Recept kip pilaf?


#1

Ik herinner mij ineens dat ik vroeger wel eens kip pilaf maakte toen ik nog thuis woonde. Het recept had ik geleerd op mijn stage.
Maar ik heb geen idee meer hoe het moet, heb het al 10 jaar niet meer gemaakt. Het enige wat ik me herinner zijn de perzikken en de kip! Haha
Op google kom ik heel veel verschillende recepten tegen als ik pilaf invoer. De ene zegt 3 uien, de andere 1 ui. Met of zonder ketchup? En ananas? Ik kom er niet meer uit. Heeft iemand hier een idee hoe ik dit gerecht makkelijk kan maken?

Groetjes Anouk


#2

Hoi Anouk

Ken allen het recept met hamlappen maar moet volgen mij voor kip op zelfde manier allen wat minder lang stoven

500 gram hamlap/ kip
250 gram uien
2 blikjes tomatenpuree
scheutje ketjap
1 paprika
1 groot blik perziken

Vlees in blokjes snijden en aanbraden, uit de pan halen. Vervolgens ui fruiten dan sap van de perziken, ketjap en tomatenpuree toevoegen goed doorroeren daarna paprika en vlees erbij doen.
Vervolgens ± 1,5 (hamlappen) laten sudderen/ stoven op zeer laag vuur.
Daarna pas de perziken naar vehouding erbij voegen. ( mijn ervaring is dat een heel blik nodig is)
Ik vind de pilaf echt lekker als het nog een dag heeft gestaan nadat de perziken erbij zijn gevoegd.
Met rijst serveren.
Recept staat voor vier personen maar bij ons vind iedereen het lekker en is het voor twee volwassenen en een kindje van vijf net genoeg ligt ook een beetje aan hoeveel rijst je erbij doet.

hoop dat je er wat aan hebt.

Groetjes

lon106


#3

Ik heb het gisteren gemaakt, en op de paprika na, helemaal zoals jij beschrijft. Het was alleen niet zo’n succes, haha! Ik vond dat er maar weinig smaak aan zat. Ik had er tomatenpure en een blik ontvelde tomaten in gedaan, maar door het sap van de perzikken proefde je bijna geen tomaat meer.
Ik heb nog een heleboel over gehouden. vandaag doe ik er een blikje tomatenpuree en wat meer kruiden bij, en als het dan nog niet lekker is word het een magnetronmaaltijdje voor vandaag

Groetjes Anouk


#4

voor een extra smaakje doe ik er altijd nog wat pindasaus doorheen, zo’n 4 volle eetlepels. en ook nog wel een beetje knoflook en sambal.
hier is het ook altijd een succes, maak het niet zo gek vaak, is eigenlijk wel weer is een goed idee.

liefs,
Rinske

<img src=“http://lilypie.com/pic/2010/04/18/dr3f.jpg”" border=0><img src=“http://lb2f.lilypie.com/ro7Yp2.png”" border=0>


#5

@ mama-snoekie en andere dames, is het perziken op sap of siroop, zit daar niet een enorm verschil in qua smaak?


#6

Tsja daar zeg je wat! Daar zal vast een enorm verschil in zitten, haha! Ik heb perzikken op sap gebruikt, en er zat maar weinig smaak aan de saus!
Ik heb het gisteren weg gegooit… Toen ik het klaar wou maken zag ik er twee fruitvliegjes in zitten… Ellendige rotbeestjes!
Toen is het maar aardappels met sperziebonen en saucijsjes geworden. Heeeeerlijk!

Groetjes Anouk


#7

ik maaK kipfilet in blokjes(marineren met kipkruiden), een prei,een courgette, doosje champignons, een paprika ,allemaal snel roerbakken , fles heinz tomaten ketchup en de perzikken uit blik met alleen siroop wat aan de perzikken zit
klein scheutje nog toevoegen op laatst maar niet alles

serveren met rijst

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!


“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”