Sinterklaas morgen komt


#1

Morgen de sinterklaasintocht,
Jasper heeft er al helemaal zin in. Bij het kinderdagverblijf hebben ze een mooie pietenmuts geknutseld, dus hij kan in stijl mee!

Zijn jullie al een beetje in sinterklaassferen?
Ik heb de schoencadeautjes al zo’n beetje klaar, ben nu bezig met gedichtjes, maar dat is wel een hele kluif hoor, moet even in de dichtstemming komen en dan gaat het uiteindelijk wel… ben wel net gezwicht voor een persoonlijke boodschap van sinterklaas op dvd voor Jasper en Lisa… fout he!!! Maar leek me wel een grappige manier om de avond mee te starten.

Hoe doen jullie dat met schoentje zetten? Elke dag, om de dag, en ik hoorde iets over een schoen-zet kalender???

Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers


#2

Ze zijn hier ook al redelijk in de stemming. Ze waren de vorige jaren echt heel bang voor sinterklaas dus ik doe het thuis rustig aan. De rest krijgen ze op school en het kdv. Bij Dion hebben ze een trap gemaakt elke dag klimt zwarte piet een dag omhoog erg leuk!
Echt schoenkado’s heb ik nog niet, ze mogen wel een paar keer hun schoen zetten en dan komt er wat lekkers in en /of een klein kadootje.
Volgende week komt de sint bij mijn man zijn werk en hij komt nog op voetbal bij Marijn en op de scholen/kdv dus we zullen zien hoe het dit jaar gaat. Dion had gisteren al tegen zijn juf gezegd van “ik ben niet bang voor Sinterklaas” nou ben benieuwd haha…

Gewijzigd door - pranger7 op 17 Nov 2012 09:48:29


#3

Ik vind het wat dat betreft de mooiste tijd van het jaar voor de kinderen! Fantastisch om te zien! Maar hier ook inderdaad een mannetje wat vrij bang is, dus ook wij doen het rustig aan. Op school wordt er meer dan genoeg aandacht aan besteed. Hier thuis wel het sinterklaasjournaal dagelijks en ongeveer 3x per week schoen zetten. Hij vraagt er vooralsnog niet zelf om, maar vindt het wel ontzettend leuk.
Ben wel bijna klaar met alle cadeautjes trouwens dus das wel fijn.

groetjes
Ineke

Lilypie Third Birthday tickers

<img src=“http://lbdf.lilypie.com/2bOop2.png” width="


#4

Tim was ook helemaal enthousiast om naar sinterklaas te gaan. Dit jaar besefte hij het veel meer dan vorig jaar. Zowel hij als Daan vonden het erg leuk. Terwijl Daan er natuurlijk nog niks van begrijpt, maar ook hij straalde en vond het leuk. Heerlijk om al die blije kindjes te zien. Daan gaf zonder problemen zware piet een hand. Tim is wat terughoudener en durfde dat niet, maar toen zwarte piet vroeg wie er op zijn sjaal stond zei hij wel vol trots Cars. Haha dat was voor hem al heel wat En bij ieder zakje pepernoten wat hij kreeg zei hij keurig dank je wel.

Iedere dag of om de dag schoen zetten vind ik te veel. Ik laat ze alleen in het weekend hun schoen zetten. Dus vrijdagavond en zaterdagavond. Met pakjesavond krijgen ze genoeg. Dus doe gewoon wat kleinigheidjes en daar zijn ze ook helemaal blij mee. Gisteren hebben ze voor het eerst hun schoen gezet. En ik had een buis gekocht waar smarties in zaten en waar een piet bovenop zat. De smarties heb ik er bij Daan uitgehaald en vervangen voor yoghurtrozijntjes. Voor beide nog een zakje pepernoten. Nou ze straalde vanmorgen, dus zo’n schoenkado hoeft echt niet duur te zijn.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#5

Hier is het ook helemaal feest!!
Wij zetten alleen een schoen op zaterdag, dus dat is maar 2x dit jaar… Best jammer eigenlijk
Ik heb van het weekend een spelletje letterkwartet in zijn schoen gedaan en volgende week krijgt hij klei. En natuurlijk een lekker schuimpje of iets erbij.
Komend weekend gaan we lekker kruidnootjes bakken en de cd met liedjes staat regelmatig aan, heerlijk!!

