Steeds iets verzinnen bedtijd


#1

We zitten sinds zo’n 3 weken met een probleem waar we nooit mee hebben gezeten.
Aaron presteert het iedere avond om (na boekje en dag doornemen) tijd te rekken.

als 1e zegt ie : mama ik heb buikpijn ik moet poepen…dit is voortaan vaste prik en 1 van de 2x poept ie wel de andere keer niet.

Dan ben ik beneden aan de trap en zegt ie: mama even wachten ik moet eerst dit vastmaken.
Dan ben ik binnen en roept ie: mama ik heb jeuk op mijn rug (laatste 3 dagen)…krabben en lotiondoekje eroverheen en weer klaar.

Nu vandaag lag ie er om 19.25 in…ga ik naar beneden en roept ie : mama mijn bed beweegt!
Vriend naar boven…terug beneden…en weer : mamaaaa…; mijn bed beweegt nog steeds.
Ik naar boven…zijn bed verschoven (vanmiddag eronder gedweild dus zou kunnen) en weer goed gezet…naar beneden…en weer (paniekerig) riep ie: mamaaaa…hij beweegt nog steeds als het licht uit is.

En nu heb ik iets gedaan wat ik nog nooit heb gedaan (als ie dit maar niet vaker gaat gebruiken)…ik zei: ga maar op mama’s bed liggen en STIL ZIJN (inmiddels 19.55) dus hij floepte uit bed en is nu stil op mijn plek in mijn bed!
Zijn bed slaapt prima dus dat is het niet maar dit is dus niet de bedoeling en zeker niet dat ie dit nu morgen weer aangrijpt.

Herkenbaar? wat te doen?

Gr, Danielle


#2

Aj, da’s tricky dat je hem in jouw bed laat liggen. Nu weet-ie dat-ie dat voor mekaar kan krijgen. Dus ik zou dat persoonlijk hierna niet meer doen. Grote kans namelijk dat-ie het morgen weer zover wil laten komen.

Het kan zijn dat-ie ergens bang voor is. Kinderen van die leeftijd hebben ineens monsters in de kast, het gordijn beweegt, het is te donker. En dan kunnen ze van dat uitstel-gedrag vertonen.

Zou zo’n klein slaaplampje in het stopcontact een oplossing kunnen zijn of heeft-ie dat al? Ik ben geen fan van slaaplampjes maar ik kan me voorstellen dat het tijdelijk goed kan werken. Ik zou bijv. zo’n lampje dan 's avonds als ik zelf naar bed ging wel uit het stopcontact halen. Het is om in slaap te komen en klaar ermee, als het aan mij ligt.

(iets anders nu ik je hier tref, zie dit topic, we zoeken je daar! http://www.ikkeben.nl/forum/topic.asp?topic_id=26077)

Groetekes, Sje


#3

Ja precies Sje…dat ga ik hem morgen overdag ook even heel duidelijk maken hoor!
Ik heb op zolder nog een bed klaarstaan als ie moeilijk wil doen.

Gr, Danielle


#4

En wedden dat dat bed op zolder niet interessant is en dat-ie eieren voor z’n geld kiest door in zijn eigen bed te blijven?

Groetekes, Sje


#5

Dit is natuurlijk echt tijdrekken, Dani heeft dit ook soms. Gelukkig gaat het dan vaak maar om een paar minuten en is hij bijvoorbeeld heel traag met omkleden.
Als hij eenmaal in zijn bed ligt hoor ik hem niet meer.

Ik zou voor jezelf echt een grens bepalen tot hoelang hij het kan rekken, mss ook een beetje incalculeren met naar bed brengen. Maar duidelijk maken dat in bed echt in bed is. Dat is het spelletje snel over.

Dani heeft trouwens ook een bedlampje. Hij is anders echt bang en gaat zelf het grote licht op zijn kamer aan doen. Ik heb daar zelf geen problemen mee. Hij slaapt er goed en rustig door. Sje waarom ben jij geen fan van nachtlampjes?

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#6

Ik heb ook nachtlampjes liggen maar die wilde hij op een gegeven moment zelf niet meer aan hebben…ik kan het vandaag eens aan hem vragen.
We laten altijd een stuk rolluik open zodat er toch licht binnen valt en dat vond ie de laatste tijd altijd fijn.

Hij heeft in ons bed geslapen van 8 uur tot half 7 en is 1x wakker geweest.
Heb wel duidelijk gezegd vanmorgen al “Aaron…vanavond slaap jij gewoon in je eigen bed hoor…niks mis mee mama heeft heel fijn geslapen” ja dat weet ik zei hij…ik ben benieuwd wat het vanavond weer wordt!

Gr, Danielle