Wij maken wel vaker een spinazietaartje.
Je hebt nodig; een taartbakvorm, bladerdeeg (mag ook crossantendeeg rol zijn), eieren, spinazie en geraspte kaas.
Je maakt de spinazie iets warm en legt de deeg in de bakvorm. Je kook per persoon een ei en legt die in de taartvorm. Als je spinazie warm is doe je daar een rauw ei door voor het binden, alsmede de geraspte kaas. Dit goedje doe je om/over de gekookte eieren in het deeg. Hierna leg je het deeg wat nog over is over de spinazie en zet dit in een voorverwarmde oven voor de tijd die bij het deeg staat aangegeven. (plus minus een kwartier) Het gevolg een taart met groente.
Ook lekker van bladerdeeg is puntjes met rodekool met appeltjes.
Leg een blad bladerdeeg vlak neer (als een ruit), plaats in het midden wat rodekool met apeltjes (voorgekookt). Vouw het blad bladerdeeg dicht (linkerhoek naar rechterhoek, je krijgt een driehoek). Maak het randje af door met de puntjes van een vork de rand dicht te drukken. Gebruik ook voor dit recept de afbaktijd van het bladerdeeg. De rodekool is al gaar door het voorkoken.
Een voordeel van deze recepten is dat het in kinderogen even iets anders is al de groenten van alledag terwijl ze die wel binnen krijgen.
Groetjes en eet smakelijk,
Dennis.