4 eetlepels oploskoffie
4 eetlepels poedersuiker
1 dl amaretto
+/- 5 eetlepels amaretto
2 pakken lange vingers
3 eieren
4 eetlepels bruine basterdsuiker
500 gram mascarpone
cacao of chocoladerasp
Voor 8 personen
Doe de oploskoffie in een kom en voeg de poedersuiker, 1 dl kokend water en 1 dl amaretto toe. Roer dit goed door. Doop hier de helft van de lange vingers in en leg ze op een vierkante of rechthoekige schaal tot de bodem bedekt is.
Splits boven een kom de eieren. Klop de eidooiers met de basterdsuiker licht en luchtig. Schenk er al roerend 5 eetlepels amaretto bij en blijf kloppen tot het mengsel dik wordt. Laat deze massa afkoelen, maar blijf regelmatig roeren. Roer de mascarpone door het afgekoelde eidooiermengsel.
Klop in een vetvrije kom de eitwitten stijf en spatel de eiwitten door het mascarponemengsel. Schep de helft van de massa in de schaal. Dek af met een laag in amaretto gedrenkte lange vingers. Schep de andere helft van de massa hierop en strijk de bovenkant glad. Bestrooi het gerecht met cacao of chocoladerasp.
Laat het gerecht ca. 1 uur opstijven in de koelkast. Echt superlekker!
Gewijzigd door - Lisa2002 op 22 Mar 2006 22:57:58