Hoi ,
Heb wel een calorie bommentje maar wel erg lekker zelfs de kinderen hier vinden het lekker.
wat heb je nodig
voor drie/ vier personen
1 speklap per persoon
1 ui
1 paprika
1 dunne prei
100 gram tauge
200 gram champions
1/2 tenen knoflook of theelepel poeder
250 ml slagroom
2 eetlepels suikerstroop
7/8/9 lepels olie
7/8/9 lepels ketjap manis
1/2 lepels water
zakje nasiekruiden
Rijst naar aantal personen
Koekenpan
pan
ovenschaal
Voorbereiden
Lekkertst is al je een dag van te voren al het vlees in de marinade zet anders minstens twee uur van te voren
Los de kruiden op in water tot een heel dik papje
doe de knoflook/ olie en ketjep erbij roer alles goed door elkaar
Maak de speklappen klein en doe deze in de marinade.
Roer regelmatig de speklappen goed om in de marinade.
Dag zelf
Verwarm de oven voor op ±190 graaden
Snijd alle groenten klein en fijn.
Bak de speklappen met zo min mogelijk marinade aan en doe de groenten erbij.
Als de groenten aangebakken zijn voeg je de stroop toe. even doorroeren
Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze 15 tot 20 minuten onder doeken deken of dekbed staan.
Doe de groentenmix en vlees mix in de ovenschaal en giet hierover de slagroom. Roer het even door. Je kan eventueel nog 1 a twee eetlepels marinade toevoegen. de kleur wordt congac kleur.
zet de schaal in de over voor 15 A 20 minuten roer wel z’n drie tot vier keer de mix even door.
Schep nu de rijst in een bord en doe een schep groenten vleesmix er bij met een lepel saus.
Voor de liefhebber kan je het bord nog afmaken met wat ongezouten pinda’s die klein zijn gemaakt.
evt. als bijgerecht komkommersalade
en (casave)kroepkoek
Eet smakleijk
groetjes
lon106