Turkse pizza.
Voor het deeg:
- 250 gram meel.
- 50 ml warme melk.
- 1 theelepel instant gist.
- snuf zout
- warm water.
Voor de vulling.
- 250 gram gehakt.
- 1 rode paprika (gepureerd)
- 1 kleine ui. (gepureerd)
- 3 eetlepels tomatenpuree.
- snuf zout.
- zwarte peper.
- snufje paprika.
- Eventueel jouw eigen kruiden.
Hoe ga je te werk?
-
Zorg ervoor dat het ui en paprika gepureerd zijn. Dus zeer kleine stukjes.
-
Meng alle ingrediënten van de vulling door elkaar.
-
Laat even 20 minuten staan.
-
Laat na ongeveer 20 minuten het eventuele overtolige vocht weglopen.
-
Verwarm de melk.
-
Doe in een kom de meel, gist en zout.
-
Voeg de melk toe en meng dit even.
-
Voeg nu beetje bij beetje lauw water toe.
-
Het moet een lekker soepel deegje worden. Het MAG aan je handen plakken.
-
Hoe plakkeriger het deeg, des te zachter de pizza (Denk aan de frisbee )
-
Laat het deeg afgedekt een half uurtje rijzen.
-
Zie je dat het deeg na een half uurtje niet is gerezen, laat het dan nog even staan.
-
Bestrooi het werkblad met meel.
-
Neem een grote koekenpan of een pizzapan en verwarm deze voor. Er hoeft GEEN olie of boter in de pan.
-
Neem een bolletje deeg ongeveer ter grootte van een pingpongbal.
-
Rol het deeg uit.
-
LET OP. Rol het deeg niet te dun uit. Het is geen lemsemen. Het deeg is dun maar niet zo dun dat je erdoor heen kan kijken.
-
Nu neem je een eetlepel pizzavulling.
-
Verdeel dit over het deeg.
-
Smeer er niet te veel op anders kan je het deeg zo niet in de koekenpan leggen.
-
Leg de pizza voorzichtig in de voorverwarmde pan en … Zet een deksel op de pan.
-
Zo wordt ook het gehakt gaar.
-
als je zit dat de onderkant van de pizza bruine stippen krijgt en het gehakt licht kleurt, is je pizza gaar.
-
Haal de pizza uit de pan en rol meteen op.
-
Misschien is je pizza toch iets aan de harde kant. Maak je geen zorgen. Ze worden na een half uurtje vanzelf iets zachter.