Lompe opmerkingen van moeders op het schoolplein


#1

Dames,
ik zit even ergens mee. J gaat nu dus alweer een maand naar school, vind het ontzettend leuk. Ik zie dat ze het naar haar zin heeft, natuurlijk is er wel eens wat maar over algemeen prima.

Waar ik tegenaan loop; is de enorme groepsvorming van de ouders, en gewoon niet netjes zijn. Voorbeeld van vandaag; Mijn zus haalt J op van school. Mijn zus is nogal apart (om netjes te noemen) en zit in de kunstenaars wereld (misschien bij sommige bekend) en heeft dus altijd een beetje vreemde kleding aan. Nu werd er door een groep moeders gezegd; kijk daar nou lopen net een paasei (en daarbij lachen ook nog)

Een tijdje geleden is bij mij een ander voorvalletje geweest. Dat ik J had afgegooid en het op een lopen zetten (omdat ik bijna te laat was) en een moeder even liet vallen iets in de trend van; wat denkt een werkende moeder wel niet allemaal, belachelijk.

Ik dacht als ik voor Montessori kies toch wel meer gelijkgestemde te vinden. Dr zijn veel lieve mama’s daar hoor, maar ook een stel draken in legging die het daar voor (naar mijn idee) veel mama’s een beetje verpesten en heel erg oordelen over anderen terwijl ik dat zelf helemaal niet heb.

Even wat opgebouwde frustratie er uit. Zal ik hier nog iets mee doen? Of gewoon laten gaan? Kijk bij ze op koffie gaan doe ik zo ie zo niet; geen tijd voor, maar normaal met elkaar omgaan is toch niet zo moeilijk?


#2

Oh wat vervelend! Ook een goed voorbeeld voor de kinderen he. Grrr. Tja wat moet je hier nou mee…als het te gotig is misschien met de directeur bespreken? Moppie zit nog niet op school dus veel tips heb ik niet maar wilde even laten weten dat ik dat ook echt niet vind kunnen, het lijkt de middelbare school wel!
groetjes,
Wendy

Kinderen hebben het meest liefde nodig als ze die het minst verdienen…


#3

Ik denk dat dat overal wel zo is. Ik zou er oostindisch doof voor zijn en het laten; het zegt zoveel over hen en niets over jou/je zus. Er gweoon boven staan.

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#4

Ik zou er wel wat van zeggen. Ik zou iemand aanspreken en gewoon zeggen dat je het erg vervelend vind wat ze zeggen over je zus/ of die andere opmerking.
Dan expres even een stilte laten vallen, even kijken wat ze zeggen. En daarna zou ik zeggen, dat ik hoop dat het niet weer gebeurd. Wedden dat het niet weer gebeurd, mensen voelen zich vaak klein, als je ze netjes aanspreekt.


#5

Ik zou gedrag geloof ik niet echt aan een type school linken.
Lekker laten gaan!

Groetjes Manderijn.


#6

Ik denk dat het op iedere school er wel zo aan toe gaat. Vaak zie je dat mensen groepjes vormen. En daar werken we natuurlijk (niet allemaal) zelf aan mee. Je zoekt toch mensen op waar je een click mee hebt. Maar laat dit soort kinderachtige dingen achterwege, kom op we zijn volwassen. Doe wat jij goed vindt en de rest heeft het maar te accepteren. Ja en of je er iets van moet zeggen…moeilijk, maar als je het netjes brengt moet het toch geen probleem zijn. Zij gooien ook alles er uit.



#7

de schoolplein moeders… tja bekend fenomeen haha heb er gelukkig geen last van maar je hoort het idd heel erg vaak.

weet je wat je zus had moeten zeggen toen ze dat zeiden?: ik merk wel dat ik naar de kleuterschool kom om mn kind op te halen

eigenlijk… oet je er gewoon boven staan, je hoeft jezelf niet te bewijzen, je komt daar om je kind te brengen… krijgt ze daar vriendjes, is dat leuk en aardig want dan krijg je de moeder er gratis bij
maar verder? lekker laten gaan… en een keer een sneer terug maken kan denk ik geen kwaad…


#8

Ja, maak ik zelf ook regelmatig mee en hoor het ook van andere moeders.
Heel vervelend en ik kan me er VRE-SE-LIJK druk om maken.

Verstandelijk zou ik zeggen; laat gaan, ze zijn het niet waard maar ik kan niet zo goed loslaten en kan niet tegen onrechtvaardigheid.

Volgens mij komt het overal voor, van schoolplein tot op een sport clubje. Hier merk ik dat al bij de PSZ en de peutergym …
Als ik er langer over na denk dan trek ik denk ik toch mijn scheur open! hahaha.


#9

Ha ha ha mochten er hier zulke moeders lopen over 6 maanden dan ben ik wel iemand die meteen terug kopt. Oa een opmerking dat kleren uit kunnen maar die grafkop van haar niet. Oke hij is echt niet netjes maar je bent wel meteen klaar.

Maar ik denk dat je dit soort types overal hebt.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#10

gelijkgestemden vinden is moeilijk…

heb wel vriendinnen gemaakt op het school plein 7 jaar geleden hebben ze me ontmoet en moeite gedaan via via om me te leren kennen

Ze vonden me wel vreemd, apart in het gemoedelijke hengel , nooit een standaard outfit, nooit een standaard kind…wel makkelijk te vinden op het plein in mijn aparte jassen , ik stond er eerst alleen en later kwam er een groepje moeders om me heen… viel ik per ongeluk weer in de gooische moeders groep zo te zeggen… terwijl ik daar niet in val…

het is ook het nieuwe… het groepjes vormen gaat vanzelf op de een of andere manier, zo gebeurt…

afijn mijn kinderen zijn groter gegroeid en ik heb en had met sommmigen wel een duidelijke klik en sommigen … tja… die zien en oordelen…

afijn ik ben in een nieuwe kinderfase beland want ik moet weer op het kleuterplein vertoeven… lex is bijna 5 en gaat sinds en jaar naar school en waar ik erg tegen aan loop is … duh… de moeders spreken "buitenlands"of zijn nieuwe moeders… met andere woorden hun eerste kind zit op school en zij zien ook alleen maar groepjes… ik ook… van wanhopig zoekende moeders naar een beetje aansluiting van hee help mijn kind zit voor het eerst op school hoe gaat dat in zijn werk
tot moeders die hun oordeel over de rest als zo duidelijk uitstralen…

de cultuur op een school plein vraagt inzicht en ervaring… en helaas heb je er niks aan na 7 jaar er staan want je doet het toch nooit goed

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#11

de schoolplein moeders… niks van aantrekken! Zegt meer over hun saaie leventje dan jouw leven toch. Hebben vast niks beters te doen dan over een ander te kletsen. Geloof me, mijn dochter zit nog niet eens op school en ik kom dus ook nooit op school en toch hebben de moeders op het schoolplein het ook over mij hoor ik via via! Toch knap niet

mama1980

Lilypie Third Birthday tickers


#12

Je hebt bij ons op school een groepje ouders die soms al een half uur van te voren staan te praten. Verschrikkelijk vind ik dat, ga bij mekaar op de koffie om te kletsen.
Ik ga (vanaf dinsdag) echt niet een hele tijd bij het plein staan. Marijn heeft nu 5 keer geoefend en de eerste 4 keer was ik zelf aan het werk dus kon hij met mij mee en ging hij met de juf mee naar het plein en afgelopen woensdag was ik vrij oh wauw zei Marijn dan mag ik alleen naar school haha. Hij ging netjes in de rij staan toen de bel ging en keek eigenlijk niet naar mij om dus de volgende keren als ik vrij ben ga ik niet wachten totdat ze naar binnen gaan maar ga ik gelijk naar huis. Als hij niet beter weet kan hij er ook niet aan wennen. Want voor wie sta ik er dan eigenlijk?



