Ochtendslaapje baby 11 maanden


#1

Hallo,

Mijn kleine manneke is 1 juli 11 maanden oud en ik vraag me af wanneer het ochtendslaapje eraf kan en hoe jullie dit gedaan hebben/ doen.
De laatste tijd duurt het namelijk zo lang voor hij gaat slapen, helemaal nu hij kan staan gebeurt het vaak dat hij eerst nog een uur gaat staan spelen. Ondertussen valt zijn ‘poppie’ op de grond en dan is het huilen dus kan ik weer 3x naar boven om het slapengaanritueel te herhalen. Uiteindelijk slaapt hij dan een half uur. s’middags slaapt hij vervolgens niet langer dan 1,5 uur (maar bij mijn ouders of schoonouders in het campingbedje wel 2 uur???) en dan gaat hij om half acht weer naar bed. De volgende morgen is hij er vaak al om half zes!
Gisteren voor het eerst niet naar bed gebracht smorgens, dacht misschien slaapt hij smiddags dan langer maar meneer meldde zich alweer na een uur! Heb hem uiteindelijk nog een uur laten liggen maar hij sliep niet meer. Gisteravond om 7 uur in bed gelegd en ja hoor half zes was hij alweer wakker,
Snap er helemaal niks meer van! Hij moet toch moe zijn zou je zeggen? Ik vond trouwens wel dat hij het goed uithield, was totaal niet mopperig gisterochtend. Smiddags werd dat wel anders helaas.
Maar goed, wat denken jullie? Hoe moet ik dit aanpakken? Gewoon even volhouden en hem zijn nieuwe ritme laten aanwennen? Gaat hij dan uiteindelijk wel langer slapen smiddags? Hoor nl van veel om me heen dat die kindjes die smorgens niet meer slapen ineens 3 uur smiddags gaan slapen…

Groetjes Kim


#2

Hier liet H het zelf merken.
Ze ging `s ochtends steeds korter of helemaal niet slapen.
Nog voor haar eerste verjaardag sliep ze alleen nog in d emiddag en dan meestal 2 tot 3 uur.


#3

Gezien het het feit ons ventje een oudere zus heeft, die alleen tussen de middag nog slaapt, gaat hij al vanaf een maand of 7 ook alleen 's middags. Denk eigenlijk vanaf eerder ook wel al, maar dat vergeet je zo snel he?
Het is maar net aan je kindje, of het wel of niet kan!
Onze dochter was bijna een jaar toen ze naar 2 slaapje ging.

Manderijn


#4

Ik dacht dat rond die leeftijd ook, Julian is altijd een slechte slaper geweest, dus voordat ie 1 jaar zou worden, wilde ik ook overgaan op 1 slaapje. Ik heb dat een paar keer uitgeprobeerd, het ging een paar dagen goed, maar daarna sliep ie nog maar zo kort, dat ik dat ook weer zonde vond.
Dus weer terug gegaan naar 2 slaapjes. En nu… Julian is bijna 1,5 jaar en hij slaapt nog steeds 2x. Sinds 15 maanden slaapt ie super lang. Meestal 2x 2uur!
Wat een luxe…ik geniet er nog maar even van.

Lilypie Second Birthday tickers


#5

Ik laat het Sylvie zelf aangeven. Meestal slaapt onze kleine meid juist alleen 's morgens. 2-3 uur nadat ze 's morgens wakker is geworden gaat ze weer slapen en slaapt ze meestal 2 uurtjes. Daarna is ze bijna altijd de rest van de dag wakker. Afgelopen tijd heeft ze heel vaak weer 2 keer op 1 dag geslapen maar dat komt mede door de vele tandjes die ineens achter elkaar door doorkwamen. Dan slaapt ze ook 2 keer 2 uur.

Groetjes Hanna, trotse mama van Sylvie


#6

@ MamavanJulian: Wow dat is luxe zeg!!!
Dat is hier echt al heel lang geleden hahaha.


#7

Onze kleine man gaf het uiteindelijk ook zelf aan (rond 14 maanden was die denk). Hij gaat na z’n boterhammen rond 1130/12uur tot ong. 1500 uur naar bed.
Ik vreemd maar het is nu zo vanzelf sprekend dat die nog maar 1 slaapje doet dat ik me niet meer kan herinneren dat die 2 slaapjes deed.

Succes!

Lilypie Second Birthday tickers <img src=“http://lpmf.lilypie.com/EZ8ep2.png” width=“400” height=“80”


#8

Bij mij gingen beide dames vlak voor ze 1,5 waren naar een slaapje. Minke slaapt nog steeds , ongeveer van 1330 tot 1500 uur en Neeltje van 12.00 tot 15.00 uur ongeveer. Vaak als we s morgens ergens heen gaan in de auto doet Neeltje een “powernap” maar als ze thuis is of op de creche, dan redt ze het prima de hele ochtend. Het hangt echt van je kindje af, gewoon een proberen als je denkt dat ze er aan toe zijn. Je merkt vanzelf of het al kan zeg maar.
groetjes

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers


#9

Levi is as 26 juni 11 maanden en slaapt:
ochtend van 11-12 uur
middag van 14-16 uur
nacht van 20-8 uur
Zou zelf wel het ochtendslaapje eraf willen maar hij is dan echt moe…