Pasta met pesto


#1

Waar onze Merel van bijna anderhalf helemaal verzot op is (en haar papa en mama ook) is varkenshaas (of kipfilet) met basilicumsaus. Hoewel Merel eigenlijk alleen de saus met pasta krijgt.

Ingrediënten voor 2 volwassenen en een klein meisje:
200-250 gram varkenshaas of kipfilet
1 potje Grand’Italia pesto Genovese
100 ml. (slag)room
beetje (olijf)olie, zout en peper
200-250 gram pasta

Snijdt het vlees in plakjes van ongeveer 1 cm. dik. Bestrooi met (versgemalen) peper. Bak in olie even aan tot het vlees rosé is (varkenshaas, kipfilet moet helemaal door en door gaar).
Houd het vlees warm in aluminiumfolie.
Giet een scheutje vocht (water, wijn, cognac, wat je lekker vindt) in de pan, roer het aanbaksel los en voeg de pesto toe. Al roerend warm laten worden en dan de slagroom erdoor.
Leg het vlees op een schaal en giet er (een deel van) de pestosaus overheen. De rest apart serveren.

Wij kiezen altijd voor “grote” pasta, zoals penne, penne rigatte, tagliatelli, etc. dan kan Merel het zelf met haar handjes eten. Vindt ze prachtig. Daarna uiteraard onder de douche, want dan zit het overal.

Lekker met salade van tomaat, (rode) ui en feta of mozzarella. beetje verse peper erover, misschien een beetje zout, scheutje olijfolie (of de olie die bovenop de pesto drijft als je het potje openmaakt, mjammie) en wat citroensap of azijn.

Eet smakelijk!