Speculaasbavarois


#1

200 gr speculaasjes
100 gr boter
2 dl slagroom
3 blaadjes gelatine
25 gr custardpoeder
170 gr suiker
2.5 dl melk
2.5 dl Blue Band Finesse voor Koken
1 eetlepel speculaaskruiden
250 gr amandelspijs
kleutertaai of ander Sint-snoepgoed
Extra nodig: springvorm doorsnede ca. 22 cm, bakpapier
voorbereiden

Maak de taartbodem: Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat de taartbodem ca. 30 minuten opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine in ruim koud water.
Meng de custardpoeder met 2 eetlepels suiker en een scheut koude melk.

bereiding

Breng de rest van de melk, de Finesse voor Koken, rest van de suiker en speculaaskruiden aan de kook. Voeg al roerend het custardmengsel toe en laat het al roerend binden.
Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat de vla afkoelen tot hij lobbig wordt.
Schep nu voorzichtig de slagroom erdoor.
Verdeel de helft van de bavarois over de taartbodem. Verdeel het amandelspijs over de bavarois en vul de vorm verder af met bavarois.
Laat de taart ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de taart met kleutertaai of ander Sint-snoepgoed.

Tip Rudolph
Finesse voor Koken kun je gebruiken bij soepen en sauzen. Daarnaast is het ook een prima ingrediënt om zoete gerechten te bereiden zoals gekookte pudding, vanille saus en custard.

bron http://www.lifeandcooking.nl/

Liefs Tries


#2

hmmmmmmmmmmmm klinkt lekker hahhahaa

misschien ff in het weekend uit proberen