst ook iemand zeggen, ik zal blij zijn als ze haar zwemdiploma heeft (meisje van 5) dan hoef ik niet meer zo op te letten. Dan gaan bij mij echt mijn haren overeind staan. Hihi idd niet mijn verantwoordelijkheid coramora, maar denk dan altijd als die onschuldige kindjes maar niks overkomt. Maar goed laat het wel los hoor, ik verbaas me er alleen iedere keer weer over hoe ouders hiermee om gaan.

Lilypie Kids Birthday tickers
<img src=“http://lb3m.lilypie.com/9Vilp2.png” width=“200” height=“80”


#6

Wij zijn net terug van vakantie, en ik laat Seth ook wel zelf in het zwembad met, en zonder bandjes. Wel zit ik dan op een afstand van 1 meter op mijn bedje naast het zwembad. Voorwaarde is wel dat Seth blijft in het gedeelte waar hij kan staan. Zolang ik constant naar hem kijk, kan er naar mijn idee weinig gebeuren en hoef ik er niet persé naast te staan in het water, maar ik houd hem wel in de gaten.

Liefs, Anne


#7

Zoals jij het omschrijft Anne is ook prima. Ik doel op mensen die helemaal niet naar hun kinderen omkijken, terwijl ze nog niet kunnen zwemmen. Je hoeft idd niet naast een kindje in het water te staan. Zolang je ze maar blijft zien en in de gaten houd. Bandjes moet hij van mij overigens wel altijd om, maakt niet uit in welk badje hij is. Wil gewoon dat het duidelijk is dat hij altijd bandjes om moet, niet daar wel en daar niet.

Wij zijn ook net terug van vakantie en op zaterdag was het zwembad altijd tot 22.00 uur open ipv 20.00 uur. Er stond een gezin naast ons, meisje was net 7 geworden. Om 21.00 uur wilde hun dochter nog gaan zwemmen. Op dat tijdstip was er geen toezicht meer aanwezig. Dus geen badjuf/meester. Meisje mocht alleen gaan zwemmen, ouders gingen niet mee. Echt ongelooflijk! Best laat, al donker en zonder ouders. Zou mijn kinderen echt niet zonder laten gaan. Ook al had dit meisje haar diploma al. Maar goed zo ben ik nog wel meer situaties in het zwembad tegen gekomen, die ik echt niet begreep.

Lilypie Kids Birthday tickers
<img src=“http://lb3m.lilypie.com/9Vilp2.png” width=“200” height=“80”


#8

Griezelig he? Ik sta soms ook verbaasd van dit soort dingen te kijken.
De afgelopen weken lees je niets anders dan nare berichten in de krant…
Zondag was ik bij een nicht een dagje op de camping, en zij liet haar zoontje van 6, zonder zwemdiploma (wel zwemles) met zwemvleugeltjes ook gewoon naar het zwembad gaan, er was wel een grotere jongen bij van een jaartje of 12 (en nog een hoop andere kinderen en jongeren die voor de nodige afleiding zorgden…) maar zo’n jongen kan je toch ook niet verantwoordelijk houden voor je kind? Ik zou dat echt niet durven!!! Ik heb dat ook wel tegen haar gezegd, maar ze leek er wel vertrouwen in te hebben…
Ik zat er helemaal niet rustig, dus na een half uurtje stelde ik voor om even bij het zwembad te gaan kijken, het jongetje redde zich inderdaad prima op dat moment, maar ik was wel erg blij dat hij het zwembad uitkwam toen hij mij en mn dochtertje zag! Gelukkig ging ie gezellig mee naar de caravan en hebben we ons daar prima vermaakt, maar ja de volgende dag gaat ie natuurlijk gewoon hetzelfde doen…

Mn schoonouders gingen het weekeind zwemmen met Jasper, hij was daar te logeren. En hoewel ik weet dat zij hem echt niet uit het oog zullen verliezen, vond ik het toch ook doodeng, gewoon het idee dat ik er niet bij ben om hem continu in mn vizier te hebben…

Ik snap dit soort dingen echt niet hoor, helemaal niet door alle krantenberichten. En je baby in een bloedhete auto laten zitten om zelf even boodschappen te doen…ook zoiets. Ik sleep ze zelfs mee om te betalen bij de benzinepomp… (misschien ook lichtelijk overdreven, want vanuit de shop zou ik ze best kunnen zien )

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#9

Hihi ik ben precies hetzelfde hoor Carolien. Sleep ze ook overal mee naar toe. Moet er niet aan denken dat er iets gebeurd, terwijl ze alleen in de auto zitten. Ongelooflijk he, die berichten over kids die in de auto zitten met dit warme weer. En dan nog zeggen ik wist niet dat het zo warm kan worden in de auto. Wat een smoes, als je dat nog niet weet dan leef je echt onder een steen.