Vanavond ga ik lekker cupcakes versieren als pietjes, leuk!

Liefs, Anne


#6

@Anne zijn toch 3 zaterdagen? De 17e de 24e en de 1ste
Hier mag hij 2 keer in de week gezet. Hij volgt het sinterklaasjournaal maar vraagt niet echt of hij zijn schoen mag zetten. Alleen afgelopen zaterdag omdat sint dat had gezegd

Liefs Michelle


#7

Hier ook een heel enthousiast kind. Stuiter de stuiter door het huis, haha. De intocht vond 'ie helemaal geweldig en was heel trots dat hij zwarte piet een high five had gegeven Schoen zetten doen wij ook alleen op zaterdag, anders wordt het qua spanning wel erg veel. Afgelopen zaterdag zat de Video van Sint erin (echt heel leuk, niet erg om daarvoor te zwichten hoor…) en de verfrollers van Pritt. En we zien wel wat we er komende zaterdag in doen. Iets kleiners, dat wel.

Hij komt de 24e nog bij mij op het werk, daar gaan we nog naartoe en pakjesavond op 5 december. En dan op naar de kerst!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#8

@Michelle: Klopt, maar 1 en 2 december vieren wij al pakjesavond
Dus dan is het niet zo nodig ook nog zijn schoen te zetten.

Liefs, Anne


#9

Ah ik snap hem @Anne. Hier gewoon op 5 december

Liefs Michelle


#10

Danielle is gisteren voor het eerst naar de intocht wezen kijken, (mama half ziek erbij). Sint en piet waren al een stuk minder eng dan vorig jaar .

Gisteren ook de schoen gezet. Maar vannacht is ze ziek geworden en vanochtend was de schoen ook niet super intressant, Wel even kijken, maar daarna op de bank liggen en alles er weer uitspugen.
Vind ik wel jammer. Over een paar dagen maar weer proberen.
Hier kijgen ze pepernoten, taaitaai en mandarijnen in de schoen.


#11

Danielle is gisteren voor het eerst naar de intocht wezen kijken, (mama half ziek erbij). Sint en piet waren al een stuk minder eng dan vorig jaar .

Gisteren ook de schoen gezet. Maar vannacht is ze ziek geworden en vanochtend was de schoen ook niet super intressant, Wel even kijken, maar daarna op de bank liggen en alles er weer uitspugen.
Vind ik wel jammer. Over een paar dagen maar weer proberen.
Hier kijgen ze pepernoten, taaitaai en mandarijnen in de schoen.


#12

Jasper vond de sinterklaasintocht helemaal geweldig! En hij was ook helemaal niet bang toen zwarte piet hem pepernoten kwam brengen. En mama heeft er ook super van genoten Helaas werd ook Jasper s’avonds ziek, en flink ook, dat is ie nu nog steeds. Ik vermoed dat hij Roodvonk heeft, vanmiddag gaan we naar de huisarts…
Hij heeft al wel zaterdagavond z’n schoen mogen zetten (jasper riep vanaf de kant naar de pieten op de boot of ze een cadeautje voor hem mee hadden genomen, waarop zwarte piet zei dat ie vanavond zn schoentje moest zetten, dus daar konden we natuurlijk niet om heen, super leuk!) En ik heb nu gewoon zelf een kalendertje gemaakt met stickertjes op de dagen dat hij zn schoentje en die van zn zusje mag zetten. Ik stop er ook maar kleine dingetjes in, een keer een auto’tje, placemat, vingerverf, gewoon van action of wibra, en voor lisa wat sokjes, een badeendje, dat soort dingetjes. Idd pakjesavond worden ze al genoeg verwend.

Als het goed is komt vandaag de video van sint binnen, ben benieuwd, ik ga m natuurlijk vanavond stiekem al even bekijken als jasper in bed ligt!

Iedereen veel plezier met de kids en het sinterklaasgebeuren!
Groetjes Carolien.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers