Kletsen met andere moeders


#1

Doen julie dat veel? Kletsen met anders moeders die hun kind op komen halen op school? Ik haal Eva altijd op op woensdag en donderdag en breng haar dan. In totaal kom ik dus 6x per week moeders tegen. Ik ken de meesten wel, maar niet echt goed. Het is meer hoi en doei zeg maar. Toch zie ik heel veel moeders echt bij elkaar in een groepje staat keuvelen. Niet zo zeer moeders van Eva haar klas, maar gewoon in het algemeen. Ik denk dan: hoort dat eigenlijk, dat je je in zo’n moedergesprek mengt? En waar praat je dan over?

Ik ben best makkelijk in het praten met mensen, maar ik heb die moeders volgens mij niet veel te melden! Ik praat wel met moeders van kindjes waar Eva weleens gespeeld hebt, maar dat zijn er 2-3. Ik behoor niet tot zoń keuvelkliek. Heb ik zelf geen behoefte aan, maar soms denk ik, ja, dat dat erbij hoort ofzo? Hoe gaat dat bij jullie? En sta je echt voor het ophalen op school, of als sociaal iets?

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#2

Ik klets net een oaar moeders van Dylano zijn klas, maar sta er e cht voor het ophalen. School is om 3 uur uit en ik ga om 8 voor weg, dan moet ik nog met de lift naar beneden en me fiets pakken. Ben er meestal 2 minuten van tevoren en dat vind ik lang zat haha. Om 3 uur gaat de bel en dan moeten wij de kleuters bij de klas halen

Liefs Michelle


#3

Oh het is maar net wie ik tegenkom op het schoolplein. Bij ons staan veel moeders bij het ophalen altijd op hetzelfde plekje dus dan kom je al gauw aan de praat over van alles en nog wat.

Ik heb daar nooit zo over nagedacht eigenlijk, is vanzelf gegaan dat ik mensen op het schoolplein heb leren kennen. Ik heb mezelf wel aangewend om na een paar keer kletsen even namen uit te wisselen. Soms sta je wel een half jaar gezellig op het schoolplein te kletsen met een moeder en dan weet je niet eens elkaars naam. En om dan nog te vragen, “hoe heet je eigenlijk?”, da’s ook zo ongemakkelijk.

Dus als ik merk dat ik vaker met iemand een praatje ga maken, dan doen we even namen-ruil.

Groetekes, Sje

Gewijzigd door - Sje op 28 Nov 2012 15:35:11


#4

De deuren gaan om 10 voor half 9 open, ik ben vaak om 10over 8 op school om even met 2 moeders (mijn leeftijd) te kletsen… om 12uur gaat de school uit, en dan staan wij 3 er weer om kwart voor 12…
Om 10voor half 2 gaan de deuren weer open, dan loop ik gauw naar binnen omdat Joël op bed ligt, dus dan klets ik niet… en om half 4 gaat de school weer uit…en staan wij er toch wel weer om 10over 3 hahaha!
Soms komen er andere moeders bij staan,maar t is toch vaak wij 3en… Ook buiten school om spreken we elkaar…

Liefs, Melanie



#5

Ik zeg eigenlijk alleen morgan der “schoonmoeder” gedag en we praten soms even. En ik heb net telefonisch even contact gehad met de moeder van het meisje dat Morgan voor der feestje uitgenodigd heeft, maar verder breng ik morgan meestal dus dan is het naar binnen en ik naar de trein. Denk dat als ze meer playdates krijgt we wel meer contact met de ouders/ moeders krijgen.

Groetjes,

Michèle

<img src=“http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/ou7voetefgsaxlxd.png”" border=0>


#6

Inderdaad Sje, als je iemand vaker spreekt, is het wel handig als je weet hoe een moeder heet! Ik weet ook hoe de moeders heten van de kindje waar Eva speeldates mee heeft gehad, verder weet ik het niet zo. Het is maar net waar je zelf zin in hebt natuurlijk en wie je tegen komt. Ik heb meestal ook wat haast, omdat papa snel naar het werk moet als ik Eva breng en op donderdag ligt Max al in bed als ik Eva na de boterham weer breng. Dus dan heb ik geen tijd om te kletsen. Ach, misschien komt het wel en anders maar niet. Ik geef er niet zo veel om, maar wil ook niet overkomen als een saaie hahahaha! Al geloof ik niet dat ik zo oog!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#7

Haha ik vraag me dat ook wel eens af als ik op het schoolplein sta. Want ik heb ook weinig tot geen contact met de andere ouders. Op woensdag en donderdag kom ik 2 moeders tegen die ik nog ken van de creche. Hun zoontjes zitten ook sinds september op school. Alleen niet in de klas van Tim. Overige dagen sta ik vaak alleen en zie dan ook andere moeders met elkaar praten. Maar ja daar ga ik dan ook niet zomaar bij staan. En veel ouders zeg ik wel gedag bij het weg brengen enzo. Ik denk dat het vanzelf wel komt. Ik breng Tim overigens iedere ochtend zelf naar school en alleen op maandag wordt hij door mijn man opgehaald en op dinsdag door mijn ouders. Woensdag, donderdag en vrijdag haal ik hem tussen de middag en na school zelf op. Ik ben dus heel vaak op het schoolplein te vinden, maar nog weinig contact. Maar gelukkig ben ik niet de enige die er alleen staat. En ik help wel veel op school, zoals vanmorgen hadden ze pietenochtend. Dan heb ik het wel weer gezellig met andere moeders die helpen.

