Mijn batterijtje een beetje leeg is


#1

…ik ben vergelijkbaar met een Duracel-konijntje. Ik ga maar door, heb weinig rust in me, zit zelden rustig op de bank, werken, kinderen, alles onthouden…Normaal lukt het me goed, het is de aard van het beestje, maar nu is de batterij een beetje op geloof ik.

Ik erger me op het moment heel veel aan de kinderen. Ze luisteren slecht (ik denk nog hyper van de Sint), zijn heel druk en maken samen veel ruzie. Max zeurt de hele dag aan mijn hoofd, kan zich erg slecht alleen vermaken en huilt vaak. Hij MOET constant zijn speen in, wat ik ook helemaal niks vind. Maar als hij die niet heeft, huilt hij vaak en dat trek ik even niet. Papa geeft de speen dan ook maar, aangezien Max rustig 1,5 uur brult en constant om dat vieze ding roept.

Ik slaap ook heel onrustig. Max is sinds een week belachelijk vroeg wakker. Hij was vanochtend om 05.00 uur wakker! Eerst miemelde hij meme (speen) en hoorde ik dat hij aan het zoeken was. Ik hoopte dat hij daarna weer ging slapen, maar nee…hij begon te roepen. Ik word daar binnen 2 sec wakker van, zo licht slaap ik. Ik heb er een nepfles ingeduwd en hem terug gelegd. God zij dank sliep hij toen weer. Maar om 06.00 uur hoorde ik hem weer. Ik kon wel janken, ik wilde gewoon slapen! Toch volgehouden tot half 8, maar dat is dus op het moment erg laat. Meestal is het 06.00-06.30uur en dan leg ik hem maar bij ons. Maar dan trekt hij me aan mijn haar en is hij zo druk dat niemand nog slaapt…Ik word heel zenuwachtig van hem, ik ben continu alert. Ook als ik slaap. En dan heb ik dus te weinig energie om de hele dag naar ze te luisteren, ze te corrigeren etc. Het is een beetje een cirkeltje. Zij voelen misschien mijn irritatie en reageren daar weer op. Hoewel ze het bij papa ook hebben en hij overal doorheen slaapt (waar ik m ook weer aan erger).

Ik zit dus nu een beetje in een irritatie-fase en dat is helemaal niets voor mij. Ik ben altijd goed geluimd en kan best veel hebben, maar slecht slapen is voor mij een valkuil en ik moet ook leren om wat meer te relaxen, Maar ja, ik kan ook niet tegen TE veel rommel in huis…maar het Duracelkonijntje is een beetje op nu…het trommeltje gaat maar langzaam. Pom, pom, pom. Soms is mama zijn best wel zwaar vind ik. Ik rust geestelijk en lichamelijk uit op mijn werk eigenlijk. Terwijl ik wel gek ben op de kids. Het zijn wel energievretertjes. Hoe is dat bij jullie? Zijn jullie ook weleens even een beetje bek-af? En wie heeft er tips over wat ik bv met het onrustige slapen van mezelf kan doen? (ik slaap binnen 5 minuten in trouwens)…

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#2

Wat vervelend dat je je zo voelt. Het is al heel goed dat je zelf nu door hebt dat je je zo voelt. Klinkt beetje raar, maar je kan ook maar doorgaat tot het echt te laat is en je helemaal niks meer kan. Ik werk 2 dagen op kantoor en de overige dagen ben ik bij de kids. Maar ik voel me prima en het is totaal niet herkenbaar. Zoals je weet is Daan echt een boef, dus er zijn ook echt wel eens dagen dat ik s’avonds denk pff ik ben heel blij dat ze liggen en ik op de bank kan zitten. Maar goed nachtrust is zooo belangrijk en ik heb echt slaapkoppen, dus wat dat betreft kan ik het me heel goed voorstellen dat je slaap te kort hebt als Max al om 5 uur wakker is.

En wat je zelf al schrijft is zeker waar, als je zelf niet goed in je vel zit dan merken de kinderen dat echt wel. Ik ben wat dat betreft ook blij dat de Sint weer weg is. Want hoe leuk en gezellig ik deze tijd ook vind, Tim luisterde veel slechter in deze periode, was veel moeier en snel prikkelbaar. Gaat nu die beste man weer weg is gelukkig weer een stuk beter.

Hoe lastig het ook is, probeer echt even aan jezelf te denken en niet alleen aan het huishouden/opruimen etc. Ik weet niet hoe goed Eva en Max zelf spelen, want dat kunnen Tim en Daan heel goed dus ik kan ook lekker op de bank achter de laptop zitten of een boek lezen.

Doordat je je nu zo moe voelt zou ik even met papa afspreken dat je bijv. door de weeks niks aan het huishouden doet, maar dit in het weekend doet als papa er ook bij is. Even proberen zoveel mogelijk bij te tanken. Ook niet de hele dag gaan opruimen, zoals je in je andere topic schrijft. Hoe moeilijk ook, probeer je er niet aan te storen. Het moet natuurlijk niet de spuigaten uitlopen, maar je komt er al snel achter dat als je het gewoon s’avonds na het eten doet de troep zo is opgeruimt. En volgens mij slaapt Max nog s’middags dus las dan echt even Rainbow tijd in. Bedenk maar goed dat een goed en schoon huis, maar een oververmoeiende Rainbow veel vervelender is, dan een Rainbow die zich goed voelt maar met een wat minder opgeruimd huis.

Verder kun je afspreken dat papa een dag in het weekend mag uitslapen en mama de andere dag. Wij hebben dit nooit gedaan, omdat onze kids er niet vroeg uit zijn. Maar in jullie geval zou ik dat zeker doen.

Tips om rustiger te slapen heb ik niet. Ik denk dat je daarvoor eerst moet proberen beter in je vel te komen. Want dan ben je zelf een stuk rustiger, waardoor je ook veel meer rust hebt om s’nachts ook goed te slapen. Probeer ook op tijd naar bed te gaan, waardoor je toch wat meer uren slaapt. Of lekker s’avonds in bad gaan met een boek (hihi als je er van houd natuurlijk en je een bad hebt) Probeer ook leuke dingen met je kids te doen, zodat je niet alleen maar de irritatie factor houd, maar je ook lekker geniet van je kids)

Heel veel sterkte en ook hier je hart luchten zal denk ik wel opluchten.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#3

sandra had het niet beter kunnen verwoorden

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#4

Nou, een nachie lekker slapen deed al wonderen! Ik heb geslapen van 23.00-09.00 uur en stond als herboren op. Vandaag ging het al een stuk beter! Maar ik heb vandaag wel weer enorm veel oude spullen opgeruimd en mijn vriend zei (toen ik in een zak wilde duiken omdat we een poppetje van een spel kwijt zijn): neeeeee, NUga je zitten! En ik moest zitten met een kopje koffie. Het huis is schoon, de kerstboom staat aan…ik zit…en ik blijf ook zitten! Ik had gisteren m.n. een slecht dagje, was ook niet helemaal fit, maar vandaag ging het dus al beter!

Bedankt voor de reactie Sandra (en Kimmetje ook, die verder niks toe had te voegen maar Sandra had het prima verwoord)!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#5

Kun je de kinderen niet een nachtje uitbesteden?
Lekker logeren bij opa en oma ofzo.
Een nacht doorslapen, wetend dat je niet wakker geroepen
zult worden, geeft zooo enorm veel energie!

Ik herken je situatie helemaal.
Hier is het momenteel ook een energieverslindende tijd.
Inderdaad: even een paar dagen rustig aan doen.
Laat de boel maar de boel.

Sterkte

M.


#6

oh wat een nachtje slaap al niet kan doen he! Ik herken het zeker wel. Fijn dat je je nu in ieder geval beter voelt. En wat lief van je man, die dan ook zegt dat je moet gaan zitten! Heerlijk! Hier is manlief niet zo vaak thuis om zoiets te zeggen dus ik ga ook vaak te lang door. En dan kan een goede nachtrust inderdaad helpen. Ik vind vooral nu met de zwangerschap dat ik sneller moet zeggen dat ik even moet zitten. (net als nu bijvoorbeeld, kleine ligt te slapen en ik lekker even op de bank met de laptop)
En af en toe iets voor jezelf doen he, lekker ontspannend om de duracelletjes weer op te laden

groetjes
Ineke

Lilypie Third Birthday tickers

<img src=“http://lbdf.lilypie.com/2bOop2.png” width="