Opstandig sinds komst broertje


#1

Hallo allemaal,

Nog een ander vraagje. Onze dochter is sinds de geboorte van onze zoon, 3 weken terug ineens erg opstandig en baldadig geworden. Ze doet allemaal dingen die ze voorheen nooit deed en luistert erg slecht. Zeis wel heel lief naar haar broertje toe. Ik heb zelf een week in het ziekenhuis gelegen en er zijn nogal veel andere mensen in huis geweest. Ik begrijp dat het voor haar aanpassen is, maar zo opstandig ken ik haar niet.

Heeft iemand hier nog tips voor of gewoon laten over waaien?

Groetjes Jeuly

[img]http://lb3f.lilypie.com/d7Fjp1.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />

<img src=“http://lpmf.lilypie.com/5f0Tp2.png” width=“400” height=“80” bord


#2

En nu ik dit lees zou ik al helemaal niet beginnen met zindelijkheid. Alles staat voor je meid op de kop! Mama een weeg weg, een broertje erbij, alles is aanpassen.
Die opstandigheid gaat ook echt over, geef haar de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen, dat is denk ik het belangrijkste!

En; gefeliciteerd met de geboorte van je zoon! Leuk!

Groetjes Manderijn.


#3

Gefeliciteerd met jullie zoon,

Ik zou ook nu even niet met de zindelijk beginnen van je dochter. Haar veel betrekken bij haar broertje. En als de kleine man op bed ligt even extra aandacht aan je dochter geven.


#4

Dank jullie wel allemaal.

Is natuurlijk ook een hele verandering voor de kleine meid, zelfs voor ons
Even weer ritme zoeken en de draai vinden!

Groetjes Jeuly

[img]http://lb3f.lilypie.com/d7Fjp1.png" width=“400” height=“80” border=“0” alt=“Lilypie Third Birthday tickers” />

<img src=“http://lpmf.lilypie.com/5f0Tp2.png” width=“400” height=“80” bord


#5

Heel herkenbaar. Hier hebben veel kinderen last van als ze een broertje of een zusje krijgen. En het waait meestal vanzelf ook wel weer over. Zindelijkheidtraining is nu idd niet zo’n goed idee. Er is al genoeg veranderd voor haar. Gewoon lekker wachten tot het voorjaar ofzo.
Wat nu wel heel belangrijk is dat zij ook gewoon voldoende aandacht krijgt. En vooral ook van jou. Ik vond het destijds niet echt leuk om de jongste door mijn man op bed te laten leggen maar de oudste vond het ook fijn om door mij naar bed gebracht te worden.
Probeer bv als je man thuis is ook echt ff tijd 1 op 1 met haar te hebben, ga dan bv ff iets leuks met haar ondernemen.
Het is heel druk met een peuter en een baby en dan ook nog je huishouden, daar moest ik destijds ook echt wel ff m’n draai in vinden.
Wat ik deed toen was dat elke keer als de jongste naar bed ging even tijd de besteden aan de oudste. Dat hoeft echt niet lang te zijn. zomaar effe een boekje lezen is ook heel leuk.

Groetjes Ramona


#6

Je hoort heel vaak dat kindjes moeten wennen als er een broertje of zusje bij komt. Het is ook niet niks voor niks voor zo’n kleintje. Altijd de aandacht alleen en die moet dan ineens gedeelt worden. Het enige wat je kunt doen is je dochter proberen bij de verzorging te betrekken. Al is het maar een luier aangeven of dat soort dingen. Dan zal ze zich helemaal trots voelen dat ze mama gehalpen heeft. En ook 1 op 1 dingen met haar blijven doen, zodat niet alle aandacht alleen maar naar jou en je zoontje uit gaat.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers