Slecht avondeten


#1

Fabienne is nooit een grote avondeter geweest maar de laatste weken maakt ze er wel een heel groot drama van. Hoe ik het ook maak, ze vind alles vies!
Wij vinden dat ze minimaal 4 hapjes moet eten en leggen haar uit hoe belangrijk het avondeten is maar ze is niet onder de indruk.
Avondeten is dus niet langer gezellig … grrrr Doordat ze weinig eet, zeurt ze voor het naar bed gaan om een boterham of 2, eet ze ook rustig nog een stuk fruit.

Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? De boterhammen weigeren … dan gat ze met honger naar bed en kost het wellicht onze nachtrust?! Strenger optreden ??
Accepteren omdat het vanzelf over gaat?


#2

Ik zou dan kiezen voor het laatste denk ik. Het zal inderdaad een fase zijn. Maar ik zou niet na het eten compenseren met ander eten. Niet eten is hier niet eten, en dan dus met een lege buik na bed. Maar ik kan me niet herinneren wanneer dat hier voor het laatst gebeurd is!
En als ze het eerder wel lekker vond, dan zegt dat eigenlijk al genoeg!

Groetjes Manderijn.


#3

Heb ook het idee dat het een fase is … Een grote eter is ze nooit geweest maar nu is het een gedoe om haar die paar happen te laten eten. Ze presteert het zelfs om het uit te spugen onder het mom “vies”. ???
Misschien moeten we nu maar even goed door pakken door er een “niet” leuke consequentie aan te stellen. Dit hebben we al gedaan door haar geen toetje te geven. Brullen !!! Misschien dan toch maar die lege maag laten ervaren …


#4

Hier ook weer een slechte avondeter. Hij is gewoon te moe. Als we hem voeren gaan er soms nog een paar happen in
Ik zou niets anders geven, dat heeft ze echt wel door. Dylano krijgt altijd een tosti als wij buritto’s eten (lust hij echt niet) en ik kan er dan donder op zeggen dat hij de volgende dag zijn eten ook niet lust. Dan is het jammer maar helaas. Morgenvroeg krijg je weet eten.

Liefs Michelle


#5

Ik maak hier weinig drama over het eten. Niet eten oke dan niet maar dan ook geen toetje of iets anders lekkers. Ze zijn hier nog nooit wakker geworden omdat ze honger hadden. Ze hoeven hun bord niet leeg te eten van mij maar zeker een paar happen hebben gegeten.
Als ik jou was zou ik me er niet te druk om maken en niet eten jammer dan maar dan ook geen andere dingen. Dan gaat ze vanzelf wel eten.


#6

Ik maak me er niet druk om als hier slecht word gegeten (bijna elke avond) hij groeit goed…doet het goed…dus…en voordat ie naar bed gaat is het hier standaard voortaan fruit (halve appel of peer)eerst een droog koekje maar daar ben ik vanaf gestapt.

Ik denk altijd maar…“het zal ooit wel goed komen”.

Gr, Danielle


#7

Ik moet eerlijk bekennen dat sinds morgan uit logeren is geweest bij mijn moeder in de vakantie ze perfect der bord leeg eet. Moet ook zeggen wij hebben toen ze terug kwam dat ze minimaal van alles 4 stuks eet. Vind ze iets wat minder lekker zoals bloemkool eet ze daar twee stukjes van en twee stukjes aardappel extra. En vind ze het heel lekker dan eet ze automatisch meer. En zo gaat het goed. Eten we iets inderdaad als burito’s of Roti eet zij tosti of soep met brood.

En heeft ze echt geen trek, tja die dagen hebben we allemaal wel eens dan doen we ook niet moeilijk. Als ze maar iets eet. Blijft ze gillen ik wil niet eten prima, maar dan meteen naar bed. Boos worden we niet want daar heb ik helemaal geen zin in na een dag werken

Maar bijvoeren doen we alleen als ze ziek is verder eet ze wat de pot schaft.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#8

Zou het ook vermoeidheid kunnen zijn?
Hier eet ik met de kids tussen de middag warm of heel erg op tijd, rond de klok van 17u.
Het is lastig merk ik hier als er een strijd van gemaakt wordt, dan eet ze sowieso niet. Hoe meer aandacht er aan besteed wordt hoe averechtser het hier werkt.

Sterkte,