Slaaptekort


#1

Hebben jullie kindjes dat ook dat ze ineens minder slapen?? Morgan valt gelukkig makkelijk in slaap, maar slaapt vrij onrustig en is 's morgens ontzettend vroeg wakker. Gevolg is dat ze moe is. Ze is op zich best te genieten maar ze huilt snel, is soms echt brutaal en loopt te geeuwen. Laatst was het zo erg dat ik haar gewoon in bed gestopt heb 's middags en daar heeft ze zo een uur geslapen. Langer moet ik niet doen want dan slaapt ze 's avonds niet of ze valt later in slaap maar gezien ze niet langer slaapt doe ik dat uur meteen teniet.

Overigens ben ik hierdoor ook doodmoe. Ik wordt soms 4 kee per nacht wakker omdat ze me of roept of omdat ze in der slaap praat en 's morgens om 6 uur opstaan wordt ik ook niet blij van…

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#2

Nee, hier juist meer gaan slapen sinds hij naar school gaat. Yeah, eindelijk! Maar goed. Ik herken het dus niet. Zou het niet te maken kunnen hebben met deze periode? Sint Maarten, Sinterklaas, etc.?

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#3

ZELFS IK mag niet meer klagen…yeah-yeah-yeah!!! JOEPIE!!!

Gr, Danielle


#4

Onze zoon is nog niet zo oud als jouw dochter, maar hij heeft het ook. Hij is rond 5 uur 's ochtends wakker (gaat nog wel even weer in bed gelukkig) en 's middags slaapt hij 2 uurtjes (max). Hij liep vorige week de hele week met zijn duim in de mond overdag. Steeds dus weer corrigeren. Zondag waren we op visite geweest en waren we 's ochtends rond 11.15 uur thuis. Hij liep direct doo rnaar zijn bed en heeft helemaal geenbrood gehad. Later natuurlijk wel, maar het geeft aan hoe moe hij is. Ook is hij 's nachts heel onrustig. Veel draaien etc. Hopelijk is het tijdelijk, want ook onze dochter is per nacht minimaal 1 of 2 keer wakker. Pff, inderdaad vermoeiend!!



#5

Erg herkenbaar. Eva stuitert 's avonds enorm en is haar bed niet in te krijgen. Ze staat nog te dansen, zingen etc. Als ze er dan eindelijk in ligt, loopt het tegen achten vaak…Ze slaapt dan wel binnen 1 minuut. Maar ze wordt ook vroeg wakker soms. Ze heeft dan echt nog kringen onder haar ogen en ze gaapt veel. Als we dan overdag even met de auto weg gaan, slaapt ze binnen een minuut. Daar blijkt uit dat ze dan toch moe is. Ze gilde eerst als ze wakker was, maar dat doet ze niet meer (Piet beloofde haar een klein cadeautje en ze liet zich paaien). Nu is Max degene die rond 6.00 uur gaat loeien. Het is wat dat betreft met kinderen altijd wat.

En dat je zelf moe bent…ook herkenbaar. Omdat ik weet dat een van de twee gaat loeien/vroeg wakker wordt slaap ik vaak licht. Hoor ik alles. Ben ik zelf altijd om 5.00 uur wakker ofzo. Ik heb gewoon niet de rust om ontspannen te slapen. Ik trek het wel hoor, maar ik merk wel dat ik niet bv 8 uurtjes diep slaap…

Sinterklaas heeft er denk ik wel mee van doen, maar bij Max kan ik dat niet goed plaatsen aangezien hij er niet echt weet van heeft (denk ik).

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#6

Oh en wat zo stom is…als ik vraag of ze even wil slapen omdat ik denk dat ze moe is, wordt ze boos en roept: IK BEN NIET MOE! Ik zou zelf blij zijn als ik even mocht/kon gaan liggen maffen…

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#7

Nou ja ik denk dat de sinterklaas tijd zeker meespeeld. En die kringen herkenbaar. Ik schaam me bijna uit angst dat mensen denken dat ik haar niet genoeg laat slapen. Gelukkig is ze wel goed gemutst over het algemeen anders zou ik het echt niet trekken. Vanmiddag bij de kapper heeft ze ook heel lief en netjes een handje gegeven en dank je wel gezegd. Maar het is gewoon de onrust 's nachts en het vroege wakker zijn 's morgens.

