Nog een receppie Bananenbrood


#1

6 hele rijpe bananen ( puree van maken met de staafmixer )
500 gr bloem
een halve theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels baksoda
100 gr boter
100gr suiker
2 eieren

  • Bloem, zout, bakpoeder en baksoda samen voegen
  • Boter en suiker romig slaan en de banenpuree erbij
  • 1 voor 1 de eieren erbij
  • bloem enz erbij scheppen
    10 min laten rusten
    1 uur a 180 graden in een gakevorm afbakken

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005

Gewijzigd door - Assie op 03 Sep 2005 20:18:47


#2
quote:
de babanenpuree erbij

was dat hihiihihih


#3

dat zijn de bananen die je eerder met de staafmixer tot puree hebt vermalen.
Dit is een van mijn lievelingsrecepten trouwens, niet van mijn opa.

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005


#4

Hmm, klinkt goed. Ik zal het eens proberen. Nika is gek op “naan”.


#5

middelmaat cakevorm, ik denk dat ik hem misschien maar weer eens ga maken vanmiddag.

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005

Gewijzigd door - Assie op 03 Sep 2005 11:06:00


#6

hihi de letters stonden niet goed vandaar ,maar begreep hem wel hoor


#7

Ahaaaaaaaaa vandaar, ik had die fout geeneens gezien joh.

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005


#8

ikke wel was gewoon wakker

Bianca,Dylan & Kaitlyn


#9

Effe een linkje wat baksoda is
http://www.xs4all.nl/~ifschaap/baksoda.htm

En deze nog
http://deleukstetaarten.citywebz.com/forum/viewtopic.php?id=50

Wij hebben dit gewoon op het werk dus via de groothandel, misschien dat je bakker wat heeft voor je alhoewel het wel maf is dat je het dan blijkbaar niet zo kunt krijgen, ik dacht dat ik het toch wel in de gewone supermarkt heb zien liggen hier. Misschien anders in van die zakjes van de baukje of zo ? Ben benieuwd of je eraan kan komen. De bananen moeten echt mega rijp zijn ( haast overrijp )

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005


#10

Ben bang dat dat niet zo lukken zal, daar wordt het te zwaar van.

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005


#11

Sow, ik heb me er effe een ontdekkingstochtje van gemaakt. Bij de supermarkt was het hier ook inderdaad niet te krijgen. MAAAAAAAAR mijn bakker had wel baksoda voor me 100 gr ( is veel hoor, want je hebt maar steeds zo`n beetje nodig… )voor 40 ct. Ik zou, als je inderdaad bananenbrood wil maken, toch eens even een andere bakker bellen of zo.
hhhihihihi succes

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005


#12

ik zou het niet naar elkaar gaan versturen hahaha… poederbrieven

groetjes Kim, mama van

en


#13

whahaha had ik ook al aan gedacht. Nope doen we maar niet he. Maar een goeie bakker zou het wel moeten hebben hoor, zo raar is het niet. Word veel gebruikt in Engels gebak.

Groetjes Astrid, mamma van
Evianne 03-04-2003 & Jessin 15-06-2005


#14

Hoi Assie.

Ik heb net je recept uitgeprobeert en ik vind het heerlijk.
maar ja natuurlijk kon ik ook geen baksoda vinden dus ik heb er gewoon een akje gist ingedaan, en dat is gelukt.

dus je raad het al wij eten vanavond bananenbrood

groetjes marianne


#15

Wat leuk dat je het geprobeerd hebt en natuurlijk nog leuker dat je het ook lekker vind. Smakelijk !