Groetjes,
Sandra

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers


#8

Haha Noah heeft 1x bij een jongetje gespeeld, daar heb ik hem ook weer opgehaald en hebben de moeder en ik een sigaretje gerookt, maar weet haar naam helemaal niet hahaha…
Van de rest van de moeders wel… Kijk veel bij vrienden op Facebook, of er weer een moeder van school opstaat…zo weet ik ook hun naam hahaha

Greetz, Melanie



#9

ik zit in een spagaat… alle moeders die ik heb leren kennen bij sofie en victor staan ondertussen niet meer op het kleuterplein
ik heb 2de generatie kinderen dus heb vorige jaar hele leuke avond gehad met allemaal moeders om elkaar te leren kennen, toen zat lex in gr 1, daardoor heb ik nu ook weer wat te kletsen op het kleuterplein

groetjes Kim, mama van Sofie,Victor ,Alexander & Emily!!




“Opvoeden is een kind te helpen worden wat het is”


#10
quote:
ik zit in een spagaat..

Wij houden ons hier altijd aanbevolen voor foto’s, dat weet je he?!

Groetekes, Sje


#11

Ik heb 1 vaste moeder waar ik altijd bij ga staan en dat is de moeder van Aarons beste vriendje (ook zij is 2x meegekomen naar ons huis toen haar zoontje bij ons kwam spelen)
Vaak komen er meerder moeders bij staan en ook 1 oma die heel vaak haar kleindochter op haalt…daar kletst ik ook vaak mee.

Vanmorgen zijn wij met aarons klas naar het natuurmuseum geweest en er waren 8 mama’s bij en we hadden een lijst gekregen van "welk kind bij welke mama moest lopen (hand in hand over straat) dus toen wist ik meteen de namen van een paar mama’s die ik nog niet wist.

Ik ga 5 minuten voor tijd richting school (wonen op 1 minuut lopen) en dat vind ik genoeg tijd.

Gr, Danielle


#12

Ik ben ook niet zo’n kletser met andere mama’s. Tuurlijk, het komt wel eens voor, maar ik zoek het niet per se op. Zo loopt het gewoon en ik vind het prima!

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#13

Maar…gaan jullie dan apart staan …helemaal alleen?

Gr, Danielle


#14

@Danielle: ik ga gewoon ergens staan en als dat alleen is, dan is dat alleen. Ja. Het voelt heel bizar om aan te schuiven bij een gesprek van mensen die ik niet ken en die behoefte heb ik ook niet. Als er een moeder staat die ik wel ken, dan ga ik daar ook wel eens bij staan, maar niet per se hoor.

Groetjes,
M

“Ik zou graag de ideale moeder zijn, maar ik heb het te druk met het opvoeden van m’n kind”


#15

Ik kom op mijn looptocht naar school al verschillende mama’s tegen die ik ken…dan begin je al te kletsen en ik loop maar 1 minuut en dan is je gesprek nog nie gedaan en blijf je daar automatisch weer bij staan en meestal komt dan de mama van Aarons beste vriendje er dan ook bij staan en klets je al heel makkelijk…(altijd alleen maar over de kinders…geen echt volwassen gesprek over iets van de wereld ofzo hoor)

Gr, Danielle


#16

Ik ben meer als Mriek geloof ik. Ik ga gewoon ergens staan en meestal is dat alleen. Of alleen: Max is altijd bij me! Ik zie soms moeders praten en ik denk dan: waarom zou ik daar bij gaan staan? Ik weet niet, ik voel me dan een bemoeial ofzo. Als ik een moeder zie van een kindje dat ik ken, praat ik daar wel mee. Maar ook dan moet zich dat een beetje maken. Soms sta ik gewoon met Max bij het hek en blijf ik daar, soms niet. Ik heb gewoon niet altijd iets te melden, hoewel ik een ontzettend kletser ben normaliter!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers


#17

@Ronda, ik zie het trouwens al voor me: wat vind jij van de nieuwe plannen van de VVD? Hahahaha! En dat op het schoolplein! Nee, dat doe je niet he! Hahahaha!

Groetjes Rainbow

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers