Recept voor Turkse Pizza


#1

Turkse pizza.

Voor het deeg:

  • 250 gram meel.
  • 50 ml warme melk.
  • 1 theelepel instant gist.
  • snuf zout
  • warm water.

Voor de vulling.

  • 250 gram gehakt.
  • 1 rode paprika (gepureerd)
  • 1 kleine ui. (gepureerd)
  • 3 eetlepels tomatenpuree.
  • snuf zout.
  • zwarte peper.
  • snufje paprika.
  • Eventueel jouw eigen kruiden.

Hoe ga je te werk?

  • Zorg ervoor dat het ui en paprika gepureerd zijn. Dus zeer kleine stukjes.

  • Meng alle ingrediënten van de vulling door elkaar.

  • Laat even 20 minuten staan.

  • Laat na ongeveer 20 minuten het eventuele overtolige vocht weglopen.

  • Verwarm de melk.

  • Doe in een kom de meel, gist en zout.

  • Voeg de melk toe en meng dit even.

  • Voeg nu beetje bij beetje lauw water toe.

  • Het moet een lekker soepel deegje worden. Het MAG aan je handen plakken.

  • Hoe plakkeriger het deeg, des te zachter de pizza (Denk aan de frisbee )

  • Laat het deeg afgedekt een half uurtje rijzen.

  • Zie je dat het deeg na een half uurtje niet is gerezen, laat het dan nog even staan.

  • Bestrooi het werkblad met meel.

  • Neem een grote koekenpan of een pizzapan en verwarm deze voor. Er hoeft GEEN olie of boter in de pan.

  • Neem een bolletje deeg ongeveer ter grootte van een pingpongbal.

  • Rol het deeg uit.

  • LET OP. Rol het deeg niet te dun uit. Het is geen lemsemen. Het deeg is dun maar niet zo dun dat je erdoor heen kan kijken.

  • Nu neem je een eetlepel pizzavulling.

  • Verdeel dit over het deeg.

  • Smeer er niet te veel op anders kan je het deeg zo niet in de koekenpan leggen.

  • Leg de pizza voorzichtig in de voorverwarmde pan en … Zet een deksel op de pan.

  • Zo wordt ook het gehakt gaar.

  • als je zit dat de onderkant van de pizza bruine stippen krijgt en het gehakt licht kleurt, is je pizza gaar.

  • Haal de pizza uit de pan en rol meteen op.

  • Misschien is je pizza toch iets aan de harde kant. Maak je geen zorgen. Ze worden na een half uurtje vanzelf iets zachter.