Ik zou met zwemmen ook de verantwoordelijkheid niet over laten aan een ouder kind. Vind ik op die leeftijd echt nog niet kunnen. Er zal maar een bandje afschieten of iets. Tim heeft ook zwemles en kan zich goed redden, maar ik verlies hem echt niet uit het oog. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#10

Nou inderdaad, dat je een kind van 12 die verantwoording geeft überhaupt. Als er wat gebeurt die jongen draagt het wel zijn hele leven mee! Dat wil en dat zou ik echt niet kunnen, …


#11

Snap ik idd ook niet. Wij gaan niet altijd mee met onze kids maar ik verlies ze ook geen seconde uit het oog. rens wil ook niet altijd dat we meegaan in het diepe bad, die vind zichzelf zo stoer dat hij alleen durft. Maar ik zit wel zo dichtbij ze dat ik gelijk kan ingrijpen als er iets gebeurd.
Bij ons op de camping waren er ook veel ouders die hun kids zonder zwemdiploma’s alleen naar de animatie lieten gaan. Waar de animatie is zit aan de ene kant het veluwemeer en de andere kant het zwembad. No way dus dat hij daar alleen naar toe mag voordat hij op z’n minst z’n a en b diploma heeft. Betekend dus dat ik in de tijd dat hij bij de animatie was op hem moest wachten want als de kinderen geen zin meer hebben laten ze ze gewoon naar buiten gaan. Maar goed dan neem ik gewoon een boekje mee en dan kom je die tijd ook wel door. Bij mij op het veld op de camping waren er kids van 6,7 en 8 jaar die alleen mochten gaan zwemmen terwijl alleen de oudste een a diploma had. echt onverantwoord zeker gezien het feit dat er helemaal geen toezicht was bij het zwembad. Wat me ook opvalt dat veel mensen zo in de weer zijn met een smartphone dat ze hun kinderen compleet vergeten. Wij zitten hoogstens te kletsen aan de rand van het zwembad/meer maar ik hou m,n ogen wel atijd strak op mijn kids gericht. Wat me trouwens ook erg verbaasde was dat er zoveel kinderen zonder zwemvest het veluwemeer op gingen terwijl daar toch veel boten ed varen. dan vind ik alleen bandjes echt niet genoeg en ook als ze een zwemdiploma hebben moeten ze van mij dan nog een zwemvest dragen. Er zijn daar nogal eens aanvaringen en dan heb je toch meer kans met een vest.
Of van die mensen die lekker gaan bbqen op de camping en vervolgens er helemaal niet op letten terwijl het hele veld barst van de kids. veel mensen zien nergens het gevaar van in


#12

met het telefoonnummer erop en loslaten? dit klinkt wel heeel onverantwoordelijk en makkelijk opgeruimd in mijn oren! Wat vreemd zeg! Ik zou dit nooit doen! Ik kan echt niet liggen bakken als mn kindjes in t water zijn… bij ons gaat een van ons of allebei altijd vlakbij het water zitten zo in het strand en dan houd ik ze in de gaten als ze in het water zijn, ze mogen ook niet te diep je weet maar nooit hoe het met de onderstroming gesteld is… natuurlijk laat ik ze gewoon hun gang gaan maar ik let zeker wel goed op… Gewoon later gaan terwijl je kinderen 3 en rond de 5 zijn vind ik grof gezegd gewoon ontzettend dom en onverantwoord…

smul van het leven

Gewijzigd door - veldhuisje op 20 Aug 2013 10:55:47


#13

Zo zou ik het idd ook doen Ramona. Je weet maar nooit of je kinderen het zat zijn bij de animatie. Dus dan wil je als ze jong zijn toch in de buurt zijn. Toen wij in Frankrijk waren deze zomer maakte ik ook zoiets mee. We waren in het zwembad en stonden in de rij bij de wc’s, 2 kindjes komen aanlopen (niet in zwemkleding) en kijken wanhopig om zich heen. Dus ik vraag of ze iemand zoeken. Blijkt dat ze hun ouders zoeken. Ze waren bij de animatie geweest en hadden daar iets geknutseld. Maar ze waren klaar en bij aankomst bij de caravan waren hun ouders er niet. Ze gingen voor de zekerheid bij het zwembad kijken of ze daar waren. Maar ze dachten al dat papa en mama er niet zouden zijn. Want ze zagen de auto ook niet, dus waarschijnlijk waren ze van de camping af. Ik vroeg hoe oud ze waren, bleken ze 3 en 6 jaar te zijn. Ik wist even niet zo goed wat te doen, totdat er een man voorbij loopt en zegt die kindjes te kennen. Althans te kennen, ze bleken bij hun op het veld te staan. Hij zei al die kinderen worden wel vaker gedropt bij de animatie, terwijl papa en mama dan de camping af gingen. Echt ongelooflijk op die leeftijd, hoe haal je het in je hoofd.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#14

tjongejonge… ik kan dat echt niet begrijpen hoor… hoe halen ze dat in het hoofd! Lekker makkelijk zeg… er kan van alles met de kids gebeuren! Heel onverantwoord… Ik zou altijd in de buurt blijven al zijn de kinderen bij de animatie…

smul van het leven