Problemen met de oppas


#1

Hallo allemaal,

Ik ben een moeder van 3 kindjes en een vriendin van mij past op mijn kinderen, niet voor niets natuurlijk!
Nu heb ik sinds een tijdje een rare smaak in mijn mond over hoe ze met me omgaat.
ik krijg boze smsjes over dat er 1 van mijn kinderen ziek is en dat ik ze meteen moet komen ophalen en waarom ik niet gezegt had dat die ziek was (ik wist van niets… ze hadden gewoon ontbeten enz…) dus ik op mijn werk gezegt dat ik mijn kinderen moest gaan halen omdat er 1 ziek was, wat bleek mijn kind was helemaal niet ziek!!! dus ik voor niets bijna een dag vrij genomen.
Op dit moment zit ik al 2 weken thuis omdat ze ziek is, en als ik haar bel om te vragen hoe het gaat zegt ze, ik voel me nog steeds niet goed enz… maar ik zie haar wel in het dorp rijden, fietsen enz…
ook krijg ik rare smsjes van haar, bijv.
ik was op mijn werk en werd ziek, dus ik dacht dan ga ik even naar huis en ga even liggen en haal ik mijn kinderen daarna even op…
stuurt ze mij een berichtje dat ze zag dat mijn auto thuis stond en zich besodemieterd voelde dat ik thuis was en dat zij op mijn kinderen paste…
ik sta met mijn rug tegen de muur, ik kan haar niet op haar fouten wijzen omdat ik afhankelijk ben van haar.
ik heb geen familie in de buurt wonen waar ik mijn kinderen heen kan brengen.
wat moet ik nu doen, stel ik mij nu aan? ook bleek al een tijdje geleden dat ze eigenlijk meer geld wilde hebben, we betalen haar al 600 euro (zwart) in de maand. zelfs in de vakantie dat ze maar een weekje heeft opgepast hebben we doorbetaald en nu verwacht ze natuurlijk dat ik haar nu ook het volle bedrag betaal. ik voel me uitgebuit!! en zo zijn er nog diverse voorbeelden te noemen.
ik hoop dat ik hier wat goede tips kan krijgen, hoe ik dit moet aanpakken.


#2

Wat een ontzettend lastige situatie. Ik vind het inderdaad erg vreemd zoals je vriendin reageert. En eerlijk gezegd ook niet kunnen dat ze zegt dat je kind ziek is en als je thuis bent, blijkt dit niet waar te zijn. Zoiets doe je toch niet! Hoe reageerde ze er dan op dat jij thuiskwam en erachter kwam dat je kind helemaal niet ziek was?

Om niets achter haar rug om te doen zou ik toch eerst een gesprek met haar aangaan en eerlijk je gevoel aangeven. Lost dit niks op dan zie ik geen andere mogelijkheid dan je kinderen of naar een creche te laten gaan of naar een gastouder.

Sterkte!

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#3

Als je 600 zwart in de maand aan haar kan betalen zou ik mijn kinderen meteen naar een kdv of een erkende gastouder brengen. Dan ben jij der werkgever en krijg je nog toeslagen ook. Oh en als je kinderen weg zijn nog even voor 5 centen geven want zo hoef je je door niemand te laten behandelen natuurlijk.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#4

Ik zou ook een (laten) uitrekenen wat je kwijt bent aan een kinderdagverblijf of gastouder, misschien kom je dan ook uit op 600 euro netto.
Hoe oud zijn je kids ?

[img]http://lb3m.lilypie.com/my9gp1.png" width=“200” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />


#5

Allemaal bedankt voor de reactie’s

Ik begon echt aan mezelf te twijfelen of ik me aan het aanstellen was

Mijn kinderen zijn 5,3 en anderhalf jaar oud.
Ik ben inmiddels in contact geweest met een gastouderbureau en die hebben voor mij een berekening gemaakt en wat zie ik tot mijn grote verbazing dat het de helft scheelt qua eigenbijdrage
dus nu zit ik op bericht te wachten of ze een gastouder hebben gevonden voor mij. zodra dat rond is ga ik een even lekker alles eruit gooien wat me dwars zit! ik denk dat onze vriendschap ook niet meer gaat bestaan, als iemand zo’n misbruik maakt is het geen vriendin
ik hou jullie op de hoogte en nogmaals bedankt voor de goede adviezen

Groetjes Suzanne


#6

Dit soort situaties geeft eigenlijk precies aan waarom er gastouderbureaus zijn, gastouders de nodige papieren moet hebben, het nodige toezicht enzo…

Jammer dat op deze manier je vriendschap tot een eind komt.
Misschien kun je nog eens praten over wat er nou eigenlijk aan de hand is.

M.


#7

Ja mijn 1e gedacht was ook “breng je kinderen naar een kdv!”.
moet je eens zien wat je van de belasting en toeslagen terug krijgt wat je bij haar niet hebt en ze is niet gediplomeerd en op een KDV kunnen ze lekker met andere kinderen spelen!

Gr, Danielle


#8
quote:
Ja mijn 1e gedacht was ook "breng je kinderen naar een kdv!". moet je eens zien wat je van de belasting en toeslagen terug krijgt wat je bij haar niet hebt en ze is niet gediplomeerd en op een KDV kunnen ze lekker met andere kinderen spelen!

Gr, Danielle


Plus daarbij dat er altijd leidsters zijn, geen gedoe met vakanties, ziekte enzo…

M.


#9

Een kennis heeft ook zo’n soort gelijk verhaal meegemaakt met hun oppas voor hun 2 kinderen.
Een vriendin van haar paste ook op de jongens en begon op een gegeven moment ook smoesjes te verzinnen dat de een ziek was terwijl hij nergens last van had, en dat ze zelfs geen goede ouder waren omdat ze hem ziek had gebracht terwijl hij dus helemaal niet ziek was, zij hebben uiteindelijk voor een gastouder gekozen en dat verloopt prima.
Ik zou in die situatie ook kiezen voor kdv of gastouder. In die zien ben je inderdaad wat je berekend hebt met een gastouderbureau minder kwijt dan aan wat je aan je vriendin betaalde.
Succes!

Nathanael is van 10-06-09