Lekker recept om samen te koken!


#1

Hallo Keukenprinsessen,
Weet iemand nog leuke en lekkere recepten om samen te koken met peuters.
Ja ik weet het, ik kan even googlen, maar dan weet je nooit wat je maakt en of het lekker smaakt!
Iemand nog een leuk recept om te maken; we zijn nu ook bezig met speculaas! (ja het is hier winter hoor )



#2

Worstenbroodjes
Snij croissantdeeg langs de stippelijnen in driehoekjes. Spuit op 't brede deel ketchup en een eetlepel geraspte kaas. Leg er 'n knakworstjes op en rol het deeg dan heel luchtig op om de knakworst heen. Begin bij het brede stuk deeg. De knakworst komt er aan beide kanten een beetje uit. Leg ze op een beklede bakplaat een eindje van elkaar. Smeer met een kwastje het deeg in met losgeklopt ei of melk. Je kan er nog wat geraspte kaas overheen strooien. Bak de broodjes 15-20 min (200gr) tot ze goudbruin zijn.

Chocolade bananen
Pel de bananen, snijd in stukken en steek er een sate/cocktailprikker in, smelt de chocolade Doop de stukjes banaan in de chocolade tot ze bedekt zijn met chocolade. Leg ze op bakpapier en strooi er bijv. gekleurde hagelslag, m&m’s over. Zet de alles even in de koelkast, dan wordt de chocolade snel hard.

Cornflakes met nutella
Smelt au bain-marie de nutella met de boter, meng dat met de cornflakes en rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. Leg ze op een schaal en zet ze een paar uur in de koelkast.

Laatste 2 zijn niet heel erg verantwoord maar het is wel erg leuk om te maken.

Lilypie Second Birthday tickers <img src=“http://lpmf.lilypie.com/EZ8ep2.png” width=“400” height=“80”


#3

Lekker;
Wij maken wel eens chocobanana; Hele bananen met een groter prikker door de gesmolte choco en dan in de vriezer (ijsje) is heerlijk!

Jullie hebben wel leuke dingen, maar dingen als crossant deeg, en bladerdeeg moet ik eerst zelf maken (wel veel werk dus) Ik kan wel zelf naanbrood, tortillas etc maken, maar bladerdeeg trek ik niet, dat is een gedoe, met laag boter 100 keer omvouwen! brrrrr!

Lencious; pigs in a blanket noemen ze dat hier!

@ bakmama; ik zal eens kijken of ik zelf pitabrood kan maken, dan kunnen we leuk minipizzas maken, we doen wel eens grote pizzas maken, heerlijk! Hhahah en toevallig zat er in mijn pakketje vorige week 3 pakken hagelslag, maar geen gewonen; K3 hagelslag, vruchtenhagel en nog iets met veel chemische kleurtjes, zijn J’s tantes dol op! :smiley:



#4

oh ja helemaal niet bij stil gestaan dat je uiteraard niet alle producten kan kopen. Sorry!
Idd wel erg veel werk om bladerdeeg te maken.

Wat ik ook nog wel eens met m’n nichtjes maak is brooddeeg. Zij maken dan de leukste creaties zoals vlechtjesbrood, gezichtjes met rozijnen, stukjes chocolade, smarties, tumtum, noten etc.

Broodje ananas, ham & kaas
bolletje brooddeeg beetje plat drukken en een plakje ham, een ananasschijf, een plakje tomaat en plakje kaas erop en dan de oven in.

Quesadilla’s (met kaas of kip of gehakt)
maar deze maak je misschien al regelmatig met tortilla’s?

Lilypie Second Birthday tickers <img src=“http://lpmf.lilypie.com/EZ8ep2.png” width=“400” height=“80”