Koortsstuip, pff wat schrikken


#1

Hoi allemaal

even van mij af schrijven hoor, pff. Afgelopen maandag kreeg onze zoon thuis een koortsstuip. Wat is dat eng zeg! Hij was vorige week de hele week al verkouden en zondagavond had hij koorts en heeft hij overgegeven. Wij gaven het op de griep/verkoudheid en het feit dat hij met pasen veel lekkere dingen had gegeten. Een zetpil gegeven en 's nachts heeft hij lekker geslapen. Maandag was hij nog wel hangerig en moe (en had hij nog koorts), maar hij bleef lekker op de bank liggen tv kijken en slapen. Op een gegeven moment zag ik hem slikken en ik dacht dat hij weer moest overgeven. Ik wilde hem even op zij houden (omdat hij op zijn rug lag) en toen werd hij helemaal slap en verkleurde hij helemaal blauw. Pff wat een eng gezicht. Ik heb hem direct weer op de bang gelegd op zijn zij en 112 gebeld. Mijn man was niet thuis en ik schrok me wezenloos. Gelukkig kwam hij bij toen ik de meldkamer nog aan de telefoon had, en konden de verplegers verder niets meer doen. Daarna heeft hij 2 uur lang heel diep geslapen. Voor de zekerheid moesten wel wel even de HA post bellen, om te overleggen of ze hem nog wilden zien> Ja dus, dus wij er 's middags naartoe. Bleek hij beide oren flink ontstoken te hebben. de arts schreef een kuurtje voor en we konden weer gaan. We wilden net weggaan, toen hij weer een stuip kreeg. Deze duurde ongeveer eenminuut en zijn lippen werden nu zelfs helemaal grijs. Mijn man heeft het toen ook voor het eerst gezien en schrok behoorlijk. De arts besloot ons voor de zekerheid naar de kinderarts in het ziekenhuis te sturen en die vond dat onze zoon een nachtje ter observatie moest bljven, omdat 2 koortsstuipen in 1 koortsperiode ongebruikelijk is. Vonden wij op zich niet erg, omdat we er ook wel tegenop zagen om hem weer mee te nemen. Gelukkgi mocht hij dinsdag weer naar huis en slaat de AB kuur goed aan.
Ik hoop dit echt nooit meer mee te maken zeg!

Sorry voor het lange verhaal, maar ik moest het even kwijt!

Groetjes,
Petra



#2

Ach meid wat een verhaal, heftig hoor! Ik heb het nog nooit mee gemaakt, maar lijkt me verschrikkelijk om mee te maken. Wat moet je doen als je kind een koortsstuip krijgt?? Hebben jullie daar nog tips over gekregen.
Kan me ook voorstellen dat jullie het wel “prettig” vonden om hem een nachtje in het ziekenhuis te houden, kunnen ze hem toch goed in de gaten houden. Gelukkig is het nu allemaal weer oke, is zijn koorts nu helemaal weg?

<img src=“http://lb3f.lilypie.com/jXGZp1.png”" border=0>

<img src=“http://lb1f.lilypie.com/jNljp2.png”" border=0>


#3

We hebben inderdaad een aantal tips gekregen. Je kind in ieder geval op een plek leggen waar hij zich niet kan bezeren (vb op de grond) en direct 112 bellen. Dan zoveel mogelijk zijn kleren uitdoen, zodat hij kan afkoelen. Dan met een nat doekje zijn lichaam een beetje afkoelen. Voor de rest kan je niet versnellen dat hij eerder uit de koortsstuip komt of zo. Het kan soms wel tot 15 minuten duren. Gelukkig had onze zoon het de eerste keer maar 10 sec en de tweede keer ongeveer een minuut. En we hebben een medicijn meegekregen voor als hij het nog een keer krijgt, maar dat mag je pas na 5 minuten toedienen. Hopelijk blijft het in de kast staan en gaat het over de datum



#4

Dat is inderdaad schrikken!
Jasper heeft het ook gehad toen ie ongeveer 1,5 jaar oud was. Gelukkig had ik toen net per toeval een artikel gelezen over koortstuipen bij kinderen, dus ik herkende het meteen bij Jasper en het lukte me om op dat moment kalm te blijven in tegenstelling tot mn steeds meer paniekerig wordende man(maar als ik dat artikel niet gelezen had had ik ook 112 gebeld hoor!!!) We zijn ook met hem naar de HAP gereden, maar hij mocht uiteindelijk weer mee als ik hem maar even een nacht bij me op de kamer had te slapen. Het blijft nog steeds de reden dat ik bij mijn bijna 4 jaar oude mannetje s’nachts nog een babyfoon heb aanstaan! Dankzij de babyfoon merkte ik namelijk op dat er iets niet klopte en hij lag idd te stuipen met zn gezicht in het matras gedrukt, dus dat ding is heilig voor mij… Jasper heeft het daarna gelukkig niet weer gehad maar bij hoge koorts komt het toch altijd wel weer even terug in je gedachten.

Fijn dat de kuur al lijkt aan te slaan, goed in de gaten houden dat ventje. Heeft ie vaker oorontstekingen?

Beterschap voor t manneke en hopelijk lukt het jullie ook weer om te ontspannen en weer rustig te slapen!
Groetjes Carolien.


#5

och meid gatver! Dat is naar zeg!

kan me helemaal voorstellen hoe eng dat moet zijn.
Ik hoop dat hij zich ondertussen weer wat beter voelt!

Groetjes,
ILoveMyBoy


#6

@mama van jasper: hij heeft wel vaker oorontstekingen, maar hij geeft het nooit aan. Paar maanden geleden bijvoorbeeld waren we bij het CB voor de ogentest. Hij was wel jengelig en voelde warm aan. De arts keek in zijn oren en die bleken ontstoken. niets van gemerkt en uiteindelijk ben ik ook niet bij de HA geweest, maar het is wel vervelend dat hij het niet aangeeft.