Relatietherapie, ervaringen?


#1

Pff ik blijf wel aan het posten vandaag…
Het gaat de laatste tijd dus niet zo lekker tussen mijn man en mij. Nu is dat wel vaker zo geweest maar ik merk met elke keer dat het weer eens niet zo lekker loopt dat het ook minder goed wordt daarna als jullie snappen wat ik bedoel. Er gaat steeds weer iets kapot.
Inmiddels ben ik zo ver dat ik vind dat er iets moet gebeuren, ook voor onze zoon. Want ik gun hem geen leven met ouders die steeds maar ruziën of gewoonweg een liefdeloos huwelijk hebben. Ik heb dus net een relatietherapeut gebeld, eindelijk. Je moet weten dat ik het nummer van die man al bijna een jaar in mijn agenda heb. Mijn man wil dat namelijk liever niet want hij schaamt zich ervoor.
Maar nu vraag ik me af, heeft er hier iemand ervaring met een dergelijk iemand? Positief of negatief?
Ik hoop zo dat het weer goedkomt tussen ons… zie mezelf nog niet echt zitten 3 hoog achter in mijn eentje met een peutertje…

If it’s happening now, we’re going to deal with it now!


#2

Nou ik ben in het verleden met mijn ex-partner naar een therapeut geweest. Een hele aardige vrouw moet ik zeggen. Zij liet ons anders naar dingen kijken zeg maar. En dan meer op het gebied van anders op/naar elkaar reageren of in plaats van je dat het zo manier doet kan je het ook op zo’n manier doen (hopelijk begrijp je wat ik bedoel) Weet het niet precies meer. Zij was wel tevens een sexuologe want door de problemen ging het op dat gebied ook niet goed. Na de sessies ging het bij ons toen een poos goed, maar mijn ex-partner verviel weer in zijn oude ik en dan met name als hij teveel had gedronken. Hierdoor gingen we ook naar therapie in eerste instantie. Later bleek ook dat er al teveel kapot was. Ik wil je natuurlijk geen valse hoop geven maar als ze vraagt naar de ervaring van therapie dan kan ik zeggen dat ik er wel goeie ervaring mee heb (ging toch poos goed) alleen voor ons was het eigenlijk al te laat.
Ik hoop voor jou natuurlijk niet. En dat het helpt. Hij hoeft zich niet te schamen want heel veel stellen doen het. Zeker als er kinderen zijn. Ik zou het zo weer doen in therapie gaan als het nodig zou zijn.

Groetjes en liefs Daniëlle

Lilypie First Birthday tickers


#3

Wat een moedige stap van je. Ik kan me heel goed voorstellen dat je zo lang met dat nummer in je agenda hebt rondgelopen en er niks mee hebt gedaan. Knap dat je die drempel over bent gegaan. Het is juist een kracht als je hulp zoekt en geen zwakte, misschien dat dat je man over de streep helpt? Jullie willen het oplossen voor jullie kind. En daarbij: als je auto kapot is, dan ga je toch ook naar een garage waar mensen werken die er gespecialiseerd in zijn? Waarom zou je bij relatieproblemen dan niet naar iemand gaan die weet hoe je dingen weer goed krijgt? Zet 'm op, ik hoop heel hard dat het goed komt tussen jullie!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#4

Jee meid… wat goed van je dat je deze stap zet, lijkt me ontzettend moeilijk zeker als je man hier wat sceptisch tegenover staat. succes in ieder geval!
ik heb er niet direct ervaring mee maar wel indirect (dus omgeving)
Volgens mij doet een relatietherapeut niets anders dan beide verhalen aanhoren, is onpartijdig en zorgt juist door bepaalde foefjes dat JULLIE met elkaar praten, een relatietherapeut lost niet jullie problemen op, dat gaan jullie uiteindelijk zelf doen, hij is er enkel voor jullie de juiste zetjes te geven.


#5

Heb er zelf geen ervaringen mee. Maar wel erg goed dat je deze stap genomen hebt. Zijn genoeg mensen die zich hiervoor schamen en het daarom niet doen.

Sterkte en ik hoop dat alles tussen jou en je man weer goed gaat komen.

Groetjes,
Sandra

Groetjes,
Sandra


#6

Bedankt voor jullie lieve reacties dames!

If it’s happening now, we’re going to deal with it now!


#7

Hebben jullie al een 1e afspraak staan?

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#8

Ja voor de 27e deze maand.
Ondertussen zijn we vast begonnen met ons leven beteren door meer tijd met elkaar door te brengen in het weekend, lekker even weg van de kleine en huis. Topweekend gehad afgelopen week dus dat was even hard nodig!
Ook hij staat er gelukkig nu achter, vooral omdat we de afspraken ook s avonds kunnen laten plaatsvinden.

If it’s happening now, we’re going to deal with it now!


#9

Hartstikke fijn!!
Sterkte en het komt goed!!

Groetjes

Lilypie First Birthday tickers


#10

Wat fijn dat hij er nu ook achter kan staan, ik duim heel erg dat het goed gaat komen! Goed bezig, in ieder geval.

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#11

Hallo, wat vervelend om te horen dat het niet zo lekker gaat tussen jullie.

Zelf heb ik een tijdje terug het besluit genomen om in relatietherapie te gaan, en dit heeft heel erg geholpen.
Mijn vriendin en ik hadden al een tijdje het idee dat onze relatie niet zo soepel verliep als dat het vroeger ging,
dus toen hebben wij besloten een relatiecoach te zoeken in onze omgeving.

Nu hebben wij al een tijdje contact met een super vriendelijke en professionele relatietherapeut.

Mijn opinie is dat relatietherapie het geld meer dan waard was!

Zeker een aanrader.

Met vriendelijke groet,

Raven