#13

Haha heerlijke uitspraak " draken in leggings" kan me dr meteen n voorstelling bij maken… Net als je zus … Misschien net wa anders loop ik dr ook wel eens bij als een paasei/zuurstok…/ outfit die iemand anders alleen met carnaval aan doet… Phhhhfff lkkr laten mouwe…
Zijn gewoon jaloers dat hun alleen die legging aan durven diep in hun hart zouden ze ook het liefst een paasei’tje zijn…mensen die andere afkraken doen dat over het algemeen om zichzelf omhoog te krikken , pure onzekerheid dus!

Pippy is geboren 17.07.2009


#14

Tja ik heb niets meer gehoord, maar mocht iemand nog onverhoopt iets te zeggen hebben, dan bergen ze zich maar! Ik ben er klaar mee iig. Hebben idd gewoon niets beters te doen dan andere mensen af te zeiken! Zielig leven heb je dan!
@ sugars; tja het is zo jammer, laat mensen gewoon in hun waarde, ik had helemaal niets over niemand gedacht tot dit akkefietje! Ik laat het iig los, want ik heb er zo weinig aan. Wat me trouwens wel opvalt dames, zoveel oude moeders op het schoolplein! (niet aangesproken voelen hoor) Veel zo rond de 40, met kids tussen groep 1 en 8 natuurlijk. Ik hoop rond die leeftijd mijn dochter in een vergevorderd stadium van de middelbare school te hebben! Ik ben echt een jonkie! (misschien omdat het een montessori school is?!?!?) vind het wel vreemd!


#15

Hier zijn ook groepjes heb ik al gezien op het schoolplein.
Ook bij ons op de psz merk ik dat er een paar moeders (waaronder ik) een groepje vormen en dat andere moeders er maar gewoon wat staan te staan tot hun kroost komt.

ik heb me zelf voorgenomen om rond 5-4-3 minuten voor 12 aan te gaan lopen (als ie op de kleuterschool zit) en dan sta ik hooguit 1-2 minuten daar te wachten.
Er zijn oudesr bij die 10 minuten staan te wachten en volgens mij ga je dan automatisch roddelen met een andere moeder over de andere kinderen/moeders.

Ik weet wel dat als aaron straks vriendjes mee naar huis brengt dat ik dan te maken krijg met die moeders maar ja die hoeven niet mee te komen als de kleine daarvan komt spelen.

Ik zou me eigen niet druk maken om uitspraken van andere moeders want je hebt er altijd bij die denken veel te zijn…tot je ze ALLEEn tegen komt…dan zeggen ze vriendelijk “hallo”.
Als ze alleen staan/zijn dan zijn ze klein hoor!

Gr, danielle


#16

@Jmama

De leeftijd dat ze hier in nederland kinderen krijgen word steeds hoger.

Ik had nr 2 liever ook een stuk vroeger gekregen

Liefs Michelle



#17

he bah… Wat een kinderachtig gedoe zeg! Krijg helemaal tegenzin om zo op dat schoolplein te staan met Noortje.

Ach, de ervaring leert dat ik mn weg er altijd wel in vindt, maar je moet wel je routine en je plekje vinden natuurlijk. Gelukkig heb ik de meiden op de creche die aan het gebouw van de (montessori)school vastzit waar ze zo heen gaan, dus ben al een beetje bekend met de lokatie en een aantal gezichten.

leeftijd zegt niets over hoe volwassen je eigenlijk bent. Ik ben liever een paasei dan een legbatterij ei… lekker laten praten en je eigen weg volgen.

Liefs!



#18
quote:
Ik ben liever een paasei dan een legbatterij ei...

Hahahah geweldig!


#19

met het brengen kom ik altijd of precies op tijd of in het inloop kwartier binnen, maar met ophalen sta ik er 5 a 10 min voor tijd zodat ik zeker op tijd ben… en bij ons wordt niet geroddeld. als dat zou gebeuren zou ik er ook niet aan mee doen, hou daar helemaal niet van dat kinderachtige gedoe.