Overigens is het hier gewoon strak 19.00 dat ze er in ligt met een keer in de week de uitzondering van 19.30 als ze op pappa mag wachter maar geen minuit later want dan is er echt helemaal geen land meer met haar te bezeilen.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#8

Heel erg herkenbaar … ik heb Fabienne vorige week zelfs een paar dagen thuis gehouden en ook vandaag. Ze is een stuk rustiger geworden en het stuiteren is over, slaapt rustiger … Het was hier op een bepaald moment echt ondraaglijk.
Ik wijt het ook zeker aan Sinterklaas en de komende kerstdagen … zoveel prikkels … op een bepaald moment is de grens bereikt.


#9

Hier heeft mevrouw zelf maar even besloten dat ze geen middagslaapjemeer nodig heeft… (let op: paar weken geleden sliep ze nog zo 2-3 uur overdag, en dan ook gewoon nachten van 18.30-7.15)
Denk dat alle spanningen thuis wat betreft sinterklaas, maar ook mijn miskraam, wel hebben meegespeeld hoor.
Maar ze was echt verschrikkelijk shagrijnig, niet te genieten de hele dag!! Niks was goed… Om alles werd gehuild, zelfs als ze dr zin kreeg?!? Want dan was dat weer niet goed genoeg en wilde ze weer wat anders!
Maar slapen ho maar…

Tjee daar wordt je moe van zeg! Zeker als ik zelf echt ff rust nodig had!!

Toch elke dag geprobeerd haar even op bed te leggen, maar meestal hoorde ik haar dan een half uurtje spelen op dr kamer en kwam ze naar beneden met de boodschap dat ze klaar was met slapen. Teruggestuurd naar boven, weer even rommelen… tja dan kwam er dus echt niet van slapen.

Maar nu is ze zowaar al een half uur stil!! … eigenlijk moet ik haar over een half uurtje weer wakker maken omdat we om de oudste moeten, maar hmmmm ik denk dat ik oma maar even ga inschakelen om hem op te halen kan zij ein-de-lijk weer eens goed slapen en vanavond misschien zelfs dr bord leegeten???

We gaan het zien Maar voorlopig proberen we toch echt die middagslaapjes weer terug te krijgen want die heeft ze nog echt nodig!

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt


#10

Heb jij het over je dochter van 3 jaar en 6 maanden?
Jeetje…die heeft toch al de leeftijd dat ze geen slaap meer nodig heeft en dan toch 2-3 uur pitten!!!

Ik wil me er niet mee bemoeien hoor (doe het nu eigenlijk wel) maar ze moet over een klein half jaartje toch naar school en zal er toch aan moeten wennen om de middagen “niet slapend” door te komen.

sint zal zeker mee hebben gespeeld…hij is leuk maar niet voor de gemoedsrust van een kind…

Gr, Danielle


#11

@Ronda, die dochter ja een andere heb ik niet, haha.

Heeft altijd veel geslapen, als baby al. Met 2 jaar sliep ze nog 2x overdag. Toen kwamen we erachter dat ze sterk reageerde op gluten in het eten.
Uit de onderzoeken komt geen coeliakie, maar in de praktijk reageert ze er dus wel op. Was al lang blij dat ze sinds het dieet toekan met 1 slaapje!

Enne, met 4 jaar zijn ze nog niet leerplichtig he, dus mocht ze het dan nog steeds echt nodig hebben om te slapen dan houd ik haar de eerste tijd 'smiddags gewoon thuis.

Ik ga haar echt niet nu laten wennen aan het wakker blijven smiddags omdat ze over een half jaar naar school moet NU trekt ze het gewoon nog niet. (en ik ook niet, als ze zo doet!) dus gaat ze voorlopig nog gewoon naar bed.

Maar nu is ze alweer wakker… Heeft zo’n 3 kwartier geslapen. Naja, prima. Hoop dat ze nu gewoon lekker vrolijk kan doen tot na het eten.

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt


#12

Ow zo…misschien slaapt ze wel meer door iets in het eten wat bij haar slaap veroorzaakt?

Gr, Danielle


#13

Ja in het begin dus zeker wel.
Maar nu ze op dieet is weet ik niet hoor. Kan ook zijn dat ze daarbij ook gewoon een kindje is dat veel slaap nodig heeft.
Merk wel dat als ze iets verkeerds gegeten heeft dat ze meteen veel vermoeider is. (is overigens niet de enige reactie op het eten hoor, het is vooral eczeem, diarree en buikpijn…)

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt