Specialistische echo ivm teveel vruchtwater


#1

Afgelopen week heb ik weer controle gehad in het ziekenhuis (ivm hoge bloeddruk ben ik hier al vanaf het begin onder controle). Ik ben nu bijna 35 weken. Eerder bleek al dat de hoeveelheid vruchtwater bovenin de curve zit (nog net op de grens) en afgelopen week was het ineens behoorlijk gestegen en zit het ver boven de ‘normale’ grens die ze aanhouden. Nu moet ik volgende week di een suikertest doen, omdat het te maken kan hebben met evt suikerziekte. Tevens gaan ze een specialistische echo doen waarbij ze gaan kijken naar eventuele afwijkingen van het kindje, omdat dit ook de oorzaak kan zijn van een teveel aan vruchtwater.

Nu heb ik al eerder een suikertest gehad en die was perfect. De echo vind ik vooral toch wel eng. Er is al een combinatietest gedaan die goed was en de 20 weken echo was ook heel goed dus ik denk niet meteen dat er wat aan de hand is, maar het schiet toch wel af en toe door mijn hoofd. Het kan ook heel goed zijn dat ik gewoon veel vruchtwater heb en er geen verklaring voor is.

Zijn er misschien meer mensen die dit hebben gehad?

Groetjes Kaatje


#2

Hoi,

Niet echt ervaring met nader onderzoek, maar bij onze dochter had ik wel veel vruchtwater. Later kreeg ik zwangerschapsvergiftiging en moest ze vroeger gehaald worden met een keizersnee.
Alles is goed gekomen. Maar ik heb geen vervaring met nader onderzoek naar veel vruchtwater.
succes.
groetjes, Annelies


#3

ook ik heb er geen ervaring mee, ik had juist vorige keer heel erg weinig vruchtwater… Kon verder ook geen kwaad, behalve een mislukte 3-d echo maar dat is een kleinigheidje natuurlijk.
Kan je er dus helaas niet mee helpen.
Laat je wel even iets weten hoe het gegaan was? Wanneer moest je precies gaan?

groetjes
Ineke

Lilypie Third Birthday tickers

<img src=“http://lbdf.lilypie.com/2bOop2.png” width="


#4

Bedankt voor jullie reactie! Ik kan er ook niet heel veel over vinden op internet. Wel teveel vruchtwater en waar dat aan kan liggen, maar niet verhalen van mensen waarbij er ook daadwerkelijk iets aan de hand was. Dus dat zie ik maar als iets positiefs. Annelies, gelukkig dat het bij jou allemaal goed is gekomen! Zwangerschapsvergiftiging is niet niks en het lijkt me erg schrikken als dat bij je wordt vastgesteld.

Ineke, jij had dus juist het tegenovergestelde met weinig vruchtwater! Ik ga er ook maar vanuit dat het allemaal goed is, maar af en toe schiet er toch wat anders door mn hoofd . Morgen heb ik de suikertest en de echo, in de middag zal alles wel klaar zijn en weten we meer. Zodra ik meer weet zal ik het zeker laten weten!

Groetjes Kaatje


#5

Geen ervaring mee, maar hoop dat er geen bijzonderheden bij de specialistische echo naar voren zijn gekomen?

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#6

kan me voorstellen dat er af en toe wat anders door je hoofd gaat Maar probeer inderdaad positief te blijven, meer kan je toch niet doen nu he. Ik zal vast een kaarsje voor je aansteken, die blijft 7 dagen en nachten branden…
Ik moest trouwens geen aanvullend onderzoek omdat ik weinig vruchtwater had, kon geen kwaad zeiden ze zolang de baby goed groeide.
Ik moet nu overigens wel extra echo, die is volgende week, ook spannend vind ik. Maar omdat mijn vorige echo’s (in België krijgen we om de 4 weken een echo) goed zijn, ga ik er maar vanuit dat deze ook goed zal zijn.
Succes ermee!

groetjes
Ineke

Lilypie Third Birthday tickers

<img src=“http://lbdf.lilypie.com/2bOop2.png” width="


#7

en??

Mijn zus had ook teveel vruchtwater … verder waren alle uitslagen goed. Ze kreeg alleen als tip mee dat ze plat moest gaan liggen als de vliezen zouden breken omdat dit anders voor problemen zouden kunnen gaan zorgen… Bij haar alles goed gekomen…

hoop dat jij ook snel goed nieuws heb…


#8

Ik had bij onze tweede ook vruchtwater voor 2. Het enige advies was, als de vliezen bij je breken…dan zet de zandzakken maar voor de deur. Hahaha zo was het ook, met matjes werd hals over kop een soort gootje gemaakt naar een emmertje en dit bleek ook nodig. Daarbij was ons manneke 4265 gram, dus kun je je wel voorstellen wat voor een buik ik had. Ik heb toen wel extra controles gehad maar dit was meer ivm het geschatte gewicht van de kleine man. Boven de 4 kg kan er sprake zijn van suiker en worden ze daar de eerste paar uren na de geboorte ook op gecontrolleerd.

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#9

Sorry voor mn late reactie, ik had een beetje een dipje afgelopen week. Dit kwam niet door de echo en de suikertest gelukkig, deze zijn allebei goed. Mijn suiker was heel goed en de echo zag er ook goed uit. Ze kon niet alles zien want hij lag een beetje onhandig, maar wat ze kon zien zag er allemaal goed uit. Dus dat is allemaal positief.

Ik slaap alleen al een aantal werken erg slecht. Verder heb ik veel last van mn buik wat waarschijnlijk komt door het teveel aan vruchtwater. Mn buik is net zo groot, zo niet groter dan die van een vriendin die zwanger was van een tweeling. En die was echt enorm (vond ik tenminste ). Er staat erg veel spanning op en hier heb ik veel last van. Dit is al maanden zo, maar het wordt me nu af en toe echt teveel. En dan toch weer zo’n onderzoek waardoor je toch weer spanning hebt, dit werkt allemaal niet mee. Ben al in tranen uitgebarsten bij controle bij de gyn, lekker genant. Ze zei wel dat als het niet meer gaat, ik dan contact moet opnemen, dus dat is wel fijn. Sorry voor mn gezeur zo, wel fijn om t even kwijt te zijn .


#10

Ineke dank je wel, dat vind ik echt lief! Heb je de extra echo al gehad? Hopelijk zag/ziet deze er ook goed uit?!

Mini-boy, dat heb ik ook al eens gehoord idd. Ze houden mij nu ook extra goed in de gaten omdat door de hoeveelheid vruchtwater het kindje waarschijnlijk minder goed indaalt en eerder verkeerd gaat liggen. Gelukkig dat bij je zus alles goed is gegaan. En ik zal de volgende keer vragen of dat voor mij ook geldt, dank je wel.

Asje, haha dus het was echt een vloedgolf. Dat was een flinke jongen idd!! Bij de controle was ik 35 weken en toen werd hij ook al 3200 geschat. Dat wordt ook een flinkerd waarschijnlijk. Vind ik ook wel beetje eng, hij moet er tenslotte ook nog uit. Maar ja, ik was zelf 9 pond en ben er ook uitgekomen . Was bij jou alles goed gegaan en geen suiker enzo?


#11

Meis… Ik begrijp je. Heb juist kleine buik maar er toch veel pijn van. Harde buiken/bekken etc.

Echt belangrijk neem je rust!! Ga dan niet zitten maar liggen…

Verder weinig tips…

Vorige keer op controle kreeg ik te horen starten met steunkousen ivm opkomende spataderen/niet meer tillen (makkelijk met zon peuter thuis en werk in de zorg) / starten magnesium ivm kramp/ en groeiecho… Voelde me net oud vrouwtje ipv genietende moeder

Kom op meis… Het valt niet altijd mee, maar komt ged!!
((((KaatjeK))))


#12

Dank je wel, moet nog even doorzetten idd! Maar grootte zegt dus ook niet altijd alles . Vervelend dat jij er ook zon last van hebt. Heb soms het gevoel alsof mn buik op knappen staat, ik kan dan niet eens helemaal goed inademen omdat mn buik niet zover kan uitrekken.

Voor mij is het de eerste, dat scheelt dan wel weer. Ik benijd jou dan ook niet hoor, nog een kleintje rond hebben lopen. En spataderen lijkt me ook erg vervelend, heb je daar ook last van of is het meer ontsierend? Is wel weer goed voor mijn relativeringsvermogen dit zo te horen . Niet dat het fijn is voor jou natuurlijk! Kun jij wel altijd positief blijven met al die kwalen, of heb je daar ook weleens moeite mee?


#13

Ja hoor alles prima gegaan en toen het menes was, was ie er ook zo. Ook geen suiker ( alhoewel je dat nu soms wel eens anders zou denken met die snoepkous van 7,5 jaar ).
Dus hou moed, veel vruchtwater heb ik destijds prima gevonden. Lekker veel plek om te zwemmen en veel beter dan TE weinig, want in de wachtkamer zaten destijd meer dames die juist te weinig vruchtwater hadden en veel relematiger terug moesten komen dan ik.

Elke minuut die je je druk maakt om je verleden gaat af van je toekomst!


