Teek verwijdert


#1

Voor het eerst een teek moeten verwijderen, brrr vieze beestjes.
Jasper is vandaag gezellig met de kindjes van de BSO gaan picknicken in het bos. Eind van de middag weer thuis maar omdat het nog zo warm was weer lekker uit de kleren en spelen met de watertafel, gelukkig zag ik de teek toen zitten. Net even gegoogled of ik het goed gedaan heb maar volgens mij allemaal prima verlopen en hoef ik er nu niet zoveel mee behalve de plaats van de beet even goed in de gaten blijven houden.

Wisten jullie overigens dat je het liefst melding moet maken van een tekenbeet? Ik kan hier niet zomaar een verwijzing naar een website zetten, maar met even googlen komt het zo in beeld. Je kan zelfs de teek opsturen dan word het onderzocht op het beruchte virus dat de ziekte van lyme veroorzaakt. Allemaal bedoeld natuurlijk om leefgebieden van teken, gevolgen van beten e.d. duidelijker in kaart te brengen en misschien in de toekomst wel iets te kunnen doen aan de tekenplaag die zo nu en dan opduikt…

Jullie zijn in elk geval, net als mij, weer even gewaarschuwd voor dit vervelende beestje en jullie kindjes goed controleren dus!!!

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#2

B deze mag je van mij een verwijzing zetten. Je maakt toch geen reclame ?

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#3

Nee, dat is waar. Bij deze dan www.tekenradar.nl
Ik was wat extra voorzichtig omdat een advertentie van MP was verwijdert omdat ik een verwijzing gaf naar een website waar een onderdeeltje van mijn advertentie bij te bestellen was… ik was me er niet van bewust dat dat niet mocht, en vond het eigenlijk ook niet onder reclame vallen, maar bleek daar dus verboden, vandaar mijn voorzichtigheid hier.

Ik wist zelf niet van het bestaan van deze site en het verzoek tekenbeten te melden, wel fijn dat er wat meer onderzoek naar gedaan word en hopelijk de ziekte van lyme uiteindelijk kan worden teruggedrongen/verdwijnen. Mochten de kinderen nog eens een tekenbeet oplopen die er al wat langer zou zitten dan is het wel een prettig idee dat je gewoon de teek kan opsturen en laten onderzoeken op lyme, weet je meteen waar je aan toe bent.

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#4

Goed van je om je ervaringen te delen. Moet eerlijk zeggen dat ik er veel te weinig op let. Moet ik ook echt gaan doen, want je moet er idd niet aan denken wat de gevolgen van een teek kunnen zijn. Fijn dat het goed is afgelopen.

Lilypie Kids Birthday tickers
<img src=“http://lb3m.lilypie.com/9Vilp2.png” width=“200” height=“80”