Rijst surprise


#1

Hoi ,

Heb wel een calorie bommentje maar wel erg lekker zelfs de kinderen hier vinden het lekker.

wat heb je nodig
voor drie/ vier personen
1 speklap per persoon
1 ui
1 paprika
1 dunne prei
100 gram tauge
200 gram champions
1/2 tenen knoflook of theelepel poeder
250 ml slagroom
2 eetlepels suikerstroop
7/8/9 lepels olie
7/8/9 lepels ketjap manis
1/2 lepels water
zakje nasiekruiden
Rijst naar aantal personen
Koekenpan
pan
ovenschaal

Voorbereiden
Lekkertst is al je een dag van te voren al het vlees in de marinade zet anders minstens twee uur van te voren
Los de kruiden op in water tot een heel dik papje
doe de knoflook/ olie en ketjep erbij roer alles goed door elkaar
Maak de speklappen klein en doe deze in de marinade.
Roer regelmatig de speklappen goed om in de marinade.

Dag zelf
Verwarm de oven voor op ±190 graaden
Snijd alle groenten klein en fijn.
Bak de speklappen met zo min mogelijk marinade aan en doe de groenten erbij.
Als de groenten aangebakken zijn voeg je de stroop toe. even doorroeren
Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze 15 tot 20 minuten onder doeken deken of dekbed staan.
Doe de groentenmix en vlees mix in de ovenschaal en giet hierover de slagroom. Roer het even door. Je kan eventueel nog 1 a twee eetlepels marinade toevoegen. de kleur wordt congac kleur.
zet de schaal in de over voor 15 A 20 minuten roer wel z’n drie tot vier keer de mix even door.

Schep nu de rijst in een bord en doe een schep groenten vleesmix er bij met een lepel saus.
Voor de liefhebber kan je het bord nog afmaken met wat ongezouten pinda’s die klein zijn gemaakt.
evt. als bijgerecht komkommersalade
en (casave)kroepkoek

Eet smakleijk
groetjes

lon106


#2

Klinkt lekker!

Wel bewerkelijk, leuk voor in het weekend!

liefs

Lilypie Second Birthday tickers


#3

mmmm… Dat klinkt idd erg smakelijk!
Ik kook normaal niet zo heel uigebreid meestal aardappelen groente en vlees…Of macaroni/spagetti…Hoog uit met de feestdagen dat ik eens extra werk in de keuken wil verichten…haha ben niet zon kok… Maar wil deze wel eens proberen…
Wat variatie kan geen kwaad hier ;p aangezien man en zoonlief wel eens wat anders willen…

Groetjes!


#4

Hoi,

Lijkt bewerkelijk omdat ik alle groeten apart koop en zo zelf snij. Maar je kan natuurlijk ook kant en klare paprika blokjes enz. uit de vriezer nemen.
En ja ev en marinade maken dat valt ook wel mee hoor.
Denk dat je excl. wachtijd nog geen 20 minuten werk heb.
Gisteren om vijf uur begonen en we konden om vijf over half zes aan tafel
inclusief oven en wachttijd

groetjes

lon106


#5

Klimkt erg lekker (behalve de slagroom, lust ik niet)!!
Echt onze soort groenten, hmmm!
Misschien probeer ik het binnenkort wel een keer

Liefs, Anne

Lilypie Second Birthday tickers


#6

Hoi Anne,

Ik lust ook geen opgeklopte slagroom. Maar zo onbewerkt en met alle smaken van de marinade smaakt het niet meer naar slagroom maar maakt het wel romig.
Ik heb nooit geprobeerd met finesse ofzo maar wie weet smaakt het daar ook mee.

groetjes

lon106


#7

Ok, goed om te weten!
Dat kan er dus wel gewoon slagroom in, of die finesse…ook wel een goed idee!

Lief,s Anne

Lilypie Second Birthday tickers