Hierbij een aantal makkelijke & lekkere recepten:
Pasta met courgette, tomaat & wortel
25gr pasta, 1 tomaat, 6 plakken courgette, 1 wortel
Pasta koken. Ontvel tomaat door ’n kruisje in de onderkant te zetten met een scherp mes. Dompel de tomaat 10 seconden onder in kokend water. Het velletje en de zaadjes verwijderen. Snijd de tomaat in blokjes, courgette & wortel in blokjes. Kook de wortel 10min in een bodempje water, voeg de laatste paar minuten de courgette en tomaat toe. Voeg de pasta en groente bij elkaar en pureer het.
Bietjespuree
1 kleine aardappel, halve appel, 1 gekookt bietje
Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Kook in 15min gaar. Schil de appel en rasp samen met ’t bietje. Meng appel en bietje door de aardappel.
Appel-rozijnencompote
2 appels, 15 rozijnen, 3 el vers sinaasappelsap
Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Was de rozijnen en doe ze samen met de sinaasappelsap in een klein pannetje. Voeg eventueel water toe. Kook in circa 8 minuten gaar met de deksel op de pan. Giet af maar bewaar kookvocht en pureer mengsel. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe.
In het kookboek van AH staan idd ook hele leuke, makkelijke, lekkere recepeten in.
Succes & eet smakelijk
