Nog niet zindelijk 's nachts


#1

Eva is al meer dan een jaar overdag zindelijk. Het gaat prima, heel af en toe een klein ongelukje als ze bv gespannen is. 's Nachts heeft ze nog altijd een luierbroekje aan en dat is ook nodig. Als ik 's ochtends haar onderbroekje aandoe, is het luierbroekje altijd vol met plas. Ze plast dus nog echt in haar broek. Laatst vroeg ik of ze nog moest plassen en zei ze: ‘nee, ik heb al geplast in mijn luier!’ Dus ik denk dat het voor haar ook gewoon ‘makkelijk’ is.

Ik wil nu toch wel een beetje van die luierbroekjes af, maar weet niet hoe ik het moet aanpakken. Ik denk dat het wel goed kan gaan als ze voelt dat ze alleen een onderbroekje aan heeft, dat het meer een automatisme is zo van: luier=in je broek plassen? Poepen doet ze nooit 's nachts en als ze 's ochtends moet gaat ze naar de wc.

Hoe hebben jullie het afgeleerd? En hoe gaan jullie kindjes 's nachts naar de WC? Ik bedoel, mogen ze zelf een licht aandoen? Gaan ze in het donker? Roepen ze? Ik vind het prima als ze gaat plassen natuurlijk, maar niet dat het hele huis wakker is. Kortom: hoe verloopt het 's nachts plassen bij jullie en wanneer waren jullie kindjes ook 's nachts zindelijk?

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#2

Ik lees met je mee Rainbow. Ook Dani is 's nachts nog niet zindelijk. Maar net als bij Eva weet hij vaak wel dat hij geplast heeft, dus op sommige momenten vindt hij het ook makkelijk denk ik. Maar ik heb ook het idee dat hij het niet altijd door heeft.

Ik denk dat ik bij Dani op een gegeven moment gewoon de luier uit laat. Want ik denk dat het bij hem niet gaat gebeuren dat hij met luier aan droog blijft, omdat het dan niet moet. En dan denk ik hem 's avonds voordat ik ga slapen hem nog een keer proberen te laten plassen. En dan maar zien hoe het loopt.

Ik vind het moment nog niet daar om ermee te beginnen ( aangezien hij ook net een paar weekjes op school zit). Maar zo zou ik het denk ik aanpakken.

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#3

Hier ging het eigenlijk vanzelf. Luier af en ook niet meer in haar broek plassen (op een paar ongelukjes na dan). Ik heb wel altijd het potje naast haar bed staan, maar dat is meer psychologisch voor Merel. Als ze dan snel naar de wc moet, kan ze op het potje gaan zitten. Het komt ook bijna nooit voor dat ze in het potje heeft geplast.

Groetjes Natasja



#4

Tim is al meer dan 1,5 jaar overdag zindelijk, maar s’nachts ook nog niet. Hij slaapt heel erg vast en wordt er gewoon niet wakker van. Heel af en toe wordt hij s’nachts wakker en dan gaat hij ook wel plassen ondanks dat hij een luier om heeft. Maar dat kan zo 2 keer per week zijn en dan weer een maand of langer niet. Luiers zitten ook bomvol s’ochtends. Maar s’ochtends als hij wakker is doet hij meteen zelf zijn luier uit. Hij wordt wel wakker als hij moet poepen, want dat moet hij nog wel eens rond half 7 en dan roept hij mama ik moet poepen. En de andere keer roept hij niet en gaat zelf naar de wc. Dan wordt ik wakker omdat hij me roept om zijn billen af te vegen. We hebben wel eens geprobeerd hem wakker te maken als wij gaan slapen, maar dat is een groot drama. Hij is dan zo slaperig dat hij echt niet op de wc te krijgen is. Ik laat het dus maar even zo, want dwingen heeft ook geen zin.

Tja en om er echt achter te komen zou je met haar af kunnen spreken dat haar luier niet meer om gaat s’nachts en dat ze dan net als overdag naar de wc moet gaan als ze moet. Kijken of dat werkt.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#5

Ik ben wel ‘blij’ om te lezen dat meer kleuters nog luiers dragen 's nachts. Ik dacht dat Eva een beetje een uitzondering was. Ik heb het de afgelopen maanden ook maar zo gelaten, omdat ze toen naar school ging en ik dat spannend genoeg voor haar vond. Ik wil ook niet meteen te veel van haar vragen.

Ze doet 's ochtends wel meteen haar luier uit. Ik laat het denk ik ook nog maar even zo. Max gaat nu leren om zonder slaapzak te slapen en 2 kindjes die iets ‘moeten’ leren vind ik nu wat te veel. Eerst maar het één en dan het ander! Max moet bv ook nog zijn speen afleren en dat is al een MEGAKLUS!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#6

Nee hoor, ze is zeker geen uitzondering! Mijn dochter is ook van augustus 2008 en al ruim anderhalf jaar zindelijk overdag, maar ook 's nachts nog een luier. En er zit ook altijd nog plas in de luier dus ik durf het nog niet aan om 'm uit te laten. Hoewel dat misschien uiteindelijk wel het beste is, cold turkey??? Ik weet het niet hoor, vind dat soort dingen best lastig. Ik heb de hoop dat de luier straks een paar keer droog is 's morgens, dan durf ik het beter aan.

Mijn dochter is hier sinds anderhalve week van de speen af (YEAH!!! ) dus ik wilde ook maar niet alles tegelijk doen. Die speen vond ik zelf al heftig genoeg. Moet ook eerlijk toegeven dat ze er dankzij haar Papa vanaf is, zelf was ik er veel te soft voor. Soms is het wel fijn om een Papa erbij te hebben die wat harder is, ik vrees dat ze bij mij tot haar 12e op een speen had gesabbeld haha.

Zijn er ook moeders die de luier 's nachts in één keer afgedaan hebben??? Ben ik wel benieuwd naar, of is het beter om te wachten tot de luier droog is…

Groetjes,
Muisje


#7

Bo is ook niet zindelijk gedurende de nacht. Overdag wel op een enkel ongelukje na (nu hij met school is begonnen) maar in de nacht plast hij nog flink in zijn luier en durf dan dus ook niet de luier weg te laten, uit angst dat het hele bed dan erg nat wordt. Dus ze is echt niet de enige en ik heb bij het laatste consult op het cb gevraagd wat normaal is, en ze gaf aan dat 6 jaar het gemiddelde is voor zindelijkheid in de nacht, uitlopend naar een jaar of 8 a 9, dus ze hebben nog wel effe Maar ik zou ook niet weten hoe ik het zou moeten aanpakken, dus ik lees ook effe mee

liefs woezel


#8

Ik denk dat je het gewoon zo moet laten, Dylano was na 4 weken dat hij overdag zindelijk was ook ’ s nachts zindelijk. Daar hebben we verder niets aan gedaan, masr zijn luier was een paar dagen ’ s morgens droog, voor ons het sein de luier uit te laten. Hij was net voir zijn derde dag en nacht zindelijk.

Liefs Michelle


#9

Ook Seth is al 1,5 jaar zindelijk overdag.
'S nachts was hij ook al lange tijd droog.
Dus hebben we na zijn 3e verjaardag de luier afgelaten en nu is hij altijd droog, hier hebben we eigenlijk nooit ongelukjes overdag en 's nachts heel zelden.
Hij hoeft ook nooit te plassen in de nacht. We gaan voordat hij naar bed gaat en een uur nadat hij wakker is, dan moet hij meestal weer.

Liefs, Anne


#10

Aaron is zindelijk dag/nacht vanaf 2 jaar en 3 maanden geheel uit zichzelf!!!
Hij heeft naast zijn bed een wc’tje staan (die met muziek maar dat heb ik uitgezet) en hij gaat daarop plassen voordat ie in bed stapt.
ALS ie snachts moet dan roept ie dat ik wakker moet blijven en doet hij zijn zaklampje aan (ligt op zijn bedrand) en gaat op zijn’wc’tje plassen…hoeft dus zijn kamer niet af.
Hij roept “welterusten mama” als ie klaar is en ik roep dat terug en het is weer goed.
Als ie snachts niet heeft geplast en hij komt smorgens naar onze kamer dan gaat ie eerst op de wc plassen en komt dan naar ons.
Ik heb hem nooit wakker gemaakt om hem savonds te laten plassen omdat wij altijd al een moeilijke slaper hebben gehad die snahtss zelf al zoveel wakker werd dat je blij was als ie sliep.
Ik denk dat je gewoon geduld moet hebben met Eva totdat ze zelf er klaar voor is…je kan het toch niet dwingen en het werkt misschien zelfs tegendraads.

Gr, Danielle
Nog effe melden…vanaf 17.00 krijgt ie geen drinken meer alleen een appel…om 19.00 ligt ie in bed.
Gr, Danielle

Gewijzigd door - Ronda op 11 Dec 2012 19:21:50


#11

@Rainbow
Het komt vanzelf en kijk niet naar andere kinderen Alles op zijn tijd!

Maar ik snap wel dat je graag van die luiers af wilt zijn. Mijn man was op zijn tweede dag en nacht zindelijk, ik niet…pas veel later. En heb ik daar iets aan over gehouden? Gelukkig niet! Dus bij Eva gaat het ook goed komen!


#12

@Ronda, wat is dat voor wc-tje? Zoiets lijkt me ideaal, want ik denk dat Eva het eng vindt om als het donker is te gaan plassen?

Geen idee wanneer ik zelf zindelijk was, maar het is goed gekomen inderdaad hahaha. Ik hoef zelf nooit uit bed 's nachts, gelukkig maar, want ik vind dat niks als ik mijn warme nestje uit moet!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#13
quote:
Hoe hebben jullie het afgeleerd? En hoe gaan jullie kindjes 's nachts naar de WC? Ik bedoel, mogen ze zelf een licht aandoen? Gaan ze in het donker? Roepen ze? Ik vind het prima als ze gaat plassen natuurlijk, maar niet dat het hele huis wakker is. Kortom: hoe verloopt het 's nachts plassen bij jullie en wanneer waren jullie kindjes ook 's nachts zindelijk?

Groetjes Rainbow


Hier ging het ook redelijk vanzelf, Hylke wilde op een gegeven moment die luierbroekjes niet meer aan.
Natuurlijk gaat het dan nog steeds wel mis.
Daar heb je van die mooie onderleggers enzo voor, voor in bed.
Hylke mag zelf naar de wc, móét het lampje bij z’n bed aan doen,
van het licht in de badkamer heeft verder niemand last.
Hij heeft trouwens wel een hele poos volgehouden dat hij niet zelf ging,
maar ging roepen dat ie naar de wc moet.
Liever dat dan een nat bed…

Wat trouwens, zeker in het begin, wel helpt is om haar nog even voordat je zelf naar bed gaat te laten plassen.

M.


#14

Hier noodgedwongen colt turkey… We waren op vakantie en de luiers waren op… Kon daar op dat moment geen nieuwe kopen (we zaten op een boot ) dus ze moest wel. Paar dikke handoekken onder dr billen en maar proberen.
'savonds nog even laten plassen voor we zelf gingen slapen en: het ging goed!! Zomaar ineens, terwijl ze nog NOOIT een droge luier had gehad 'smorgens!
Sindsdien hebben we dat thuis natuurlijk ook doorgevoerd, en op een heel enkel ongelukje na gaat dat ontzettend goed. Denk dat we, vanaf augustus, 2 of 3x een nat bed hebben gehad.

Er staat een potje op haar kamer en daar gaat ze soms zelf op. Meestal maken we haar nog wel even wakker, maar als we zien dat er al een plasje inzit laten we haar lekker slapen.
Maar ze heeft regelmatig diarree en krijgt dan wel een luier aan. Die is dan 'smorgens ook gewoon volgeplast… Gewoon luiigheid. Want ze kan het dus wel gewoon heel goed.

De oudste is wat lastiger geweest… die heeft van 5 tot 7 jaar nog met een luierbroekje geslapen. (na vanaf zn 3e wel 'snachts zindelijk geweest te zijn…) Maar gaat nu ook goed! Jeeej, ooit komt het wel hoor!

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt


#15

Marijn is 's nachts ook nog niet zindelijk. En dat gebeurd de eerste tijd ook nog niet denk ik. Hij slaapt vrij vast, beleeft de hele dag weer opnieuw en voelt gewoon niet dat hij moet plassen. Hier geregeld 's morgens het bed nat omdat zijn luier zo vol zit. En voor het slapen gaan krijgt hij een half bekertje drinken. Heb het idee dat hij 's nachts meer plast dan overdag. Hij wil heel graag zonder luier maar het lukt gewoon niet, hebben al verschillende pogingen gedaan en dat draait uit op een teleurstelling en dat wil je ook niet.
Al hij 6 jaar is en hij is dan nog 's nachts niet zindelijk dan ga ik er zeker werk van maken maar nu laat ik het zo. Ze kunnen er immers niets aan doen.

Daarin tegen is Dion vanaf 2,5 jaar dag en nacht zindelijk. Ook niets speciaals voor gedaan. Persoonlijk denk ik dat je als ouders er ook weinig aan kunt doen. Ze kunnen het of niet. Maar proberen moet je zeker een keer.


#16

@Rainbow: dat is een wc’tje met een deksel erop waar je ook echt als een wc’tje opzit.
Er zit een stimulans bij in want als het potje "nattigheid " voelt begint er een klein deuntje te spelen. (kan je af zetten)

Ik heb ze een poosje terug (denk 2 maanden) bij Kruidvat in de aanbieding gezien dus als je het daar vraagt dan weten ze wel of ze er in het magazijn misschien nog wel hebben.

Gr, Danielle