Tips tegen bekkenklachten


#1

Sinds woensdagavond heb ik last van mijn bekken. Dit is nieuw voor mij, want tijdens mijn vorige zwangerschappen heb ik hier nooit last van gehad en kon ik tot het einde gewoon alles nog doen.

Gisteren had ik controle bij de verloskundige en dit aangegeven. Zij gaf me wel wat tips, maar omdat ik het pas sinds woensdagavond had wil ze dat ik het nog even aankijk. Wordt het te erg, dan gaat ze me doorverwijzen naar een fysio therapeut. Ik moet het rustig aan doen, maar meer zij ze niet.

Nu kwam ik vanmorgen al mijn bed uit met pijn. Dus heb zoiets van wat kan ik wel en wat is beter om niet te doen. Lijkt me ook niet goed als ik de hele dag op de bank ga zitten. En zijn er oefeningen om de pijn tegen te gaan?

Gisteren kwamen ze erachter dat mijn baarmoeder al op de hoogte ligt van iemand die 36 weken zwanger is. Nu krijg ik de dag na kerst een extra echo om te kijken of het kindje zo groot is of dat alleen mijn baarmoeder zo groot is. Of dat er iets anders aan de hand is.

Denk dus zelf dat ik misschien daarom ineens zoveel last van mijn bekken heb. Omdat mijn buik zo snel aan het groeien is, maar goed daar heb ik verder ook geen verstand van.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#2

Er staan behoorlijk wat tips op je fb haha. Maar bij deze kussen tussen je benen als je slaapt. Niet met benen over elkaar zitten, bij staan 2 voeten goed op de grond houden, zo min mogelijk trappen lopen, niet te zwaar tillen ( ik mag max 5 kilo dus dat werkt niet ) op zijn tijd rusten, maar indd ook in beweging blijven. Je hebt ook bekkenbanden voor versteving maar dan moet je weer uitkijken dat je spieren nuet te slap worden, maar voor paar uurtjes per dag kan dat behoirlijke verlichting geven.

Liefs Michelle


#3

Hoe gaat het nu? Pijn? veel kilos gegroeid? Ik vandaag weer controle gehad. Ruim 10 koilo nu totaal :-0… Ben voor mijn bekken doorgestuurd voor cesartherapie… Gewoon voor tips/advies. Misschien ideetje? Mag je zonder verwijzing huisarts naartoe…


#4

Thanx Michelle, ik las idd later aardig wat tips op mijn fb.

@mini-boy, op zich gaat het goed. Dat wil zeggen zolang ik me rustig houd heb ik bijna geen klachten. Maar ja met 2 kids rustig aan doen, wordt al snel lastig Huishoudelijk werk lukt ook bijna niet. Zolang je weinig klachten hebt ga je al snel gewoon wat doen, maar ik kom mezelf dan al snel tegen. Alleen al de kamer afstoffen lukt gewoon niet, veel bukken omhoog komen en dan gaat het mis.

Tim naar school brengen deed ik altijd op de fiets. Maar ja dat betekend Tim op de fiets tillen, Daan op de fiets tillen, weer van de fiets af. En dat meerdere keren per dag. Dus dat doe ik nu lopend. Lopen gaat namelijk prima. Gewoon goed doorlopen dan, vorige week was ik met mijn schoonouders in de Intratuin. Dan loop je te slenteren en dan heb ik weer veel sneller last.

Vind het extra vervelend voor mijn man, want die werkt 40 uur en doet daarnaast bijna het hele huishouden. Hij maakt er gelukkig geen problemen van en is diegene die het hardst roept dat ik het rustig aan moet doen. Het is echt een lieverd en hij doet het huishouden ook heel goed, maar toch voel ik me bezwaard en doe ik het liever zelf.

Nu gelukkig 2 weken vakantie en dan nog maar 6 weekjes werken. Als het me natuurlijk lukt om 4 weken voor de uitgerekende datum te stoppen.

A.s. donderdag krijgen we de extra echo, dus ben benieuwd.

Kilo’s gingen in het begin niet zo hard, maar de laatste paar weken wel. Zit nu op 8,5 kilo zwaarder.

Hoe gaat het nu met jou?

Groetjes,
Sandra

<a href="http://lilypie.com/">[img]http://lb5f.lilypie.com/kjBCp2.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Fifth Birthday tickers” /></a>

<a href="http://lilypie.com/">[img]http://lb2f.lilypie.com/FeBtp2.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Second Birthday tickers” /></a>

<a href="http://lilypie.com/">[img]http://lbdf.lilypie.com/MZkCp2.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Pregnancy tickers” /></a>

Gewijzigd door - Sandra1980 op 24 Dec 2012 10:59:02