Me eventjes geen raad weten


#1

Beste allemaal,

8 weken geleden ben ik voor het eerst na een zware bevalling moeder geworden van een prachtige dochter. Met haar geboorte begon ook mijn onzekerheid. Onze dochter huilt sinds een week of 4 in de avond een aantal uurtjes achter elkaar. Nu weet ik dat dit hoort bij verwerking van de dag en iedere baby huiluurtjes heeft. Heeft iemand hier ervaring mee en wanneer werd dit minder? Iedere avond zijn we namelijk druk in de weer en hebben we weinig tijd voor ons zelf meer en elkaar. Daarnaast huilt onze dochter heel hard bij het aankleden. Ze is gehaald met een vacuümpomp. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik heb het idee dat ze last heeft van haar nek. Ze heeft ook een sterke voorkeurshouding. We hebben 2 behandelingen bij de osteopaat gehad maar heb het idee dat dit weinig helpt. Nu heb ik gelezen over het Kiss syndroom en dit komt aardig over één met haar klachten en gedrag. Sinds een week zit ze ook onder de uitslag op haar gezicht en in haar nek. Zou dit een allergie kunnen zijn? Overdag gaat het wisselend. De ene keer slaapt ze goed, de andere keren erg onrustig.

Zoals jullie lezen ben ik onzeker over een aantal dingen omdat ik haar graag wil helpen alleen ik op dit moment echt even niet weet hoe. Mijn gevoel zegt dat ze iets wil duidelijk maken, dat ze ergens pijn heeft. Ik sta er vandaag alleen voor en ze is weer veel aan het huilen en het wordt mij momenteel gewoon even te veel. Ik wil haar niet zo verdrietig zien en haar helpen.

Het is fijn om even mijn verhaal kwijt te kunnen en hopelijk herkennen sommige van jullie dit misschien. Ik voel me soms zo machteloos en een ‘slechte’ moeder omdat ik haar niet kan helpen. Op deze manier vind ik het lastig om echt van haar te genieten.

Groetjes,
Judith