#14

Ineens is alles anders. Ik had vanmorgen weer controle en vanwege mijn bloeddruk die langzamerhand steeds wat stijgt (ben al vanaf het begin in het ziekenhuis onder controle vanwege te hoge bloeddruk) moet ik morgen naar het ziekenhuis en dan beginnen ze met inleiden! Tenminste, morgen gaan ze primen en als dat allemaal goed gaat gaan ze woensdag de vliezen breken en word ik ingeleid. Mijn bloeddruk was nu 150/90 en ze willen evt problemen voor zijn, Denk dat alles wel meespeelt, teveel vruchtwater waardoor ik veel buikpijn hebt en slecht slapen, groot kind etc. Hij is nu 3600 gram bij 37 weken.

Maar het was wel nogal een schok ineens! Zo ga je gewoon op controle en dan ineens is het bijna zover. Vanavond dus alles gereed gemaakt, tas ingepakt ed en morgen om 8.00 uur in het ziekenhuis zijn. Ik vind het wel erg spannend. Eerst besefte ik het nog niet zo, maar dat begint wel steeds meer te komen nu, best wel eng eigenlijk. Ik probeer het maar over me heen te laten komen, das misschien maar het beste. Ik hoop dat me dat morgen en de dag(en) erna ook gaat lukken. Moet nu wel in het ziekenhuis blijven totdat hij geboren is, dus minimaal 1 nacht, maar misschien wel een paar. Raar idee hoor, vannacht de laatste nacht met zn tweeen.

Groetjes Kaatje


#15

oh god, ja dan is echt ineens alles anders! maar ik snap wel dat ze het zekere voor het onzekere willen nemen, zeker gezien dit geboortegewicht.
Heel veel succes met de bevalling en laat ons iets weten he!
En vooral: Geniet er van straks met z’n drietjes!

groetjes
Ineke

tickers" />


#16

Succes de komende dagen en ook van mij het advies geniet er dadelijk lekker van met jullie drietjes


#17

Misschien heb ik iets gemist met mijn blonde koppie in alle decemberdrukte, maar is er meer nieuws over KaatjeK?

Groetekes, Sje


#18

Ja dat vraag ik me bij het lezen van dit topic ook af!!!
Was al verrast door het babynieuws van Shirley, maar hoe zit t met KaatjeK, daar zou dus ook al een kleine mop geboren moeten zijn?
Hopen maar dat alles goed is gegaan…

Groetjes Carolien.

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers


#19

Het blijft wel heel erg stil rond dit topic…
iemand kaatje op facebook o.i.d.?

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#20

Hallo,

Sorry voor de lange radiostilte, maar het was even een nogal hectische tijd. Op 12-12-12 is onze zoon geboren, Nout! . Ik ben ingeleid vanwege mijn bloeddruk, eerst die dinsdag primen en woensdag ingeleid en die dag is hij ook geboren. Na de bevalling werd hij alleen ziek waardoor hij opgenomen moest worden. Hij was ontzettend aan het kreunen, kokhalsen en spugen en omdat ik tijdens de zwangerschap teveel vruchtwater had waren dit net teveel factoren waardoor hij niet naar huis mocht. Ze hebben veel onderzoeken gedaan, oa naar te dik bloed en afsluiting in de darmen, dit was het allemaal niet gelukkig. Toen heeft hij een sonde gekregen waarmee ze zijn maag hebben schoongespoeld en vanaf dat moment ging het veel beter. Uiteindelijk is hij 6 dagen opgenomen geweest voordat we naar huis mochten.

Toen we thuis waren moest ikzelf de volgende dag met spoed weer naar het ziekenhuis vanwege hevige buikpijn. Gelukkig viel dit ook mee en mocht ik weer naar huis. Later heb ik dit nog een keer gehad, maar daarna niet meer gelukkig. Waarschijnlijk was mijn baarmoeder geïrriteerd geraakt doordat ikzelf oververmoeid was. Gelukkig is het geen ontsteking geworden. Ik was zelf al na twee dagen ontslagen en we sliepen toen in een hotel tegenover het ziekenhuis, maar dan heb je niet echt rust terwijl ik zelf ook nog moest herstellen van de bevalling. Had een subtotaalruptuur, dus was niet helemaal ongehavend uit de strijd gekomen…

Maar nu gaat alles goed! Met Nout gaat alles heel goed, hij komt goed aan. Hij heeft alleen wel veel last van krampjes, dat is wel zielig. We gebruiken nu Infacol en dat lijkt wel wat te helpen. Ik voel me zelf ook steeds beter gelukkig, sinds een paar dagen voel ik me weer een beetje mezelf worden. Het is nog wel allemaal wennen natuurlijk, maar dit komt vanzelf wel goed ga ik vanuit . Het is wel een schatje, hij gaat al om zich heen kijken en de mobile boven de box vindt hij ook erg interessant .

Groetjes KaatjeK